Kaphatnék tőletek diétás/fogyásra alkalmas étrendeket? Esetleg edzéstervvel mellékelve?
Nem hiszem el, hogy ezt a szájába kéne rágni kedves utolsó.
Már az reményre ad okot, hogy nem csodabogyóról kérdez.
Étrendet magadnak kell kialakítani,hiszen nem tudjuk milyen az életritmusod,van e lehetőséged főzni és,hogy anyagilag mit engedhetsz meg magadnak. Kalóriadeficit a kulcs.
A mozgás megint csak olyan,hogy én pl. utálok futni,hiába is javasolná bárki.
Tehát olvass,tájékozódj és válaszd ki a neked megfelelőt.
Nyilván ekkora túlsúllyal eleinte a mozgás legyen úszás, tempós séta, ellipszis tréner vagy bicikli. Ha már lement valamennyi akkor érdemes konkrét edzés tervet és hidd el, jobban jársz ha profi tréner állítja össze, figyelembe véve a túlsúlyodat. De eleinte elég amiket felsoroltam és fogyni fogsz.
Étrend: azt hiszem, kalóriabázis a neve az oldalnak, ahol ki tudod számolni, mennyi a napi kalória igényed. De kezdetnek az is megteszi, ha összeállítasz magadnak egy egészésges étrendet és elhagyod a: cukrot, fehér lisztől készült termékeket, bő olajban sült dolgokat,készételeket, üdítőket. És helyette ilyeneket eszel:
reggeli: tojás, zabkása, zabturmix, teljes kiőrlésű kenyér sonkával, zöldségekkel.
nasi: alma, egy kis marék dió, mogyoró vagy mandula
ebéd/vacsora: valamilyen hús, párolt zöldséggel, köretnek: rizs, bulgur, köles, hajdina. Én régen azt csináltam hogy megfőztem egy zacskó rizst és azt oszottam 2-3 részre dobozba raktam, mellé a grillezett husit, főtt brokkolit.
Ja, most látom, csak halat eszel, akkor egy héten 2-3x hal (süsd zacskóban fűszerezve, akár 1-2 szem kurmplit is ehetsz mellé és zöldséget.)
Egy tál saláta tonhal konzervvel
Készíts fűszeres tofu kockákat amiket levessel, salátával, körettel is fogyaszthatsz.
Tejfölös gombapörkölt tk. tésztával
mexikói bab/kukorica keverék egy tk tortillában salátával friss ubival.
Humusz zöldségekkel tk pitában
Csicseriborsó egytál étel (1 hagyma, fokhagyma megdinsztelve, egy konzerv darabolt paradicsom, valamilyen zöldség felvágva, csicseriborsó, fűszrek ízlés szerint. Pár perc alatt megvan
cukkini fasírt sütőben sütve
Szóval ötletelj, a vegetáriánus ételek többsége egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!