Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ugyanolyan életmód mellett...

Ugyanolyan életmód mellett súlyingadozás. Mi lehet az oka? Hogy tarthatnám kordában?

Figyelt kérdés

44 éves nő vagyok.Kb 165-170 cm magas és jelenleg kb 65 kg (ez sok?) hát, BMI kalkulátor szerint pont ideális, viszonylag egyenletesen oszlik el rajtam, de a hasam is azért kerekedik sajnos, ami nagyon nem tetszik.

Nos, ami érdekes: visszagondolva, az utóbbi kb 5 évben:5 évvel ezelőtt betegség miatt sokat voltam itthon, felszedtem egy kis plusz kilót.Azelőtt kb 55 kg voltam.Aztán ugye felment vagy 65-ig.Aztán elkezdtem dolgozni (fizikai munka) és itt kb fél év alatt lefogytam, újra 55-re, szinte éreztem, ahogy nap mint nap esnek le rólam a kilók.És pont onnan ment le,ahonnan kellett.Étkezésem nem nagyon változott:napi 3-szor ettem "menzás" mennyiségben kb.Reggeli, vagyi általában szendvics, péksüti, vagy rántotta, müzli, semmi extra.Délutánonként pár falat nasi.Üdítőket nem szeretem, itthoni tea, cikoria kávé amit iszok.Vagy gyógyteák.Cigi, pia kizárva.Nem eszem zsírban tocsogót.

Nos, ezután másik munkahely jött.És itt elkezdtem visszahízni, annak ellenére, hogy itt sokkal többet kellett talpalnom.Nagyon kimerültem sokszor.Itt picit többet ettem már, mert kellett a kalória, megéheztem, sokat kellett menni...Sajnos többnyire egész délelőtt péksütiken éltem(mondjuk, az előtt is)..

Na szóval visszaugrott pár kiló, ismét másféle elosztásban.Most már a hasamon látszik jobban! És most már makacs, régebben nagyon gyorsan "összementem", elég volt 1-2 nap diéta, betegség, stb és lementek a kiló, most valamiért nem akar.

Nem tudom, köze lehet-e hozzá, de kb mióta vannak ezek avisszatért plusz kilók, kb abban az időben írtak fel magasabb adag vérnyomáscsökkentőt (vékony koromban is labilis vérnyomásom volt és pánik miatt ment fel).Esetleg az befolyásolhatja az alakomat, a gyógyszer? Nagyjából ugyan úgy eszek, mint ez előtt.Most nem dolgozom, kevesebbet eszek, nincsenek péksütik már, alig eszem sót, cukrot, próbáltam mindent minimalizálni.De még nincs változás.ez most így nagyon beállt 65-re.Most mit csináljak? Mi lehet az oka? Ha akkor sikerült ugyan ilyen életmód mellett fogynom, most miért nem?

2019. jan. 6. 15:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Ennek az az oka, hogy "te sem leszel fiatalabb" - engem ezzel a mondással lehetne kikergetni a világból, de ennek ellenére igaz, ahogy idösebb leszel (NEM ÖREG!), egyre könnyebben jönnek fel a kilók és egyre nehezebb megszabadulni tölük.

Erre csak az a megoldás, hoyg elkezdesz sportolni, hogy növeld az energiafelhasználásodat és/vagy csökkented a bevitt kalóriákat.

2019. jan. 6. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!