Sziasztok!
Én most vagyok 175cm és 93.3kg és 17 éves vagyok,és elszeretnék kezdeni egy normális diétát,csak nem találok egyet se ami jó lenne,már sokat ki próbáltam de egyik se vált be.Amúgy már 1 éve thai box olok,és a küzdősport mellé kéne diéta.
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Milyeneket próbáltál és mi volt velük a gond? Simán összeállíthatsz magadnak egy személyre szabott étrendet, bár azért némi kutatómunka és kísérletezés nem árt, ha jót akarsz.
De kiindulhatsz valami alapétrendből, ami legalább körbonalakban passzol a te igényeidhez. Vagy finomíthatsz a normál étrendeden.
Első körben találd meg a közel ideális makrókat magad számára, aztán a szimpatikus ételeidből összeállíthatsz egy napot valami oldalon, kalóriabázis, Chronometer, MyFittnessPal...
Vagy ennyire nem akarsz számolni? Akkor is kell legyen valami fogalmad, hogy milyen étrendet akarsz. A kalóriát belőheted később, bár valami tipp jó lenne. 1,5-2 g/ttkg fehérje az jó. Bizonyára szénhidrátra akarsz alapozni, akkor a zsír legyen 0,5 g/ttkg vagy picit több, a többi szénhidrátra megy, valami jó kis gabona jó alap lehet. De többet kéne tudnom rólad, mert lehet, hogy neked is a gabonák minél alaposabb kerülése a jó, mint nekem, ki tudja?
Maradjunk szerintem is a kcal számolásnàl.
Fogyásnál az a lényeg.
Ha kevesebbet viszel be a keretnèl, akkor fogysz ha többet hizol.
Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!