Mit lehet enni a strandon, ami annyira nem kalóriadús?
Egyél simán,csak kis adagot! a mérték a lényeg. Szerintem ehet akár egy fogyózó ember zsíros kenyeret is,ha nem egy vágódeszka méretet tol be és nem este 9kor:)
Aztán mehetsz futni a Balaton parton is, az edzésnek jó :)
Meg az úszás!!:)
Hát azért ez épp igy nem igaz, hogy " egyél csak amirt akarsz, nem lesz semmi bajod ", azért ne dobjuk el a sutykot
Én jelenleg nem fogyózok, de valamikor én is megcsináltam és nagyon jól végrehajtottam az egészet. Tapasztalatom szerint, ha nagyon akarsz eredményt akkor ne bizz semmit a véletlenre. Igen igen, tudom, hogy nem túl jó tervezgetőnek lenni, de fogyózás esetében minden megváltozik. Ott már igenis többet ér egy kis tervezgetés, mint a spontán ötletek, amik nem is a legjobbak, ha csak úgy előpattanak amikor éhesek vagyunk. Hisz tudod : " Tedd meg ma amit megetehetsz ma, és ne tedd meg azt , amit megbánhatsz holnap " .
Tehát az igaz, hogy egy palacsintától TALÁN nem lesz semmi bajod, de azért a nyár 3 hónapos és ez a palacsintás elmélet csak akkor felelne meg, ha egy hónapban csak 1x mennél strandolni és szerintem te gyakrabban mész. Szóval a te esetedben én nem ajánlanám a lángost, őszintén.
Én nem akarok senkit kinzásra kényszeriteni, de én mindig arra tanitok mindenkit, hogyha tudod, hogy valami ( kaja ) nem jó neked akkor ne edd meg ! Ez nagyon egyszerű, sokak számára mégsem könnyű.
Na de hagyjuk a rizsálást, mert a lényeg az, hogy magadtól és ebből ( amit irtam ) kifolyólag rájöjj arra, hogy igenis a hal, illetve a húsok meg zöldségek a legjobbak a strandról. Az egyik dolog amit a leggyakrabban hallok az emberektől az az, hogy " Annyit mozogtam , nem érdemlem meg azt a sört ? Nem érdemlem meg azt a hot dog- ot ? "
Mit érdemelsz valójában ? Egy olyan étkezést, ami eltörölje mind azt a jó munkát amit addig végeztél azon a napon ? Nincs olyan pancsolás a strandon ami elégetne egy csokis lángost meg egy pohár üditőt, felejtsd el, nem fog megtörténni !
Fontos viszont tudni, hogy nem kell minden finomságot megvonni. Viszont amikor megkivánunk valamit azt hisszük, hogyha megvonjuk azt magunktól az önsanyargatás. Pedig nem az ! Az emberek 80%-a nem gondol arra milyen hatással van az étel a szervezetére. Ha végiggondolnád, hogy egy lángos milyen káros a szivedre, az ereidre, a kötőszövetre, a bőrödre és a súlyodra egyaránt, még lenyelnéd ugyanolyan szivesen ? Kicsit gondolkozni is kell, nem csak falni, mert nem vagyunk állatok.
Ha valami igazán finomat akarsz akkor egyél fagyit, az megengedett ! Legalább az tejből és vizből van, meg némi cukor, viszont kiváló édesség és sokkal jobbat tesz a súlyodnak, mint a lángos !
És ez minden kajánál igy van. Helyettesits valamit valamivel és már egyből más lesz az eredmény
21:01 - Alapvetően jók a gondolataid, de 2 helyen erősen csúsztatsz.
"Ha végiggondolnád, hogy egy lángos milyen káros a szivedre, az ereidre, a kötőszövetre, a bőrödre és a súlyodra egyaránt, még lenyelnéd ugyanolyan szivesen ?"
A lángos némi olajos szénhidrát, tojásból, lisztből. Nem mondom, hogy olyan egészséges, hogy örökre fiatal maradsz tőle, de azért démonizálni nem kéne. Bőven belefér ennyi a normális táplálkozásba, és nem tartalmaz olyan dolgokat, amiket a fagyid (lsd lentebb).
"Ha valami igazán finomat akarsz akkor egyél fagyit, az megengedett ! Legalább az tejből és vizből van, meg némi cukor."
.. meg stabilizátorból, szinezékből, izfokozóból, emulegálószerekből, tartósitószerből. Ja és a tejre se gondold, hogy mosolygós bocik finom tejcsije kerül bele.. Az is ugyanigy mesterséges sz*r, bizonyos tej alapanyagok porositva, ezt nyomják vizbe (persze rengeteg vegyszerrel, tartósitóval, állapot megőrzővel).. A lángos legalább ilyen mesterséges ki-tudja-mennyire-rákkeltő dolgok nélkül készül, normális alapanyagokból (tej, liszt, tojás, naprafogrgóolaj).
Én a lángost tartom egészségesebbnek.
Ja és az, hogy a lángos hizlal megint butusság. 1 lángos tartalmaz mondjuk 500 kalóriát. A fagyi meg 100at. Na de 5x annyit kell megenned belőle, hogy ugyanannyira laktasson.....
21:33- értékelem a válaszod
Vegyük előszőr a lángost : igazad van abban, hogy nem kell démonizálni, viszont a relativitás elméletét használva a lángosnál sokkal jobb ételek léteznek a strandon, főleg hogyha az ember még csokival is akarja fogyasztani. A natúr lángos tejföllel mondjuk már tényleg nem olyan rossz választás ! Ebben egyetértek , de még mindig létezik jobb választás is
Második gondolat : a fagyi
Nos a fagyiról készül számos kutatás és azt mutatták ki, hogy a fagyi több szempontból is jobban ajánlott, mint más édesség : 1. a fagylalt alacsony glikémiás indexű étel, ami köztudottan fokozatosan szabaditja fel az energiát és nem növeli meg annyira az inzulinszintet
2. Hűsitő hatása miatt nem kell 5 gombóc fagyit magunkba gyúrni, elég 1-2 is, és ez a lángos 500 kalóriájához képest, csupán 200-300 kalória körül van
Ezért irtam, hogy a fagylalt szinte biztosan jobb választás, mint a lángos, nameg nem is tartalmaz annyi olajat, mint az utóbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!