Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit lehet enni a strandon,...

Mit lehet enni a strandon, ami annyira nem kalóriadús?

Figyelt kérdés
Tudom, tudom, vigyek magammal dobozkába zöldséget meg almát, stb. De mikor a barátnőimmel megyek, az evés is 'program', nem mondhatom, hogy ti menjetek enni, én meg elücsörgök magamban... Szóval melyik strandos kaja még a legjobban 'ehető' ilyen esetekben?
2010. jún. 26. 17:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszi, azért fűbe nem akarok harapni:D nem, nem ilyen időben megyek strandra, de inkább gondolkodok előre, minthogy ott jusson eszembe, h nem ehetek semmit, ha nem akarok még kövérebb lenni:P A gyümölcs oké, valsz uzsonnának fogok vinni, fagyi helyett, de ebédre nekem kell valami meleg kaja, gyümölcs annyira nem telít el, hogy legyen energiám:) köszi a válaszokat, jöhetnek még!
2010. jún. 26. 19:31
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem minden nap mész strandra, akkor én azt mondanám, hogy hagyd a fenébe a fogyókúrát arra a napra. Addig edz-fogyózik az ember, amig még nincsen "verseny", a strandon már egyszerűen csak érezd jól magad. Ha lángost, kolbászt, hamburgert ennél, hát egyél. Azon az egy napon nem fogsz sokat fogyni, de azért durván elhizni sem, szóval kit érdekel, majd az összes többin dolgozhatsz a súlyodon. Jó mulatást.
2010. jún. 26. 19:37
 13/20 anonim ***** válasza:
19:37 - így van. :)
2010. jún. 26. 19:56
 14/20 A kérdező kommentje:
Ez igaz, csak az a baj, hogy 1 hónapra jószerével 'leköltözök' a Balaton partra, ahol edzőterembe se tudok járni, ahogy eddig, és ott szinte minden az evésről szól... grill-party, strandon evészet, ez kicsit sok lenne a fáradságos munkával összeszedett alakomnak:) köszi a válaszokat, ha valakinek még eszébe jut valami, örülnék neki:)
2010. jún. 26. 20:18
 15/20 anonim ***** válasza:

Egyél simán,csak kis adagot! a mérték a lényeg. Szerintem ehet akár egy fogyózó ember zsíros kenyeret is,ha nem egy vágódeszka méretet tol be és nem este 9kor:)

Aztán mehetsz futni a Balaton parton is, az edzésnek jó :)

Meg az úszás!!:)

2010. jún. 26. 20:55
 16/20 anonim ***** válasza:
Fagyi.
2010. jún. 26. 20:57
 17/20 anonim ***** válasza:
86%

Hát azért ez épp igy nem igaz, hogy " egyél csak amirt akarsz, nem lesz semmi bajod ", azért ne dobjuk el a sutykot

Én jelenleg nem fogyózok, de valamikor én is megcsináltam és nagyon jól végrehajtottam az egészet. Tapasztalatom szerint, ha nagyon akarsz eredményt akkor ne bizz semmit a véletlenre. Igen igen, tudom, hogy nem túl jó tervezgetőnek lenni, de fogyózás esetében minden megváltozik. Ott már igenis többet ér egy kis tervezgetés, mint a spontán ötletek, amik nem is a legjobbak, ha csak úgy előpattanak amikor éhesek vagyunk. Hisz tudod : " Tedd meg ma amit megetehetsz ma, és ne tedd meg azt , amit megbánhatsz holnap " .

Tehát az igaz, hogy egy palacsintától TALÁN nem lesz semmi bajod, de azért a nyár 3 hónapos és ez a palacsintás elmélet csak akkor felelne meg, ha egy hónapban csak 1x mennél strandolni és szerintem te gyakrabban mész. Szóval a te esetedben én nem ajánlanám a lángost, őszintén.

Én nem akarok senkit kinzásra kényszeriteni, de én mindig arra tanitok mindenkit, hogyha tudod, hogy valami ( kaja ) nem jó neked akkor ne edd meg ! Ez nagyon egyszerű, sokak számára mégsem könnyű.

Na de hagyjuk a rizsálást, mert a lényeg az, hogy magadtól és ebből ( amit irtam ) kifolyólag rájöjj arra, hogy igenis a hal, illetve a húsok meg zöldségek a legjobbak a strandról. Az egyik dolog amit a leggyakrabban hallok az emberektől az az, hogy " Annyit mozogtam , nem érdemlem meg azt a sört ? Nem érdemlem meg azt a hot dog- ot ? "

Mit érdemelsz valójában ? Egy olyan étkezést, ami eltörölje mind azt a jó munkát amit addig végeztél azon a napon ? Nincs olyan pancsolás a strandon ami elégetne egy csokis lángost meg egy pohár üditőt, felejtsd el, nem fog megtörténni !

Fontos viszont tudni, hogy nem kell minden finomságot megvonni. Viszont amikor megkivánunk valamit azt hisszük, hogyha megvonjuk azt magunktól az önsanyargatás. Pedig nem az ! Az emberek 80%-a nem gondol arra milyen hatással van az étel a szervezetére. Ha végiggondolnád, hogy egy lángos milyen káros a szivedre, az ereidre, a kötőszövetre, a bőrödre és a súlyodra egyaránt, még lenyelnéd ugyanolyan szivesen ? Kicsit gondolkozni is kell, nem csak falni, mert nem vagyunk állatok.

Ha valami igazán finomat akarsz akkor egyél fagyit, az megengedett ! Legalább az tejből és vizből van, meg némi cukor, viszont kiváló édesség és sokkal jobbat tesz a súlyodnak, mint a lángos !

És ez minden kajánál igy van. Helyettesits valamit valamivel és már egyből más lesz az eredmény

2010. jún. 26. 21:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

21:01 - Alapvetően jók a gondolataid, de 2 helyen erősen csúsztatsz.

"Ha végiggondolnád, hogy egy lángos milyen káros a szivedre, az ereidre, a kötőszövetre, a bőrödre és a súlyodra egyaránt, még lenyelnéd ugyanolyan szivesen ?"

A lángos némi olajos szénhidrát, tojásból, lisztből. Nem mondom, hogy olyan egészséges, hogy örökre fiatal maradsz tőle, de azért démonizálni nem kéne. Bőven belefér ennyi a normális táplálkozásba, és nem tartalmaz olyan dolgokat, amiket a fagyid (lsd lentebb).

"Ha valami igazán finomat akarsz akkor egyél fagyit, az megengedett ! Legalább az tejből és vizből van, meg némi cukor."

.. meg stabilizátorból, szinezékből, izfokozóból, emulegálószerekből, tartósitószerből. Ja és a tejre se gondold, hogy mosolygós bocik finom tejcsije kerül bele.. Az is ugyanigy mesterséges sz*r, bizonyos tej alapanyagok porositva, ezt nyomják vizbe (persze rengeteg vegyszerrel, tartósitóval, állapot megőrzővel).. A lángos legalább ilyen mesterséges ki-tudja-mennyire-rákkeltő dolgok nélkül készül, normális alapanyagokból (tej, liszt, tojás, naprafogrgóolaj).

Én a lángost tartom egészségesebbnek.

Ja és az, hogy a lángos hizlal megint butusság. 1 lángos tartalmaz mondjuk 500 kalóriát. A fagyi meg 100at. Na de 5x annyit kell megenned belőle, hogy ugyanannyira laktasson.....

2010. jún. 26. 21:33
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

21:33- értékelem a válaszod

Vegyük előszőr a lángost : igazad van abban, hogy nem kell démonizálni, viszont a relativitás elméletét használva a lángosnál sokkal jobb ételek léteznek a strandon, főleg hogyha az ember még csokival is akarja fogyasztani. A natúr lángos tejföllel mondjuk már tényleg nem olyan rossz választás ! Ebben egyetértek , de még mindig létezik jobb választás is

Második gondolat : a fagyi

Nos a fagyiról készül számos kutatás és azt mutatták ki, hogy a fagyi több szempontból is jobban ajánlott, mint más édesség : 1. a fagylalt alacsony glikémiás indexű étel, ami köztudottan fokozatosan szabaditja fel az energiát és nem növeli meg annyira az inzulinszintet

2. Hűsitő hatása miatt nem kell 5 gombóc fagyit magunkba gyúrni, elég 1-2 is, és ez a lángos 500 kalóriájához képest, csupán 200-300 kalória körül van

Ezért irtam, hogy a fagylalt szinte biztosan jobb választás, mint a lángos, nameg nem is tartalmaz annyi olajat, mint az utóbbi.

2010. jún. 26. 21:51
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Megfontolok minden tanácsot:)
2010. jún. 27. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!