10 éve sportolok, miért nem épülnek az izmaim?
Kézilabdázom, hetente 5-6 edzés, rendes felkészítőedzésekkel, lépcsőzés, guggolás, futás, fekvőtámasz, ugrókötél, kötélmászás, bordásfalas lábemelgetés; has-láb-kar-fenékre minden, de én nem vagyok izmos.
Egyszerűen olyan kis minimális izmom van, semmi mérete nincs.
20N
edzés után fehérje és CH bevitel. Lehet elégeted az izmaidat cukorrá, mert nem eszel megfelelően, mennyiségben sem meg időpontban sem.
Sport előtt párórával CH bevitel és fehérjét meg utána és CH-t visszatölteni.
Fontos hogy legyen feltöltve a glikogén raktár, pláne ha nincs is izomzatod.
Az étrenddel lehet probléma. Plusz a kardio jellegű sportoktól nem leszel izmos, főleg hogy a szervezeted hozzászokik.
Miből áll az étrended, mennyi fehérje, mennyi kalória naponta?
A glikogénraktárak még nem is olyan érdekesek, minimális ch mellett is lehet izmosodni, persze töltött glikogénraktárakkal szebben domborodnak az izmok :)
Viszont kellő mennyiségű fehérje és kalória szükséges az izmosodáshoz, megfelelő pihenés... A sok kardió nem tesz jót a folyamatnak valamiért, ennek az okát nem tudom, de azért inkább a táplálkozásban lehet gond. Eszel eleget ehhez a sok mozgáshoz?
Milyen izmokat is szeretnél? Linkelj képet! Mert lehet, hogy az elvárásaid irreálisak, vagy magadat látod rosszul.
Fehérjét mennyit viszel be? Tehát csak saját testsúlyos edzésed van?
Mert ahhoz folyamatosan növekvő terhelés kell. Hetente/kéthetente emelni a súlyokon, vagy az ismétlésszámon, vagy a tempón/intenzitáson.
Ha mindig ugyanazt csinálod, abból nem lesz fejlődés, sem izomzat, sem más téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!