Lisztet mivel helyettesíthetném sütikben?
Milyen az étrended és mit értesz liszt alatt?
Ketóban már az almánál rezeg a léc. Kicsit fölötte már bejátszhat némi gabonaliszt, azokat simán használhatod bármikor gluténtartalmú liszt helyett, ha épp nem kelt tésztáról van szó. Rizs, zab, köles, hajdina, tápióka, amit akarsz (az utóbbi még paleo is, bár a hőkezelt alma szigorúan nem az, ha jól emlékszem).
Mivel almás, a dió is elég jó ötletnek tűnik, ha nem is kizárólagosan. Az almás sütijeimben tipikusan dió, rizsliszt (a zab is megy hozzá, de a legjobban azt szeretem, ha vegyesen vannak, a rizsliszt elég ízetlen, a zab zabízű, viszont dió mellett már egyre kevésbé fontos ez), néha kókuszliszt és manapság makadámdióliszt van, de nem tudom a te szempontjaidat (az enyémek is változóak).
Én tipikusan arra megyek rá, hogy minél kevesebb lisztféle kelljen, de a keményítőt szinte sosem hagyom ki, attól lesz sütis a süti.
Akár rostot is használhatsz részben (bambuszrost, útifű maghéj), de az ízetlenít, de kalóriatartalma nincs, ez van, akinek számít.
#5
fehérjével max a liszt 1/3 részét lehet kipótolni. De annyival csodálatosan működik, próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!