Ha vajban vagy olivaolajban sütöm ki a csirkét vagy a zöldségmixhez adok két evökanál margarint az nagyon megdobja a kalóriák számát az ételekben? Mivel helyettesithetném hogy hatásosabb legyen a fogyókúra?
Bármilyen zsiradékot használsz, abban aránylag sok kalória van. (100 g kb 800 kcal).
De ettöl függetlenül fontos, hogy használj zsiradékokat, föként a zöldségekhez, mert sok vitamin csak akkor tud felszívódni, ha a zöldségekkel együtt zsiradék is kerül a szervezetbe.
Ha nem viszed túlzásba, akkor nem árt a fogyásnak, csak nem leszel közben beteg a vitaminhiányok miatt.
Százszor inkább disznózsír, mint margarin!!
Kókuszsír is jó, de én azt inkább édességek elkészítésáéhez használom, nekem túl drága, hogy abban pancsoljam a húst. Arra jó a disznózsír is.
Margarint en se tamogatom! A zsir a legegeszsegesebb.
Nekem mar az olajjal is vannak fenttartasaim...
A margarin nagyon egészségtelen és oliva olajban se főzz!!
Aki a kókuszzsírt ajánlotta előttem, annak igaza van. A kókusz zsír nem oxidálódik magas hőmérsékleten sem, ezért jó főzésre. Az oliva olajat, csak hideg kajára szabad használni.
Ha nagyon akarod, akkor használj VAJAT. Igazi vajat. Nem margarint, nem omega nem tom én micsoda, háromszáz mag sajtolt olajából, hanem tejből készültet.
A csirkét süsd ki grillen, akkor nem kell hozzá zsíradék. A zöldségmixhez rakjál hozzá MAX 1 teáskanálnyi vajat. Így lehetne hatásosabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!