Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A 14 óra után "nem eszek...

A 14 óra után "nem eszek semmit"fogyókúra valóban működik? Van aki próbálta már?

Figyelt kérdés
Az is érdekelne,hogy 14 óráig bármit,bármennyit lehet enni?Valóban működne ez a fajta fogyókúra?Ha valóban működik akkor egy hónap alatt mennyit lehet így leadni?

2018. okt. 3. 17:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Eddig 18:00 utan nem lehetett enni utana eltoltak 16:00 -ra most meg 14:00. Ebredes utan mar ne egyen senki semmit es tuti, hogy lefogy. Az emberek sajat fejüket nem is használják ?
2018. okt. 3. 22:59
 12/21 Duenna ***** válasza:
100%

11 válasz után én a 12.-ik válasszal azt mondom, hogy működik! Egyél nyugodtan délelőtt, vagy egész nap annyit, amennyit bírsz, és délután 2.-től ne egyél semmit. Azt fogod észrevenni pár nap után, hogy egyre kevesebbet tudsz enni délelőtt. Miért? Mert a gyomrod egyre szűkebb lesz, és egyre kevesebb adagokat bír befogadni.

Aztán meg fogsz állapodni egy délelőtti vagy egy reggeli kis adag evéssel, és egy kis adag ebéddel. Tehát a szervezeted átáll erre az evésre, és tudsz majd fogyni, ha délután 2.-től már tényleg nem eszel semmit. A 11 hozzászóló soha nem próbálta ki ezt a fajta fogyókúrát, tehát úgy mond róla elítélő ítéletet, hogy nem tapasztalta meg ezt a fajta fogyózási protokollt. Csináld nyugodtan, meghozza a várt eredményt.

Egyébként vannak, akik inkább este 7 óra körül esznek, mert nekik így megfelelőbb, a következő étkezésük másnap este 7 óra körül lesz. Vagyis gyakorlatilag egy nap egyszer esznek, és beáll a normális ételadag, és tudnak szépen fogyni. Szerintem próbálkozzál, a lényeg, hogy te állítsd be a mennyiséget és a kalóriát, ha fogyni akarsz.

2018. okt. 4. 01:40
 13/21 anonim ***** válasza:
50%
12 Bőven függ a munkakörtől mivel eleg nehez fizikai munkat vegzek igy muszaj ennem, legalabb akkor amikor munkaba vagyok ugyh. nalam ezek a nem eszek ekkor akkor amakkor dietak kivannak zarva. Amikor jtthon vagyok akkor visszafogom magamat vagyis probalom de ha ehes vagyok es korog a pockó akkor nem fogom szenvedni hagyni
2018. okt. 4. 08:08
 14/21 berryshake ***** válasza:
100%

A sok okos válaszolónak szeretném üzenni, hogy nézzen utána a zinterneten az intermittent fasting fogalomnak és utána hátha átértékeli az élelmiszer- és fogyókúraipar által belénksulykolt miszkoncepciót, miszerint folyamatosan enni kell a fogyáshoz. NEM KELL. Az éhség nem káros, hanem egy normális jelenség. Azzal, hogy folyamatosan magasan tartod az inzulinszintedet (mert feltételezem napi 5x nem szénhidrátszegény, zsírdús ételeket eszel) remek úton jársz az örök jojó, inzulinrezisztencia, majdan II-es típusú diabetes felé. Ami szíved joga, de legalább ne oszd az észt, ha ennyire fogalmad sincs a témáról.

Ha valaki normális mennyiségeket, szénhidrátszegényen eszik 14 óráig, akkor jót tesz a böjtölés, sajnos legtöbb esetben nem ez történik, hanem átmegy koplalásba, erre oda kell figyelni, de egyébiránt működhet.

2018. okt. 4. 09:14
 15/21 anonim ***** válasza:

Az éhség valóban nem káros, hanem jelzés arra, hogy enni kell, legalábbis nálam :) Viszont ennek nincs sok köze az időszakos böjthöz (max. egyedszinten, pl. én napi egy étkezés mellett egész nap jóllakott vagyok. de van, aki pont éhezne így).

Igazán szeretem az időszakos böjtöt, de attól még a fenti "módszer" nem szükséges, sokaknak kirívóan borzalmas és nem is garantált a fogyás. Valaki írogatta, hogy majd összeszűkül a gyomor és az ember majd piciket eszik, de az emberiség nem ilyen. Sokfélék vagyunk, a gyomor pedig egy rugalmas, tágulásra képes szerv, nem mintha 1 kiló ételben (aminél azért sokkal több fér a gyomorba) ne lehetne mondjuk 3-5000 kcalt bevinni, ami nekem speciel hízást okozna... S ez egyetlen étkezés, márpedig délután 2-ig simán lehet enni 3-4 alkalommal is.

Hogy jön az a logika, hogy ha kevesebb időben, tehát egyszerre jó eséllyel nagyobb térfogatot eszünk, akkor ettől összeszűkül a gyomor? A böjti órák miatt? Nem, napi 16 és 23 óra böjttől sem szűkül a gyomor, annyit semmiképp, hogy ne lehetne bőven túlenni magunkat. Bár az emberek zöme nemcsak hogy egyetlen étkezésre nehezen visz be többet, mint a szükséglete, a napi egy étkezés nagyon különleges. Rengeteg embertől hallottam már, hogy jóval kevesebbet képes így enni, mint normálisan, annyira, hogy már enyhe erőszak kell, vagy koplal. A saját tapasztalatom is ez volt, de sosem csináltam ezt hosszabb távon. A sima 16/8, 19/5 időszakos böjtöt igen, évekig, de azzal nem fogytam.

Az emberek zöme nem megszokná a 2 utáni nem evést, hanem éhezne, nem tudna jól aludni, gyenge lenne, feladná... Ez egy extrém dolog. Aki a ritka, a délelőtti evést preferáló időszakos böjtölők sorába tartoznak, azoknak remek lehet, aztán vagy fogynak így, vagy nem.

2018. okt. 4. 16:45
 16/21 anonim ***** válasza:
46%

Az idöszakos böjtöles nem butasag, összefuggesbe hozható a bizonyos napszakokban termelödö hormonokkal , amelyek segitik a fogyást

Nem erdemlirek meg , hogy többet irjak erröl

2018. okt. 5. 22:17
 17/21 anonim ***** válasza:

Tényleg jobban teszed, ugyanis itt sokan még a jó dolgokat is kiforgatják és csak azt értelmezik belőle, hogy az ételmegvonásnak van jó oldala (csak nem mindegy hogy milyen módon, meddig, kiknek), amit aztán valamilyen szélsőséges és hülye módon alkalmaznak, ami már káros.

Elég ha csak azt veszed alapul, hogy sokak agyában az evés = hízás, tehát a koplalás = fogyás, ami során semmit nem esznek, vagy jönnek az idióta napi 1 alma, meg 5 korty víz ötletekkel.

2018. okt. 6. 10:48
 18/21 anonim ***** válasza:

16-osnak igaza van. Az időszakos böjtről aki nem tudja mit jelent és milyen hatással van a szervezetre, miért ír véleményt?

A legjobban tartható, ha reggeli 10 órakor, ebéd 2 órakor, vacsora 6 órakor, tehát 8 órán keresztül lehet enni 3-szor, majd 16 órán át semmit.Ezzel mi a gond?

Normálisan kell étkezni.Ez nem azt jelenti, hogy bármit és bármennyit!Gyorsan felszívódó szénhidrát kevés , vagy semmi.Zöldségeket, gyümölcsöt, tejtermékeket, tojást, húsféléket lehet.Normál adagot.

2018. okt. 8. 17:00
 19/21 jdfGabrella ***** válasza:
Nem
2018. okt. 9. 17:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Mire szegèny testecskèd èlelemhez jut, nagy esèjjel többet zabálsz be hirtelen a nagy èhsègtől, mint amire szüksèged lenne. Hízni azt jól fogsz tudni így, mellette mèg a közèrzeted is szar lesz.
2018. nov. 12. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!