Folyamatosan attól rettegek hogy kövér vagyok, leszek. Mit tegyek?
A diétás étkezés nálad mit jelent? Ha túl kevés fehérjét és zsírt eszel napközben (bármennyi is a szénhidrát), akkor nem csoda, ha este rárontasz a hűtőre. Figyeld a makrókat és vidd be a szükséges tápanyagokat - ha kell, szedj vitaminokat, magnéziumot is.
Nem sok felesleg lehet rajtad, lehet, hogy elég lenne többet mozognod, hogy formásodj, és normál kalóriabevitel mellett egészségesen táplálkoznod.
Mondhatok egy príma receptet, amiből ehetsz kedvedre este is, napközben is.
Veszel egy fej káposztát, lereszeled.
Nekem van egy kis műanyag lavórom, abban dagasztok, meg ilyesmiket keverek.
Apróra vágva teszel bele vöröshagymát 2-3-4 darabot, fél kiló sárgarépa reszelve, fokhagymát egy egész fejjel, passzírozva, vagy szeletelve, majd kis olajjal (tökmagolajat szoktam, de olíva, napraforgó is jó) összekevered.
Öt befőttesüveget kimosok, nedvesen kicsit megmikrózok, hogy csíramentes legyen és ezekbe töltöm, de mielőtt fedéllel lezárnád, mindegyikbe lehet valamit még tenni, az egyikbe almát, a másikba paradicsomot, vagy zöldpaprikát, uborkát, reszelve, vagy apróra vágva.
Lehet kicsit fűszerezni, sóval, borssal és elteszed, mindegyik egy kicsit más, így nem unod meg, van amibe zellert, céklát is reszeltem. Pár csepp citromlé, esetleg hozzá édesítőszer, de nem muszáj, például az alma elég édes.
Kicsit meg is ízesítheted, lezárva hűtőben 8-10 napig elállnak, de ha néhányba teszel egy csipet zöldségtartósítót, akkor tovább is, azokat kell a végére hagyni.
Ezekből ehetsz kedvedre, ha mozogsz mellette valamit, semmi baj nem érhet.
Ehetsz mellé egy két szelet korpovit kekszet, az telítettségérzést ad, egy pohár tea süsslivel mellé és csak fogyhatsz, de még úgy is semmi bajod nem lehet.
Víz nem kell bele, saját levet enged, összeérnek. Naponta megehetsz fél üveggel, irtóra finom és egészséges.
A káposzta mindent kipucol belőled.
Írok én is 2 receptet, esti éhség ellen ezeket szoktam enni. "Édesség", szóval fel is vidít.
Az egyik: leturmixolt gyümölcsöket 6 órát szárítasz sütőben 80-90 fokon. Esetleg édesítheted mézzel.
Amikkel tuti működik: mangó, áfonya, eper, előforralt (!) alma
A másik, ez 60 kcl/adag:
1 csomag zselatin (tortazselé)
100 ml cukormentes szörp
200 ml rizstej
A zselatin 1/3-át felforralod a zacskó utasításai szerint a szörppel és 2 tálba öntve hűtőbe rakod. Felforralod a rizstejjel is. 10 perc állni hagyás után ráöntöd a szörpre. Fél óra hűtő után fogyasztható.
Ilyen zselatintortákkal néha kiváltható 1-1 vacsi, de ne vidd túlzásba, veszélyes lehet. Ja, természetesen minden folyadékkal működik kb, és nagyon finom
Helló!
Fogadd el magad, és élj egészségesen. Ha kellesz valakinek, így legyél jó! Miért kell egy életet tönkretenni egy fóbiával?!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!