Próbálta valaki a lektinmentes diétát?
Milyen tapasztalaitok vannak? Ti nem szoktatok csalni?
Nálunk: anyukámnal meggyógyult a 20 éves ibs-e,
Én csak IR-es vagyok és lefogytam
A tesóm pedig autoimmun beteg volt, és tünetmentes lett.
Értem. Látom akkor senki se ismeri.
Én pl ma fél kiló töpörtyűt vacsoráztam, retekkel,lilahagymávalXD és mindig ilyeneket eszek, ugyanis elvileg a zsír nem hízlal. Akkor sok sikert a saját diétádhoz :)
Konkrétan nem, de én sem eszem gabonaféléket és száraz hüvelyeseket. Nekem is voltak autoimmun nyavalyáim és IR-em, azokon segített, az emésztésem és a bőröm rendbejött, és fogytam is. De azt kicsit túlzásnak tartom, hogy többé ne egyek paradicsomot, gombát, zöldborsót és zöldbabot, ha nekem ezek nem okoznak emésztési problémákat, finomak és passzolnak az étrendembe. Az IBS nyilván más tészta.
Nem azt mondom, hogy nem jó ez az étrend, biztosan sok embernek beválik, csak szerintem nem annyira a lektinnel van a gond (megfelelő ételkészítési módszerekkel szinte nulla marad belőlük az ételekben), hanem a túlzott cukor- és szénhidrátbevitellel, mesterséges adalékanyagokkal, és egyes növényi fehérjékkel, olajokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!