Miért mondják, hogy a gyümölcsben és a mézben levő cukor nem hizlal?
A finomított cukorral az a gond, hogy hirtelen megemeli a vércukorszintet, ami aztán hirtelen le is esik, amitől éhes leszel, és eszel, hiába ettél rendesen korábban, és nem következnie kaja. Ettől persze hízol. A finomított liszt ugyanezt csinálja.
Cukorra is szüksége van a szervezetnek, csak nem mindegy, milyen és mennyi. A gyümöcsben lévő cukor a legjobb, és tartozik hozzá vitamin és rost is, plusz laktat, kevesebb hízlalóbb kaját eszel mellette. A nyers gyümölcs és zöldség nagyon értékes táplálék.
És ha nasizni akarsz, sokkal jobb egy tál gyümölcs, mint egy fél zacskó chips.
"Mivel a gyümölcscukor édesebb az asztali kristálycukorként használatos répacukornál, így ugyanolyan édes íz eléréséhez elegendő 30-40%-kal kevesebb szénhidrát felhasználása, amivel csökkenthető a kalóriabevitel mellett a napi inzulinkiválasztás."
Biztos ez is közrejátszik az előbbiek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!