A gyümölcsben lévő cukor másképp bomlik le, ezért nem hizlal?
Hehe, ez vicces
Nem épp ezért, de a lényeg, hogy tényleg nem ugyanolyan, mintha zsemlét ennél helyette. Gondolom azért kérded ezt, mert már te is hallottad, miszerint a gyümölcsben is van gyümölcscukor és akkor "wáá!!ne egyél gyümölcsöt, mert van benne cukor!!!"- kb. minden 4. kérdésnél beírják ezt.
Viszont osszam 2 részre a mondanivalóm:
I. rész: akinek kicsit jobban mozognak az agykerekei az észrevei, hogy valami nem stimmel. És ez így is van: hülye, aki azt mondja, hogy egy fogyókúrázó ne egyen gyümölcsöt.
II.rész: a cukrot nem úgy kell felfogni, mint ahogy manapság az emberek szokták. Szinte minden ember agyában egy virtuális hányás jön létre, hogyha meghallja, hogy 'cukor'. Kedveseim, ez talán azért van, mert túl sok cukrot ettetek, túl sok péksüti volt, túl sok kóla volt és rájöttetek, hogy emiatt híztatok el. Valóban amikor a cukorra gondoltok saját magatoktól lesz hányingeretek, nem a cukortól. Nem a cukor a hibás, hogy elhíztatok, hanem ti magatok. Nem a kés a hibás, hogy az emós halálra vagdosta magát, hanem maga a személy.
Lényegek lényege: a cukor igenis fogyasztható és erősen javasolt a bevitele fogyás közben is. Tudom, megjártam az útat, elértem a célt, még BANÁN mellett is. Mert arra figyeltem, hogy összességében mit eszem egy napon, hiszen a fogyásnak ez az egyik alapja. A másik pedig az, hogy CSAKIS azokat az ételeket kerüljük, amik valóban 0 értékűek és hízlalóak, vagyis a péksütemények, tészták, gyorskaják és cukros üditők. Ezek azok az ételek amik sosem mentek és sosem fognak menni, ha a fogyás a cél.
A többi fogyasztható, úgyhogy csak ésszel !
Mindent ésszel kell csinálni, kár ,hogy a legtöbb ember ezt elfelejti.
na volt itt értelmes válasz, kár, hogy orbitális baromság lett a vége.
Az emberi szervezet, a sejtek a szénhidrátokat csak dextróz formályában képesek feldolgozni. dextrózt használ az agy, és az izmok és a máj a dextrózt alakítja glikogénné, ami a sejtenergiafolyamatok alapjául szolgáló molekula.
a dextróz egy hat szénatomos monoszacharid, amely az aldózok csoportjába tartozik. Képlete: C6H12O6
A fruktóz is egy monoszacharid, a képlete is ugyanaz, de a felépítése más, míg az aldózok esetében az oxocsoport a szénláncok végén található, addig a fruktóz esetében ez a 2. szénatomon van (az ilyen monoszacharidokat hívják ketózoknak)
Mivel más a felépítése a fruktóznak, ezért ahhoz, hogy fel tudja használni a szervezet, előbb enzimek segítségével glükózzá kell alakítania. Ezért a fruktóz lassabban emeli meg az inzulinszintet, ami az elhízást segítő hormon. Sokan ezért úgy vélik, hogy ezért nem hízlal. de ez nem igaz, ugyanúgy hízlal, csak lassabban fejti ki a hatását.
Abból a szempontból viszont jobb a normál cukornál, hogy édesebb, így kevesebb is elég az édes élmény eléréséhez. így ebből a nézőpontból kevésbé hízlal, hiszen kevesebb kerül alkalmazásra. Pl 2TK gyümölcscukorral is ugyanolyan édes lesz a teád, mintha 3TK kristálycukrot tennél bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!