Undorítónak tartjátok magatokon már a 10 kg felesleget is? Illetve másokon mennyire ciki, ha ilyen alakkal kivágott hátú/rövid szoknyájú/ujjatlan ruhában jelenik meg?
Én a 30 kilót sem tartottam undorítónak, csak rondának és már hangyányit egészségre károsnak. Ez utóbbiból semmit nem éreztem, a mozgásban sem akadályozott, de nyilván megterhelő a szervezetnek.
A 10 kiló nem jó, főleg, ha rosszul oszlik el, de azért ennél jóval nagyobb problémáim vannak az életben. Persze zavar, ha ennek a ledolgozására sem vagyok képes (meglepően nehéz tud lenni adott esetben, a megszorító diéta, mozgás, erőfeszítés még vajmi kevés lehet).
Meleg van, így ujjatlanban járok feleslegtől függetlenül... Szoknyát nem hordok, egy ruhám van, az kb. földig ér. Picike nadrágokban furán érezném magam, lefogyva nem tudom, mi lesz, 3/4-es nadrágjaim vannak.
Másokon pont nem érdekel, de nyilván ha melegük van, ne öltözzenek már be szegények, akárhogyan is néznek ki. 10 kiló felesleg ebben az országban elég szolid, én 50-60 kilókat látok, ha bemegyek a városba...
Viszonylag gyorsan híztam és még nem cseréltem le a ruhatáramat. Igazából nem tudom mennyit segítene lelkileg, ha 1 számmal nagyobb mèretű ruhákat vennék. A mostaniak kiemelik a hurkákat. :/ Már utálok emberek közé menni.Nem is mozdulok ki itthonról. A családom mondta, hogy kövér vagyok és félek más emberek is emiatt fognak kinézni/kiröhögni. 😳
Az egészségem szempontjából csak az állandó fáradtságot érzem, ami inkább már a depressziótól lehet.
Tudom hogy vannak nálam kövérebbek, mégis nekem mondják itthon, hogy disznó vagyok és már olyan gyakran, hogy el is hiszem. 😕
Hogyan lehet kitörni ebből az állapotból?
10 kg felesleggel jöttem össze a férjemmel. Szerinte úgy voltam tökéletes, bár a mostani normál súlyommal is tetszem neki (legalábbis azt mondja :)).
Visszanézve a régi képeket, nem voltam egyáltalán kövér, undorító meg főleg nem :) A derekam nem volt valami vékony, és a fenekem formája nem tetszett, de a nagyobb mellméret ellensúlyozta ezt... Simán felvettem rövid szoknyákat, kivágott felsőket, és senkitől nem kaptam emiatt kritikát.
Úgyhogy szerintem 10 kg plusszal nem ciki így öltözködni. Sőt ismertem olyan lányt, aki 100 kg felett volt, de olyan igazi teltkarcsú alkat, volt dereka és nagyon szép arca, rajta sem álltak rosszul a nőies, kicsit merészebb ruhák, pasikból sem volt hiány körülötte...
Szerintem nem igazán a kilókon múlik, kinek állnak jól az ilyen ruhák. Aki olyan, mint egy hordó, vagy 100 éves, annak nem jó ötlet.
10 kg felesleg még nem a világ vége. 10kg még szerintem épphogy cask meglátszik, különben is, embere válogatja, mi tetszik nekik. Pl én nekem 48-52, van kiírva, de 52 kilósan jóformán gebe lennék-voltam annyi is ezzel a magassággal. 55kg-osan éreztem igazán jól magam. Most 60 kilo vagyok, 69kilóról fogytam le az utóbbi 2.5 hónapban. Még arra se mondanám, hogy hú de nagyon kövér voltam, de azon a határon voltam, hogy ez már kicsit undi.
Még mindig azt mondom, hogy kicsit vékonyodhatnék, de már nem olyan sokat akarok.
Az a kérdés, hogy bmi kalkulátor szerint mennyi van rajtad? Mert lehet, hogy szerinted 10 kilo, de táblázat szerint kicsit több. Akkor már tényleg látszik az a felesleg.
Leginkább viszont a hurkák a csúnyák. Főleg akkor, ha előnytelen ruhákat hordanak a hurkákkal. Pl falra tudok mászni, mikor valaki testhez símúló ruhát vesz föl 20-30 kilo plusszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!