Milyen tapasztalataitok vannak a PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁSSAL kapcsolatban? Én most próbálkozom.
Tehát ha jól értelmezem a paleolit táplálkozás,csak azon alapszik,hogy csökkentett szénhidrátbevitelre van szükség, és a műkaják mellőzésére.
Nos,sajnálom ha valakinek a lelkébe tiprok,de ez nem új találmány,csak most adtak neki egy hangzatos nevet , csináltak belőle egy kis bizniszt.
Aki kövér,annak egy dietetikus is összeállit egy normális étrendet,de szerintem ez teljesen evidens,hogyha kenyeret eszel kenyérrel meghizol...:) Szerintem ezt nagyon jól tudja mindenki,csak nem tartják be,utána megveszik ezt a könyvet x ezer forintér,és ráfogják hogy a paleolit táplálkozás vagy mi a tököm fogyasztotta le őket..:DD
Én féláron megmondom bárkine, mit kell ennie, hogy egészséges legyen és lefogyjon.
Ingyen is megmondanám, de úgy nem kell senkinek! :)
Régészkéim elmehettek a búsba, vagy előbb olvassatok utána a paleolit táplálkozásnak, mielőtt lefikáznátok. Ugyanezt javaslom az összes szkeptikus baromnak.
Igen, a neve hangzatos, és sok példát láttunk már a világban, hogy mennyire kihasználják a fogyni vágyókat. De itt álljunk meg egy percre. Szendi Gábor nem jókedvében jelenteti meg a könyveit, hanem szem felnyitás céljából, és nem kis következményeket kell elviselnie emiatt.
A gyógyszeripart és a pszichiátriát már régóta magára szabadította, mint ellenségeket, most kikezdett az élelmiszeriparral és a diabetológusokkal, kardiológusokkal és a többi. Ha a könyvében leírt kísérleteknek csak a fele igaz, ill. igazolható és megismételhető akkor már biztos, hogy ez az ajánlat, ez a könyv nem azért jelent meg, hogy Szendi jó sok zsetont dughasson a zsebébe. Arról nem is beszélve, hogy csak még inkább kizárja magát a magyar orvos társadalomból, mert ugye az ő zsebükből is kiveszi a pénzt, mikor egy-egy ilyen könyvet megjelentet és 100 meg 100 betegeket von ki a lehetetlen, hálapénzt elváró magyar orvosok karmai közül.
Én a depresszióm miatt kezdtem el, a súlyommal nincs komolyabb problémám. Körülbelül fél éve. 6kg-t fogytam, pedig mint említettem nem fogyás céljából kezdtem el. Az antidepresszánsok, amiket pár éve szedtem, ilyet is, olyat is sose segítettek, a pszichológusommal sehová sem jutottunk, mert egyszerűen mindenhez fáradtnak éreztem magam.
És lám kb. 2 hónapja olyan, mintha eddig szemfedő alól néztem volna a világot, a depresszióm már épp csak a menstruációkor tör föl megint... Egyik antidepresszáns sem segített ennyit, ennyi idő alatt.
A régészkék nyugodtan tanulhatnának Szendi könyvéből egy kis biokémiát, neurológiát is, ha már ilyen egyoldalú a tudásuk.
a húst, zöldséget ugye magatok termelitek meg otthon a kertben, mert amit a nagyáruházban megveszel, az ugye tele van növekedési hormonnal, meg permetezőszerrel... :)
és igaza van annak, hogy ez nem új találmány, atkins ugyanezt hangoztatta, de ő megengedte, hogy boltban vásároljatok, nektek ez ugye elég cinkes dolog... :D
a hülye buta tudatlan régész....
Nem azt írtam, h hülye, buta vagy tudatlan, hanem hogy tájékozatlan és egyoldalú a tudásod.
Én is csak egy minimálbéren tengődő állampolgár vagyok, és természetesen nincs pénzem a bio termékekre ill. pl. a nyírcukorra, ami az egyik fő cukor potló... Szóval csak a magam módján alkalmazom a diétát. Atkins sem "megengedte", h a hozzávalókat áruházból vegyék, hanem sok olyan ember látta meg ebben a lehetőséget, akiknek nem volt pénzük bio vagy tanyasi termékeket megfizetni. Szükségszerűség.
Szerintem valaki akkor nevezheti RÉGÉSZnek magát, ha nem csak a múltban tájékozott, hanem a jelenben is. Addig csak régész marad és a szava nem sokkal ér többet másokénál, max a szaklapokba firkálhat és papírja van róla, hogy matathat a földben. Ez egy régész. A RÉGÉSZ az más egészen más dolog, de ez már rég nem a témához tartozik, szóval nem fejtem ki.
"a húst, zöldséget ugye magatok termelitek meg otthon a kertben, mert amit a nagyáruházban megveszel, az ugye tele van növekedési hormonnal, meg permetezőszerrel... :)"
A kenyérhez a búzát ugye magatok aratjátok, őrlitek meg ilyesmi, meg a krumplit, stb. Ilyen alapon bele lehet kötni bármibe csak éppen a fürdővízzel kiöntjük a babát is. Azt valahol tudat alatt mindenki tudja/érzi hogy ezek a dolgok nem egészségesek de a megszokásnál kevés nagyobb úr van. Ilyen alapon a gyógyszerek sokkal támadhatóbbak például. Ha egy gyógyszer tényleg hatásos lenne nemcsak a tünetekre fejlesztenék akkor ettől a rengeteg bogyótól ami manapság van mindenkinek makkegészségesnek kellene lennie. De mégsem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!