A has melegítő öv fogyaszt egy picit?
'tudom hogy a vérnek kell keringenie hogy fogyás lépjen fel "
A vérnek azért kell keringenie, hogy életben maradj. A fogyáshoz kalóriadeficit kell.
"de végül is 1 orán át melegítettem a hasamat"
Inkább 1 órát sportoltál volna, ezerszer többet értél volna el. Ne legyél lusta.
Szia!
A szervezeted egy csomó energiát (zsírt, kalóriát) elhasznál arra, hogy a testhőmérsékletedet fenntartsa, mert a bőrödön keresztül folyamatosan hűlsz, a szervezet meg nem nagyon szeret 37 fok (belül 38 fok) alá hűlni. Namost te a derekadat jól leszigetelted, sőt még melegítetted is. Ergó kevesebb fűtéssel megúszta a szervezet. A saját zsírod elégetése helyett a villanyórát pörgetted egy óráig.
Az hamis párhuzam, hogy a melegtől a részecskék gyorsabban mozognak, és akkor biztos több energiát használnak fel. A melegebb anyagban több hőenergia tárolódik, és ez az energia a részecskék mozgása formájában van eltárolva. Úgy gondolj rá, mintha pici, jól csapágyazott lendkerekek lennének a részecskék. Gondolom emlékszel még rá fizikából, hogy a mozgás fenntartásához nem kell erőt vagy energiát befektetni, csak a megváltoztatásához. Ha egy felpörögtek a lendkerekek, berezegtek a részecskék, attól még nem használnak el több energiát a te szervezetedből, hogy ezt fenntartsák.
Tudom, hogy nagyon nehéz elengedni a hitedet, hogy találtál valamit, ami segít a fogyásban. De a hamis hit sajnos nem fog segíteni. Lehet, hogy a szaunaöv neked valamilyen lelki úton segít, lelkesebb leszel tőle, inkább vizet iszol evés helyett, több kedved lesz a mozgáshoz vagy bármi, de közvetlen pozitív hatását ne várd. Ez tanulópénz volt. De megvan benned az erő, hogy lefogyj, hiszen már 6 kg-ot fogytál. Tarts ki, menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!