Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha valaki nem eszik mennyi...

Ha valaki nem eszik mennyi idő után ájul el?

Figyelt kérdés
Nem akarok semmi ilyesmit végre hajtani..csak kíváncsiság

2018. aug. 3. 12:29
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Sok mindentől függ (egészségi állapot, életkor, alkat, testsúly, életmód stb) de azt mondják megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, és megfelelő vitamin/ásványi anyag pótlás mellett 30-40 napot átlagosan kibír egy szervezet szilárd táplálék nélkül.
2018. aug. 3. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Ahogyan az első írta ez rengeteg mindenen múlik. Ha egy erős egészséges szervezete van az embernek és a vércukor szintje is átlagosan a normális értéken van, tehát nem magas a kelleténél, nem alacsonyabb a kelleténél akkor kibírja akár 3-4 napig is ájulás nélkül ha nem terheli le magát fizikailag és iszik rendesen persze.

Azok az emberek akik éh gyomorral végeznek fizikai munkát sokkal előbb össze esnek főleg ha egész napja nem ettek semmit és csak sima vízen élnek. Ez jóformán a vércukorszint leesés miatt következik be. Van egy ismerősöm aki ha ébredés után nem eszik valamit, akármit és nem iszik valami cukros italt akkor 1 óra után rosszul lesz és képes elájulni.

Nekem egyszer volt olyan helyzetem hogy 24 óra alatt nem ettem semmit csak ittam. Akkor nagyon program dús időszakom volt, túlvállaltam magam amiből alaposan tanultam, és ugye nem ettem hanem munkából mentem munkába, aztán tanfolyamra, aztán megint munka és alvás. Alvás után sem ettem abszolút semmit, hanem kimentem motorral a telekre hajnali órákban hogy még a délelőtt folyamán végezzek a fűkaszálással hogy ne a melegbe kelljen kínlódni vele mert akkor tuti végem. Igen amikor dolgoztam 1 órát és leálltam arra az időre hogy megtankoljam a gépet, meg bemenjek a kis házba wc-re akkor estem össze annyira lement a vércukrom, és hirtelen úgy legyengültem hogy semmi erőm nem volt. Akkor volt nagy szerencsém hogy a kis házba volt kaja mert nyáron 2-3 naponta jár fel valamelyikünk dolgozni és mindig van ott valamennyi kaja, így akkor gyorsan ettem kettő szelet lekváros kenyeret meg ittam egy jó nagy bögre tejet és pikk pakk helyre jöttem.

2018. aug. 3. 14:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Ebben a melegben kb fél nap.
2018. aug. 3. 15:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyéni. Én valószínűleg bírnám egy hónapig (pocsékul lennék lelkileg s szédülnék, azonkívül ez csak tipp, fogalmam sem lehet, mi történne), de nem ebben az időben, most csak azért nem ájulok el, mert nem tudok elájulni, sosem voltam rá képes.

A tartós böjtöt sosem próbáltam (szűk 5 nap a rekordom, ami nem sok, nyilván nem ájultam el, rosszul se voltam), de az egy hónapos éhségsztrájkolók és a tartósan böjtölők bírnak elég sok hetet is. Aki megszokta a dolgot, az közben dolgozni is tud valami nem kemény fizikai munkát, no persze, elég tartalék kell. Egy vékony vagy tápanyaghiányos ember napokon belül rosszul lehet s hetek alatt is éhen lehet halni. De van, aki sok-sok hónapig húzza evés nélkül. Megfelelő kiegészítőkkel, orvosi felügyelettel, nem túlzott aktivitással nem is ájul el. Sokat bír az emberi szervezet.

2018. aug. 3. 16:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat😊
2018. aug. 3. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát, én pár óra után elájulok, ha nem eszek, mert leesik a vércukrom. Egyébként nincs semmilyen betegségem és fiatal vagyok.
2018. aug. 8. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

En sokat bojtolok megsem ajulok el... Nem ingadozik a vercukrom, hanem stabilan nulla (legalabbis amikor bojtolok).

Sok tenyezon mulik az ajulas, van aki hajlamos ra, van aki nem. Eletemben egyszer nem ajultam meg el...

2018. aug. 8. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!