Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Itt a nyár, kirándulás....

Itt a nyár, kirándulás. Félsz, hogy talán elrontod a diétád, felszedsz pár kilót? (Bocsánat a helyesírási hibákra és, ha nagyon rendezetlen a szöveg)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Látom, hogy sokan tesznek fel kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy ha egy hétig nyaralni mennek kb mennyit hízhatnak majd stb.Már más is csinált egy ilyesmi dolgot itt a gyakori kérdésen és gondoltam én is megnézem mi történik.Találtam egy Kaloriabázis nevű oldalt ahol nagyon sok ételt meg lehet találni de ugyebár egy kicsit találomra kellett mennem szóval TEGYÜK FEL, HOGY KB 2000 KCALT ETTEM MINDEN NAP.

Szóval pár adat rólam: -14 éves vagyok pár hónap és 15

-kb 162 cm

- lassú anyagcsere

-54.7-55.8 kg között szokott

lenni a súlyom

-BMR(ha egész nap csak feküdnék

ennyi kaloriát égetnék)1401kcal

-(csekély aktivitással)1681kcal

-(közepes aktivitás)2171 (wow)

nem tudom melyik közegbe tartozhatok szóval leírtam hármat

(nem vagyok egy nagy étkű )

Hétfő:Reggelire egy csokis zabkását ettem:263kcal

ebédre rántott brokkolit ettem,pulykamellel és gombával+ valamilyen szósz ami kb 400 kcal lehet az oldal szerint és egy kis emlékezet is kellett hozzá hogy mennyit ettem

vacsira túrót ettem ételízesítővel(olyan mint a túró rudi csak csoki nélkül :D )178 kcal

napközben nasiztam egy

kicsit:vajkaramella:549kcal

Kedd:állatkertezés

reggeli: lidl almás fahéjas levél:300kcal

ebéd:egy hot dog (mustár és ketchup)kb400-500kcal

vacsi:saját készítésű almás fahéjas zabkása:178

nasi:vajkaramella 9db:494 kcal

szerda:reggeli(nem voltam éhes)

ebéd: gyros(nagyon nagy tál) nem ettem meg mindent pl a pitát csak megkóstoltam(nem izlett) a húst nagyjából megettem és a salátát is és akrumplinak kb a felét szóval ez :kb egy 1000 kcal

vacsi:túró:178 kcal

csütörtök: megint nem kívántam a reggelit

strandon voltunk

ebéd: párolt jázmin rizs rántott hallal

kb:600 kcal

vacsi:megint túró (gondolom már unjátok de

olyan jó :"D )

nasi: egy 15 dkg csavart fagyi ami kb egy 400

kcal a

tölcsérrel(de megéri)

péntek: reggeli:csokis zabkása:263 kcal

ebéd:sült hekk amiről a fene se gondolta hogy 80 dkg lesz szóval apa is besegített de így se sikerült megenni kb:400 kcal + a sült krumpli fele :kb 450 kcal

vacsi: 4 szelet zsúrkenyér egy kis mézzel és

vajjal :kb 300 kcal

nasi: egy twister fagyi : 76 kcal( ami meglepett)

tudom nekem kicsit könnyebb dolgom volt mert itthon vacsiztam és reggeliztem de nem sokára megyünk külföldre, ha gondoljátok azt is megcsinálhatom így.

szóval a végső eredmény(ek): súly:54.3 kg + gyomor rontás ( :D )

igazából így visszanézve nem ettem annyira sokat, de ugye ez sok mindentől függhet pl mennyi és milyen olajban sütnek valamit, nem-e kevesebbre emlékszem és kevés értéket adtam meg a bázison vagy min.

Szerintem az a kulcs, hogy hagyd abba, ha tele érzed magad, nagyon sokat ittam a meleg miatt, hogy ne száradjak ki a napi 3 liter biztos meg volt.Érdemes kipróbálni új ételeket szerintem főleg, ha küldöldre mész szóval ne aggódjatok.Amúgy még mielőtt félreértés lenne nem fogyózom és semmi ilyesmi csak akkor és annyit eszek amennyi jól esik. Mindenkinek kellemes további nyarat.(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

2018. júl. 27. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg az a kulcs, hogy olyannal szüless és nevelődj, hogy ennyi ételellel jóllakj s még lelkileg se akarj sokkal többet enni. Én ma egyszerűen leültem, amikor éhes voltam és ettem. Mivel nem akartam hamar megéhezni, rámentem a jóllakásra. Ez volt 1800 kcal, a mai nulla mozgásomra. De alapvetően így működöm, pokolian éheznék 800 kcallal. 4 litert tuti iszom, de az a szomjat oltja, az éhségemre nincs hatással.

Plusz te nem kívántál reggelizni. Van, aki éhesen kel és be kell tolnia egy szép emberes reggelit.

Persze van, aki olyan, mint te és akármilyen ételekkel elvan, ha picit vigyáz.

No persze, egy épeszű nyaralástól egy nagyevő sem szokott elhízni, az e körüli önsorsrontó para tényleg nem jó.

2018. júl. 27. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyaralás alatt volt reggeli a szállás árában, és a szokásos max. 300 kcal reggelim helyett volt 600 kcal is néha. :)

Persze nem volt meg a napi 5 étkezés, de kivételesen nem is figyeltem oda, hogy az ebéd-vacsora is diétás legyen. Ami belefért. :) De nyaralásról van szó, ami nem a napi 8 óra ülőmunkából és kis házi munkából áll, hanem sok-sok sétából, egész nap mentünk, biciklit béreltünk, strandoltunk, tehát úsztunk, szóval volt kalóriafelhasználás is.

Amúgy meg egy nyaralás nálunk 4-5 nap, ha ennyi napon keresztül több kalóriát eszek, attól még nem hízok vissza 10 kilót. Úgyhogy nem félek én semmitől. :)

2018. júl. 27. 20:49
 3/4 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem sokan úgy gondolkodnak, hogy ha valami "egészségtelen" vagy "hizlaló" ételt esznek egyszer, akkor már "elrontották a diétájukat", mármint hogy az egész diéta el van rontva, és ugyanott vannak, mintha neki se álltak volna életmódot váltani. Ez hülyeség, de az alapján, hogy hány "xy étel hizlal/egészséges/egészségtelen/diétás-e" típusú kérdés van itt minden nap, nagyon sokan gondolkodhatnak így. Ez az oktatási rendszer szégyene, de ez van. Szóval szerintem emiatt aggódnak sokan.

A sorozatos fogyási sikertelenség meg még rá is erősít erre: sokan gondolják, hogy azért nem sikerült lefogyniuk, mert néha ettek ezt-azt, ami nem "diétás". Holott a fő baj az, hogy az ember nagyon rosszul becsüli meg a fogyasztott ételek kalóriatartalmát. Tegnap nem volt időm elmenni ebédelni a munkahelyemen, egész nap müzlin éltem. Úgy éreztem, hogy ez nem volt sok, hogy csak csipegetem egész nap - aztán azért összeszámoltam, mennyi volt, hát majdnem 3000 kcal, miközben 1500-2000-re tippeltem volna. (Azért nem ijedtem meg nagyon, mert 2400-nál már fogyni kezdek, sokat mozgok.)

2018. júl. 27. 21:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Olaszországban nyaralok minden nyáron. Majd pont ott, a világ egyik legfinomabb ételeinek hazájában agyalok, hogy mennyivel többet ettem.

Figyelek a kajára, sportolok, jó az alakom, de eszem ágában sincs kihagyni a finomabbnál finomabb ételeket, italokat.

2018. júl. 29. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!