Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van arra mentális módszer,...

Van arra mentális módszer, hogy ne akarjunk enni?

Figyelt kérdés

Meg hogy ráhangolódjunk a fogyásra elménkben?

Hogy tudatalatt elmélyítsük, hogy most visszafogottan együnk. Olyasmi, mint amikor leteszed a cigit, agykontroll szerűséggel. Az is elég durva függőség gondolom, tehát talán az evéshez is lehetne használni.

Van ilyen módszer? Mit kell mantrázni magunknak?

Most nem evidencia érdekel, hanem akinek valami segített.

(Ne trollkodd szét, köszi.)

2018. júl. 12. 14:14
 1/6 anonim válasza:
52%

Valakinek az segít ha megtervezi, hogy mit eszik a következő nap.

Én amikor mély ponton vagyok, akkor arra gondolok hogy mi a célom, tehát hogy miért is kezdtem ebbe az egészbe bele.

És amúgy is, hogy érted: ,,ne akarjunk enni". Enni kötelező, de nem mindegy, hogy miből, mennyit?

Remélem egy picit is segíthettem. :)

2018. júl. 12. 14:18
 2/6 anonim ***** válasza:
gondolj arra, hogy a boltokban vásárolt élelmiszerek mesterségesek.. ezek betömése megbetegít.. és , ha még választhatok keveset és táplálót eszek..
2018. júl. 12. 14:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Paul McKenna: Le tudlak fogyasztani
2018. júl. 12. 15:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha eleged van és le akarsz fogyni, az elvileg OK lelkileg... Utána jó étrend kell, mert nincs az a szent cél, ami miatt én nem eszem, ha éhes vagyok...

A cigi más, mert azt elhagyod (s egy egészségtudatos hozzáállás elég), az evést viszont nem hagyhatod el, muszáj enned, eleget és mindenféle fontos tápanyagot, muszáj foglalkoznod vele, tervezned, főznöd, illetve kinek mit kell csinálnia belőle.

Az evést tekintheted függőségnek, de olyan, mint az oxigéntől, víztől való függőség: az élethez kell. Egészséges ételhez való hozzáállás kell, nem semmilyen, ugye.

Fontos, hogy az ember akarjon enni, vagy ha nem akar, legalább tegye. Az fontos, hogy mit és mennyit.

De szerintem ezeket te is tudod.

Mi neked a visszafogott evés? A fogyáshoz csak kalóriadeficit kell, az egészséges fogyáshoz jó étrend is, megfelelő mennyiségekkel, de nem gond, ha alaposan jóllaksz étkezésekkor, ha a deficited így is összejön... Nem mindenki kompatibilis a szolid evéssel, de ez nem feltétele a fogyásnak. Nyilván valami korlát kell, de találd meg a neked leginkább megfelelőt (vagy mozogj többet és akkor többet ehetsz).

Van, akinek pont a fogyásra hangolódás a gond, mert nehéz abbahagynia vagy annyira idegesíti a fókusz és állandó önfegyelmezés, hogy dobja az egészet. Egy jó kis életmódváltásnál szinte odafigyelés nélkül is lehet siker, ez emberfüggő, kinek könnyebb, kinek nehezebb.

2018. júl. 12. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:

“gondolj arra, hogy a boltokban vásárolt élelmiszerek mesterségesek.. ezek betömése megbetegít..”

Semmi sem annyira jó, mint mikor előre beprogramozod, hogy megbetegít a bolti kaja :D, gratulálok.

Bármilyen önellátóan/egészségesen is éljen valaki, akkor is belefuthat abba, hogy a boltból vegyen valamit, szóval inkább ezt ne erősítse fel.

2018. júl. 13. 12:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Képzeld el magadat annyi kilós embernek, amennyi szeretnél lenni. Én pl. 63 kiló szeretnék lenni. És megpróbálok úgy viselkedni, mint egy 63 kilós ember. Pl. nem eszek meg 5 virslit vacsorára, mert egy 63 kilós ember valószínűleg megelégszik kettővel is. Sokszor elmondom magamban, hogy "63 kiló vagyok". Néha le is írom, nézegetem, zenét hallgatok közben. Nekem ez szokott segíteni. Csak nagyon kell koncentrálnom, mert hajlamos vagyok elfeledkezni erről.
2018. júl. 14. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!