Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Szellemi kimerültségre milyen...

Dani1998.01.01 kérdése:

Szellemi kimerültségre milyen "gyógymódok" illetve módszer van amivel nos szebb szó híján feltudom magamat tölteni?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 2 hétben egyre inkább fáradnak illetve kimerültnek érzem magam amit egy ideig úgy próbáltam kezeli, hogy fokozottabban oda figyeltem az alvásomra minden nap legalább 8 óra meglegyen aminek töredéke elég volt régebben, de rájöttem hogy nem segít. :/ Ezt én egy mentális kimerültségnek tudom le és próbálok vele valamit kezdeni mert nos elég zavaros most az életem + érettségi előtt állok és kezdek becsavarodni. A zavaros alatt azt értem, hogy nos sokat nem akarok beszélni a magánéletemről de az egyik családtagom rákos lett a kutyám rá egy hétre meghalt akit nagyon szerettem, egy régebbi balesetem miatt ami miatt alig tudok járni pedig nos kezd kicsapódni rajtam (kb 1 éve volt a baleset) ezek miatt pedig a nagy stressztől össze vesztem szinte minden barátommal ami pedig csak fokozza a gondokat... Ezeket szép lassan biztos feltudom dolgozni ,de most nagyon egyszerre borult rám minden és állandó fejfájással illetve alvással nem elmulasztható fáradsággal jár. Milyen módszerekkel tudnám a figyelmem elterelni vagy ezekről a dolgokról vagy csak erőt szerezni mert érettségi előtt nem roppanhatok össze és nem is vagyok olyan típus? Szeretem az állatokat és a természetet ezért arra gondoltam hogy pl túrákra eljárhatnék hétvégente vagy esetleg állatmenhelybe önkéntesként dolgozhatnék mert az állatokat is nagyon szeretem.

2017. márc. 23. 20:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem is alvászavaraim voltak. Szellemileg leterhelt voltam és egy nagyon tapasztalt terapeuta barátom javaslatára elkezdtem aktívan mozogni, először nehéz volt, mert alig aludtam. Viszont pont fizikálisan nem voltam sosem leterhelve. Azóta minden sokkal jobb.

De ha elolvasol ezzel kapcsolatban javaslatokat, vagy akár könyvet is tudok javasolni a Sikerkalauz 2 csak erről szól, abban is az aktív elfoglaltságot írják.

Szóval az aktív mozgás vagy fizikai elfoglaltság amiket leírtál nagyon jó ötlet.

2017. márc. 25. 21:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzá tennék, hogy karácsonykor meghalt apum, január 2-től új munkahelyem van meg még pár stresszfaktor volt az életemben. De mára már nem nagyon hatnak meg ezek :)
2017. márc. 25. 21:57
 3/4 Szeder Katalin ***** válasza:
A testi foglalkozások, gyakorlatok, főleg tiszta levegőn, tényleg nagyon hasznosak. Rövid távra pedig a relaxációt ajánlom, amit több jógatanfolyamon is gyakorolnak. Másik neve autogén tréning, és a testi véghezvitel röviden abban áll, hogy kényelmes, pihentető helyzetben (ülve vagy fekve, lábak semmiképp se lógjanak, legalább zsámoly kell alájuk) behunyod a szemed, és szándékosan ellazítod az izmaidat. Ehhez a magadban diktált szöveg az, hogy pl. "Nyugodt vagyok, ellazulok. Eltávolodik tőlem minden külső zaj és belső gond. Mindkét karom elnehezedik, mindkét karom elnehezedik, mindkét karom elnehezedik. Mindkét karom átmelegszik, mindkét karom meleg." És így tovább a lábaddal, az egész testeddel, és érezd, éld át ezeket a szövegeket. Irodalmat biztos találsz az interneten is. Sok szerencsét, jó egészséget, jó szelet, kapitány!
2017. márc. 25. 22:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! :)

Jó látni hogy az interneten nem csak trollok vannak hanem segítőkész emberek. Nos a sport nembiztos hogy mennifog sajnos ahogy írtam is egy elég csúnya balesetem volt aminek hatására a járás is alig megy :/, de megpróbálok legalább pár túrát betervezni illetve sétálgatni elkezdek remélem segíteni fog :) Ha nem akkor könyv vásárlás lessz belőle :D

Mégegyszer nagyon köszönöm mindkettőtöknek.

2017. márc. 26. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!