Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mitől hízik? Mit csináljunk...

Mitől hízik? Mit csináljunk hogy ne hízzon?

Figyelt kérdés
A fiam 14 éves lesz. Igazából ő mindig elég sovány fiú volt. Nagyjából tavaly nyár óta elkezdett hízni. 56 kg volt 173cm hez most 72 177cm hez és látszik is rajta! Az a furcsa hogy nem tudjuk mitől hízik. 4 éve vízilabdázik és úszik és idén sem hagyta abba. Orvosnál voltunk azt mondta hogy nincsen hormonális betegsége, valószínűleg a kamaszkori változások miatt van. De ezzel mégis mit lehet kezdeni?

2018. jún. 30. 07:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
177 centihez 72 kiló nem hinném hogy sok. Én ugyan ennyi vagyok 170 centihez és nem vagyok dagadt (bár én súlyzózom). Valszeg izmosodik, férfiasodik.
2018. jún. 30. 07:32
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel az égvilágon semmit nem kell tenni, egyszerüen kisgyerekböl férfivá alakul.

A mostani súlya a magasságához nem sok, ez teljesen rendben van.

2018. jún. 30. 07:43
 3/11 A kérdező kommentje:
Ertem ez még tényleg nem sok de mit csináljak hogy ne hízzon továnn?
2018. jún. 30. 07:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Először is: izmosodik, vagy zsírosodik?

Ha zsírosodik, akkor egészséges étkezés! Kevesebb finomított szénhidrát, bőven sovány hús, zöldségek, tojás, elvégre energiára szüksége van!

Ha izom... Akkor csak férfiasodik, ami jó.. ez az élet természetes velejárója. :)

2018. jún. 30. 08:18
 5/11 A kérdező kommentje:
Sajnos zsírosodik :( Lett egy kis pocakja és a combjai is vastagok pedig régen elég sovány volt
2018. jún. 30. 08:34
 6/11 anonim ***** válasza:
8%

Akkor a kaján változtassatok!

Száműzzétek a fehér lisztes cuccokat, tészta csak ritkán, az is durum, vagy zab...

Krumpli tilos! Rizs barna, vagy helyette köles, bulgur.

Zöldség, húsok, tojás mehet! Sajtok mértékkel! Cukor csak minimális, az is inkább barna legyen!

Tehát: semmiképpen ne éhezzen, de olyan kajákat egyén, amit tud a szervezet hasznosítani!

2018. jún. 30. 08:43
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Ne csinálj semmit...lehetőleg ne tápláld bele a megfelelési kényszert, hogy majd a jövőben testképzavara/evészavara legyen. Mert sajnos ez így működik.

Ha amúgy normálisan eszik, és sportol is, akkor nincs ezzel probléma. Ha még tovább hízik, és rohamosan, akkor érdemes vele foglalkozni, mert akkor lehet valami a háttérben.

2018. jún. 30. 09:10
 8/11 anonim ***** válasza:
17%
Hát az én anyám nem foglalkozott annak idején azzal, hogy hízok, szerinte egyre csak csinosabb, nőiesebb lettem. Ja 12 évesen 160 cm/71 kg. Jól teszed, hogy odafigyelsz! Amúgy egészségesebb ételek a nyitja.
2018. jún. 30. 09:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szóval régen girhes volt, s ezt akarod visszahozni? Teljesen normális, hogy változik a teste, ahogy nemileg elkezdett érni. Vízilabda és úszás elég sok kalóriát éget el, izmokat is fejleszti, ami súlyt is növel és vaskosítani is tud.

Ne problémázz ezen túl sokat, mert tönkreteszed a fiad viszonyulását a testéhez, könnyen pszichés problémái leszek miatta a jövőben.

2018. jún. 30. 10:28
 10/11 anonim ***** válasza:
89%

a vizilabdához amúgy iskell egy kevés felesleg, még a hivatásos sportolókon is látni hogy azért van ott úszógumi meg pocak. Szerintem cak ehhez alkalmzkodik ő is.

Egyébként meg ha most erőlteted emg diétára fogod, azzal lehet csak többet ártasz, mert kényszernek érezheti.

Szerintem hagyjátok. Ha esetleg tovább hízikakkor lehet neki esetleg szólni hogy kicsit figyeljen jobban oda, vagy valami hasonló. De most még szerintem nem kell. Úgyis ő maga érzi hogy jól van e a saját bőrében, és később is ő az akinek el kell döntenie hogy változtati akar vagy sem.

2018. jún. 30. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!