Miért nem fogyok?
Sziasztok
Tudom, sokadik ilyen kérdés, de eléggé kétségbe vagyok esve
Remélem nem írtam rossz kategóriába
20 éves vagyok, lány, 168 cm és 85 kg
Egy hónapja járok spinningre, heti háromszor, plusz heti kétszer aerobikra, hétvégén pihenek
Minden nap max 1500 kalóriát eszem, igyekszem egészségesebben, ez ilyenkor nyáron könnyebben is megy. Minden héten eszek kenyeret, legalább egyszer, max 3-szor, erről sajnos nehezen mondok le, de igyekszem. A nassolást kb. negyedére csökkentettem, és lecseréltem a csokikat magvakra, nem volt egyszerű folyamat, de megkedveltem ezt a nasit, így amúgyis könnyebb betartani a napi 1500-at. Gyakran iszom tejet, ezen kívül csak vizet, esetleg citromos vizet. A zöldségeket és a gyümölcsöket nagyon szeretem, de sokan mondják, hogy ezek cukrok
Nem tudom mit kellene még leírnom, sajnos nem értek az egészhez. Egy hónapja tartom a napi 1500 kalóriát és a heti 5-ször 1 óra edzést, de ennek ellenére híztam 2 kg-t. Nem vártam csodát egy hónap alatt, de azért nem is ezt.. egyáltalán nem látom magam feszesebbnek vagy fittebbnek, mintha ugyanabban a zabálós semmittevős életmódomban lennék, amiben egy évig voltam. Szeretnék legkésőbb jövő nyárra legalább 15 kg-t leadni, de nem látok minimális változást sem.
Nem akarom feladni, nekem ez nagyon fontos, az egészségem van veszélyben.
Kérlek segítsetek, hogyan kezdhetném el a fogyást, mit csinálok rosszul?
Eléggé lassú az anyagcserém, de csak mióta elhíztam
Rendszeresen járok sajnos orvoshoz, nagyon sok egészségügyi problémám van, mind a gyors hízástól, de nincs probléma se a hormonjaimmal, se a pajzsmirigyemmel
Kalóriabázis.hu-n számolom
Nem olyan bonyolult
Az elején még nagy meglepődések voltak hogy "úristen ebből csak ennyit ehetek?", de így 4 hét után már egy kicsit könnyebben megy
Hogy érted, hogy hogy jön ki az 1500?
Általában az ebéd több kalóriát tesz ki, mint a többi étkezés, de nem sokkal
Reggelit nem igazán eszem, vagy csak keveset, általában gyümölcsöt "málna, eper, kiwi, mangó, dinnye...), néha van tízóraim is, általában mogyoró
Vacsorára és ebédre főtt ételeket szoktam enni, pl. spenót, krémlevesek, gyros, sült cukkini sajttal, ezek szokták a legtöbb kalóriát kitenni, és nassolással együtt összejön az 1500
Bár a kalóriabázis azt írja, hogy ha sportolok akkor aznap többet ehetek, én így is szoktam tartani az 1500-at
Persze
Még azt is felírom ha csak főzés közben belekóstolok valamibe...
Edzés melett növelni kéne a kaját. 1700 kalóriára. Ezzel bővel lehet fogyni.
A szervezeted éhezteted sport mellett. Mindent megevett kalóra 33%-az agyadnak bont le cukrokat és viszi mint táplálék.
Sokan a diétáknál félnek a cukortól és a kalóriáktól pedig az agyad is kell táplálni és hidd el az olyan szerv aminek nagy az energia költsége. És látom is a koplalás+mozgás=teljesítmény kiesés. Rosszabb esetben szédülés, ájulás.
Ha heti 3x van legalább intezív sport akkor én 1700-nál húznám meg a kalória tartományt. Sok zöldség, hússal.
Amikor először hízik az ember fogyás helyett akkor az lehet az "éhezés" miatt. Tipikus 700 kalóriás koplalás alatt pl. A szervezet raktároz mert azt hiszi inség van már most rágyűjt a kiesett kalóriákra.
Én fokozatosan vinném le az étkezést. És sport mellett csak 1700 kalóriáig. Energia kell az izmoknak, az agynak. Add meg nekik!
Szóval az lehet a baj, hogy hirtelen csökkentettem a kalóriamennyiséget? Eddig kb. kétszer ennyit ettem...
A sport is hirtelen jött mellé
Nem igazán tudok "intenzíven" sportolni. Inkább edzek 5-ször egy héten, de nem megy. Eltunyultam és fulladok is. Nyilván nem is csak lötyögök, minden nap csöpög rólam az izzadság, de csak magamhoz mérten tudok teljesíteni, nem bírok annyit mint mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!