Melyik az az étel/gyümölcs/zöldség (vagy bármi) amit a fogyókúra alatt szerettetek meg?
Nekem életmódváltás s már sok éve... Huhh, sok van. Előtte is szerettem volna a zömüket, csak nem tudtam a létezésükről.
Sokféle szezámsüti :) Tojásos-vajas kávé, szinte csak tojássárgájából álló jégkrém, földimogyoró kókuszzsírral elkeverve, diós vaj málnával, házi csokival bevont banán.
Ja és a rizs és a kenyér, amiket sosem szerettem, de nem igazán férnek a diétámba s néhány év után szimpatikusabbá váltak. Főleg a kenyér, ami nem is volt a háznál évekig (nem ettünk glutént a családban pár évig, de szerintünk nekünk mindegy), de most újra van. Rizs folyamatosan volt, de egy igen finom fajtáig nem vonzott.
Úgyhogy a (jó) kenyér nekem különleges csemege, nem is kell hozzá semmi, max. vaj...
A zöldségek maradtak, ahol voltak (ez az egyetlen elhagyhatatlan ételcsoportom), de a legtöbb zöld levelet és salátát most sem eszem meg, a gyümölcsök pedig fantasztikusak. Amikor szigorú diétán vagyok s minimalizálnom kell ezeket, még jobban értékelem őket.
A főtt tojás, különösen a fehérje része is sokat nőtt a szememben, ez a diétámba leginkább illő szolid csemege. Éhesen remek, állaga csodás (ez így nem domborodott ki régen és sosem ettem főtt tojást csak úgy), de a mennyiséggel vigyáznom kell s ez a kötelező visszafogottság is növeli a vonzerejét... Tipikusan mustárral eszem és nem tűnik úgy, hogy meg tudnám unni. Ha mégis unom, nem vagyok éhes, pedig ez olyankor lép színre leginkább.
A zabpehely ilyen. Előtte nem ettem, most egy héten legalább 3x az a reggeli, vagy viszek tízóraira/uzsonnára. Természetesen saját készítésűt, nem zacskós, előre gyártottat.
Amit még szeretek, az a sovány tejpor. 10 g-ot egy deci vízben elkeverve kapnánk meg 1 dl tejnek megfelelő terméket, viszont kipróbáltam úgy, hogy nagyon kevés vizet adtam hozzá, plusz egy csapott mokkáskanál cukrot, úgy olyan, mint a sűrített tej, vagy az olvadt tejszínes fagyi. Vanília aromával is meg szoktam bolondítani, úgy vaníliafagyi íze van. A kedvenc nasim.
mandula, szezámmag, kesudió minden mennyiségben.
Továbbá a vajbab, lencse, brokkoli, sárga paradicsom, narancssárga kaliforniai paprika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!