Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet úgy fogyni, hogy csak...

Lehet úgy fogyni, hogy csak hétfőtől péntekig diétázom?

Figyelt kérdés
Hétköznap betartok minden aranyszabalyt, aztán hétvégén (több okból) nem megy. Természetesen nem hirtelen és gyors fogyasra vágyok ezzel a"módszerrel", de lassacskán lehet így is fogyni?
2018. jún. 4. 10:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%
pedig de lehet. bőven jó így.
2018. jún. 4. 11:29
 12/20 anonim ***** válasza:
53%
A meal prep nem opció? Hétvégére megcsinálhatnád előre a kaját és akkor csak enni kell. :)
2018. jún. 4. 11:36
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagy részt ilyen a diétám.

Habár a normál étkezésemnél sem híztam, de tavaly óta (anyukámnál eszek mostanában) felszedtem 5 kg-t. Ettöl akarok most megszabadulni. Hétköznap megpróbálom betartani, hogy kb csak 1000 kalóriát eszek egy nap, és mozgok is kicsit. Hétvégén meg oda figyelek, hogy 2000kalóriánál többet ne egyek, vagy is nem zabálok. Ès hétvégén sok szabadtéri program van ahol sokat mozgunk.

Most már fogytam 3 kg-t. Ès pont a hétvégén voltame gy nagy partin, ma ugyan annyi voltam mint pénteken...

2018. jún. 4. 11:52
 14/20 anonim ***** válasza:

Ha ez megnyugtat, én így "diétáztam", bár inkább nevezném életmód váltásnak, mert azóta se tértem vissza a régi étkezésemhez.

Hétvégenként anyóséknál nem lehet, vagy legalábbis nem nagyon, diétázni, mert szó szerint úgy szednek nekem, hogy szinte fejjel lefelé fordítják a lábast, és próbálják ráborítani a tányéromra a lábas teljes tartalmát. Egyszer ki is borult a kaja, mert "borítás" közben már elhúztam a tányérom, hogy nagyon aranyosak, de azér ez már mégiscsak sok lesz. Úgy gondolták, hogy megeszek egy nagy púpos tányér krumplit. :) Azért próbáltam kevesebbet szedni így is, de ahogy számoltam a kalóriákat, a hétvége mindig több lett, mint amit lehetett volna, ettől függetlenül ez nem hátráltatta a fogyást. Illetve lehet, hogy gyorsabban is fogyhattam volna, de nekem így jó volt.

2018. jún. 4. 13:03
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehet, ha megfelelő a kalóriaegyenleged átlagban.

Én anno nem teljesen így csináltam, de heti 1-2 kilengésem volt s a fogyós napokon is sokat ettem és akkoriban pont nem mozogtam (pedig egész életemben volt legalább séta). Fogytam, mert valami kis deficit azért összejött. De ehhez életmódváltás kellett, mert az alap étrendemen kis kalóriatöbbletben is éheztem, nem laktatott.

Ha kis deficited lesz 5 napon át, majd alaposan túleszed magad hétvégén, akkor nem fogysz. De 5 keményebb nap és 2 lazább (mondjuk súlytartó szinten, azzal általában jól lehet lakni 5 keményebb nap után is, ha jó az étel), nos, ezzel egész jól fogyhatsz. Ha pedig sokat edzel, akkor egészségesen gyorsan is, miért ne?

De ezt így ismeretlenül nem lehet megmondani. Van, akinek a nem diétázás az, hogy súlytartó szinten eszik, de futós napokon deficitben is jóllakik. Van, akinek a nem diétázó nap 5000 kcal, akkor is, ha 1200-zal fogyózik. Nem lehet tudni, nálad mi van. Sőt, ilyenkor kánikulában sokan diéta gondolata nélkül is alig esznek...

2018. jún. 4. 13:20
 16/20 anonim ***** válasza:
68%
#14: Nem okoskodni akarok, csak tényt közölni: nagyon keveseket kötöznek le a székhez és tömik meg. Ha nem akarod megenni, meg lehet tenni, hogy nem eszed meg, főleg ha nem velük laksz. Kiszedik, te pedig nem nyúlsz hozzá. Engem aztán ember nem vesz rá, hogy azt egyek, amire nem vágyom (elcsábítani könnyű, hacsak nem vagyok extra erős, szeretek enni és pl. anyós remekül főz. de akármennyit nem tudok enni). Én is ismerem a tukmálást, de nem tudnak sokat elérni vele, ha nem hagyjuk.
2018. jún. 4. 13:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Lehet, ha a hétvége nem azt jelenti, hogy mindent zabálsz mérték nélkül.

Az nem gond, ha nem olyan nagyon szuperül összeválogatott a hétvégi kajád, de nem legyen mennyiségben sokkal több, mint a kalóriakereted.

2018. jún. 4. 13:23
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az viszont nem feltétlenül gond, ha nem "diétás" ételeket eszünk. Fogyni úgy is lehet, persze adott esetben átkozottul nehéz. Nekem is sokáig voltak kerülendő/minimalizálandó ételeim, de azért annyira nem pörögtem rá, max. vigyáztam a mennyiségre. Most már könnyebben jóllakom s eléggé mindegy, hogy cseresznyés pitét ebédelek vagy sem, a fogyásom nem ezen múlik. Főtt tojással és salátával is lehet hízni, csak sokunknak valamivel nehezebb...

Úgyhogy ha bejön nem megfelelő étel, egyszerűen jobban kell ügyelni a mennyiségekre s ugyanúgy fogy az ember (én nem tudok keménykedni és éhezni, de aki tud, azt sem a pogácsa, sem a habos torta nem tudja megakadályozni a tempós fogyásban). Ha kell, ellensúlyozzuk hiperdiétás ételekkel, pl. sovány fehérje salátával mint otthoni könnyű vacsora a családi vasárnapi ebéd után (ahol nem szedtünk annyiszor, ahányszor esetleg elvárták).

Nekem könnyű, mert véges a gyomrom s ha egyszer eszem rendesen (amúgy csak falatok) és eleget mozgok, lassan fogyok. A legcsodásabb traktán sem tudok sokezer kcalt bepakolni, illetve tudok, ha erőltetem, de az fáj s nem vagyok mazochista. Csodás trakták 20 féle remek házi sütivel (az a gyengém) pedig nincsenek minden héten.

Úgyhogy vannak módszerek. Figyelem és számolás, több mozgás, mini ellensúlyozó étkezések a lakomázóbb napon...

2018. jún. 4. 13:33
 19/20 anonim ***** válasza:
szerintem heti 2 csalónappal simán fogyhat. persze max 1000 kcallal llpje túla keretét de ez beleférhet.
2018. jún. 4. 18:30
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Hasznos volt! Igazából nem túl zabálom magam hétvégén, hanem sokszor van, hogy vagy 6 órát nem eszek, utána nem egészségeset. (Ugye min. 2, max. 4 óránként enni kéne egészségesen) Na, meg ami sok kalória az az alkohol (de az meg nem minden hétvégén és nem sok)
2018. jún. 5. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!