Mit csináljak? Hogy fogyjak le? Ez reménytelen?
168 centi vagyok és 80 kg.fél év alatt észrevétlenül felszedtem 15 kgot,előtte "csak" 65 voltam.itt a strandszezon de nem merek levetkőzni.éjjeé-nappal hosszúujjúban vagyok,mert szégyenlem a testem.jó lenne szeptem,berig egy 20ast ledobni.az menni fog?mit csináljak?még sohasem fogyóztam.
17/L
Minden lehetséges, de vigyázz, hogy ne szenvedés legyen a testednek, mert akkor nem tudod sokáig betartani a diétát és gyorsan vissza is jön, amit ledobtál.
Hagyd el a kenyeret.Egyél párizsit és hasonló felvágottakat, sok sok zöldséggel, natúr joghurttal vagy kefírrel. Ebédre zöldségleves, vagy sült hús salátával, ami vagy natúr sali egy kis olivaolajjal vagy joghurt alapú, vagy főtt hús stb... Szóval én így csinálnám a helyedben, sok sok ásványvízzel, néha egy gyümölcs salátával, vagy gyümölccsel...
gondolom nem ket nap alatt ment fel, nem ket nap alatt fog lemenni.
en szinten 20 kilotol szeretnek megszabadulni, év végét(dec.31)tűztem ki, mint időpontot. hetente-kéthetente 1 kiló az normális, nem megerőltető fizikailag.
először is:
- hagyd el a cukros uditoket. viz, max tea helyette (VAGY: Limonádé cukor nélkul!)
- 5x egyel naponta, de kevesebbet
- Teljes kiőrlésű pékárú! azt is módjával.
- nem kell minden nap mozognod (lehet fujjogni, de ha valaki nincs rászokva, az hamar feladja), inkabb heti egyszer egy órat, de akkor viszont nagyon. én ugy szoktam csinálni, hogyha tudok kozben beszelgetni, akkor nem csinalom jol :)) és ne felejts el nyujtani, nagyon fontos!
- igyal sokat! 3 liter. ha nem megy, keress olyan innivalót, amibol megy. fontos.
sok sikert!
Azt írod, fél év alatt felszedtél 15 kg. Fontos lenne tudni az okát, ha nem változtattál a korábbi szokásaidon, ha nem ettél többet, akkor az lehet jele anyagcserezavarnak. Mivel jelentős súlytól szeretnél megszabadulni, érdemes előtte elmenni az orvhoz és kérni beutalót vérételre, hogy tud milyenek az értékeid, nincs-e pl vitaminhiányod. Sokkal könnyebb a fogyás, ha viszonylagos belső rend van. Nem hiszem, hogy 3,5 hóna alatt kellene 20 kg-tól megszabadulnod, az egészséges fogyás 0,5-1 kg/hét, persze ez a legelején több, mert akkor még sok víz távozik. Nem szabad sanyargatni magad, sem siettetni a folyamatot, mert az visszaüt. Én 6 hónap és 3 hét alatt fogytam 25,5 kg. Szerintem is az év vége az ideális határidő.
Mozgás, és táplálkozás a kulcsa. Hasznosakat írtak a többiek is. Itt is olvashatsz egy-két alap gondolatot, ötletet: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!