Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a kedvenc menüd/ételed,...

Mi a kedvenc menüd/ételed, amit rendszeresen eszel?

Figyelt kérdés

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én az egyszerűség kedvéért gxakran eszem ugyanazt reggelire vagy épp vacsorára... Megszokásból, vagy épp mert akkor kb tudom, hogy mennyi kalória van benne, stb.

Vannak ilyen megszokott menüitek, amiket általában egyszerre esztek? Ha igen, mik azok? Magyarán, mi vált be, ami mindig passzol is a napirendetekbe és szeretitek is? (Próbálok ötleteket gyűjteni, kicsit variálni a saját étrendemet. Én kb 3-4 reggelit és max 5 féle vacsorát variálok jelenleg.)

2018. ápr. 21. 19:37
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Csirkemell-rizs
2018. ápr. 21. 19:51
 2/7 anonim ***** válasza:
85%

Gyömbéres sütőtökkrémleves, vörösboros marhapörkölt teljes kiőrlésű nokedlival. Bár ez ebéd.

Ha van időm, akkor reggelire szoktam készíteni zabpehelylisztből pancake-t, vagy durvára őrölt zabból és tejből zabkását.

2018. ápr. 21. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Zöldborsófőzelék sajtos sült tojáshabbal.

Rántotta, az a leggyakoribb ételem. Rizses, zabos, krumplilisztes, cukkinis, hagymás, spenótos s ami épp jön...

Házi igen tojásos jégkrém csokicsöppekkel.

Piskóta (valamiért ritkán kerül rá a sor, pedig nagyon szeretem, még készíteni is, nemcsak enni), kávékrémmel vagy néha lekvárral.

Mostanában sokszor volt krumplis pogácsa, de az nem a legelőnyösebb ételeim egyike, bár fogyni azzal is lehet.

Pörkölt, sós földimogyoró, ezzel is vigyáznom kell, de ha egyszer jó és hasznos :)

Vegyes zöldségpörkölt, hamar megvan s persze elvileg előre is elkészíthető, de mivel ebédre készítem egy serpenyőben, nálunk azonnal elfogy.

Reggelit és ha jó vagyok, vacsorát sem eszem, ezek az ebédem részei, de ez végülis mindegy, nálunk nincsenek megkülönböztetve az étkezések, ami az egyikre jó, az általában jó a többire is.

2018. ápr. 21. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
hagymás rántotta valamilyen friss zöldséggel.
2018. ápr. 21. 20:40
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Most a totál kedvenc a sütőben sült édeskrumpli lestyános sült csirkemellel. Vagy a lidl-ben van ilyen fagyasztott kínai zöldség keverék azt is most nagyon szeretem.
2018. ápr. 21. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Reggelire főleg zabkását eszek vagy natúr joghurtot és ezekbe szeretek keverni mindenféle dolgokat (magokat, gyümölcsöket, pelyheket, fahéjat, mézet, kókuszreszeléket, mikor épp milyen kedvem van). Reggel szeretek édes dologgal indítani, ami kalóriabomba is majd a nap folyamán egyre kevesebb kalóriát viszek be. Esetleg teljes kiőrlésű toast kenyeret pirítok és arra kenek vajat, vajkrémet vagy mogyoróvajat. Ritkábban készítek rántottát sonkával és gombával vagy tükörtojást.

Ebéd nagyon változó, rendszerint a munkahelyemen veszek kaját ahol elég nagy választék van főtt ételekből. Ami nagyjából fix hogy valamilyen levessel kezdek, mert az eltelít aztán a főétel olyan amiben vagy csirkemell van vagy vega és eszek mellé valamilyen párolt zöldséget. Nem igazán tudok főzni úgyhogy hétvégén többnyire csak egy könnyű levest csinálok, főételnek meg barna rizst csirkemellel vagy valamilyen üveges szószt veszek amit összekeverek a kifőzött durumtésztával. Néha próbálkozok krémlevessel vagy főzelékkel, de ezek jobb esetben is csak az elmegy kategóriába esnek. :D

Lehet kapni mindenféle zacskós salátakeverékeket, vacsira gyakran eszek ilyet amihez rakok egy kevés koktélparadicsomot, sajtot vagy olivabogyót majd rá valamilyen ecetes öntet. Ha valami laktatóbbat szeretnék akkor főtt tojást is készítek hozzá. Vagy amit még gyakran csinálok az valamilyen szendvicskrém (pl tojáskrém, csicseriborsókrém, avokádókrém) és hozzá kétszersült vagy abonett kenyér vagy puffasztott rizs, ezek pl reggelinek is jók.

Belegondolva azért elég fix a reggeli és a vacsi és inkább az ízesítéssel szeretek variálni.

Nasinak szoktam készíteni müzlis/zabpelyhes szeleteket hétvégén, ezeket szoktam enni ha nap közben megéhezem. Hétvégen legyártok belőlük egy kisebb tepsivel és egy hétig elállnak, ezt is lehet variálni különféle magokkal, aszalt gyümikkel, néha rakok rá egy kevés étcsokit is. Jobban szeretem mint a boltban kapható müzliszeleteket, kevesebb benne így a cukor.

2018. ápr. 21. 22:41
 7/7 anonim ***** válasza:
rib-eye steak mediumra készítve zöldborsóval vagy spárgával (heti 2-szer minimum eszem ebédre)
2018. ápr. 22. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!