Olcsó diétás ételeket vagy receptet esetleg?
Beállok a kíváncsiskodók sorába én is!
Jöhetnek 5letek, én is szívesen fogadom őket, ha nem gond. :)
Mindenféle zöldséges leves.
Savanyú káposzta: magában, főzeléknek, dinsztelve. Alig van benne kalória.
Túró, natúr joghurtok.
Zabpehely. Van belőle drágább is, de egész olcsón is lehet venni fél kilót, és sok étkezés kijön belőle.
Csirkemáj - fél kg 300 forint kb.
Csirkeszárny - 0.6 kg csomag 4-500 forint
Sprotni - 1 kg-s zacskó 600 forint
Friss, szezonális zöldségek
Túró - 300 forintért el lehet csípni fél kilós kiszereléseket
Gomba - szintén párszázas tétel
Én youtube-on szoktam keresni ilyen recepteket hogy pl vegan food under 2 dollar vagy hasonló kereső szavakkal és elég jó recepteket lehet találni. Annyiban szoktam eltérni tőlük hogy ha fehér rizst használnak inkább barnarizzsel csinálom és a tofu helyett csirkemellel, meg ha anyagilag nem állok túl jól mandulatej/kókusztej helyett marad a sima tej.
Ha tudsz angolul egy próbát megér, kiindulási alapnak jó, nagy része az ételeknek zöldség úgyhogy olcsón ki lehet jönni és egészséges.
Mennyire olcsó kell? Nekem zöldség- és tojásételek mennek, nasinak nagyon kevés földimogyoró... A tipikus szénhidrátos étrendnél bejön a sok olcsó gabona és hüvelyes is.
Mivel nem tudom, milyen diétát követsz, nem tudok diétás ételt mondani, bár a könnyed zöldségételek szinte mindbe jók, viszont ha nem laktatnak, csak a kalóriát hozzák, az nem előnyös, de ez azért ritka eset, azt hiszem (velem ez van, de nem érdekel, zöldség kell. a legvisszafogottabbak pedig néha még jól is jönnek, esti majdnem-éhségnél jólesik bevágni fél-egy kiló igen kalóriaszegény zöldséges valamit, turmixot vagy levest).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!