Ez miért van? Kell fogynom?
Soha életemben nem volt túlsúlyproblémám, épp ellenkezőleg, gyerekként mindig túl sovány voltam.
Most 28 vagyok. Gyalog járok mindenhova, szóval mozogni mozgok rendszeresen, de az utóbbi 1-2 évben sok ülőmunkát végeztem és szerintem nem is táplálkoztam túl egészségesen, gyakran eszem feldolgozott, bolti kész ételt vagy instant kaját, mert a munkám miatt nem mindig van időm főzni. Az alakomon egyáltalán nem látszik, hogy kövér lennék, a ruháim is ugyanúgy állnak rajtam, mint korábban, viszont 3-4 éve még csak 50-55 kg körül voltam, most pedig már kb. 60. A testtömeg-index szerint már enyhén túlsúlyos vagyok (155cm magas vagyok).
Ha az alakod ugyanolyan, ne érdekeljenek a kilók. Egyáltalán ugyanazon a mérlegen méred magad, ugyanott?
Ha a méreteid nem nőttek s a mérleg ordítóan nagy hibája (mert 2 kiló még OK lenne, de 5-10???) is kizárva, logikus, hogy valahogy csak sűrűbb lettél, izmot szedtél fel, de ez csak gyaloglás miatt nehezen elképzelhető, főleg jópár kiló izom... De biztos csinálsz néha ezt-azt. A párom is sok izmot szedett fel, amikor felnőtt és jött az élet. Nem edz direkt, de mégis aktívabb, mint gyerekként s a test is átalakul... Igaz, ő férfi, nálam ilyen nem tudom, történt-e, a sok háj határozottan elfedte az esetleges változásokat...
De valami oka kell legyen... Nem mintha számítana, ha az alakod jó s nem vagy puha, plötyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!