Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A feleségemről van szó....

A feleségemről van szó. Szülés előtt, és után (kb. 3 éve)felszedett 15 kilót. Előtte sem volt karcsú. Nem akarom sértegetni, vagy megbántani. Hogy vegyem rá, hogy lefogyjon? Mivel lehetne inspirálni?

Figyelt kérdés
Mit tegyek?
2008. okt. 29. 09:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad, hogy milyen életmódot folytattok, de egy nőt mindig rosszul érint, ha a kilók miatt megszólják. Nem tudom mi az oka, hogy nem fogyott "vissza", nem egészséges ételeket eszik, sok a szénhidrát vagy kevés a mozgás, de szerintem ezek felől kéne megközelíteni a dolgot. Tervezzetek mozgalmas programokat, sétáljatok, kiránduljatok, vagy esetleg menjetek közösen edzeni. Az ételeknél pedig fontos odaafigyelni, hogy köretként inkább salátát egyen, mint mondjuk krumplit. Ha a fehér kenyeret elhagyja és rendszeresen mozog, akkor előbb utóbb megindulnak a kilók lefelé. :-)
2008. okt. 29. 13:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A legfontosabb, hogy a fehér kenyeret, az olajat és a cukrot felejtse el! Ezek nélkül is lehet finomakat enni!

A másik, hogy mozognia kellene heti 3-4-szer 1 órát, mert anélkül elég nehéz lesz!

Járjon csoportos erobikra, menjetek sétálni, úszni, a lényeg, hogy élvezze a mozgást!

Javaslom, hogy ne mond el neki, hogy téged zavar a súlyfeleslege, hanem egyszerűen állj elé, és mond azt: husim, gyerünk sétálni! Vagy úszni, vagy.....ami eszedbe jut!

Sok sikert! :)

2008. okt. 29. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy kérdés: a gyerek mellett van ideje magára?

Mert a fogyás az életmódváltás, mozgás+helyes étkezés.. és ha pl minden nap valami finom vacsival vár téged, ugy nehéz fogyni (tapasztalat). ha szeretnéd, hogy lefogyjon, akkor pl amellett, hogy kell lennie idő magára, amellett olyan kajakat is kell ennie. es eleg ize érzés, hogy te eszed a finom kaját, amit mellesleg o fozott, o meg ragcsal valami salatat..tudom, csinaltam, nem kivanom senkinek.

2008. okt. 30. 02:17
 4/9 A kérdező kommentje:
A gond inkább az, hogy egyáltalán nem értekli a dolog. Engem meg nagyon zavar.
2008. okt. 30. 06:54
 5/9 A kérdező kommentje:
Ideje lenne magára. Illetve mindenkinek arra van ideje amire szán. Persze a többi rovására. Neki ez nem fontos.
2008. okt. 30. 06:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
És nem tudtok leülni beszélgetni, hogy mondjuk Te szeretnél mozogni és nem akarsz egyedül menni, tartson veled? :-) /1. válaszoló vagyok/
2008. okt. 30. 08:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Volt már ilyen irányban is próbálkozás. Én viszonylag vékony vagyok, és mozgok éppen eleget.
2008. okt. 30. 09:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

hat nezd, en pl hastancoltam, mielott terhes lettem, és rendszeresen 10 kmeket gyalogoltam. mozgasnak jo, de fogyashoz nem eleg, akkor tudtam fogyni, amikor nem foztem a páromra, es tobb penzunk volt, mert akkor tudtam pl olcsobb feherkenyer helyett teljes kiorlesut venni. amikor szorosabbra kell huzni a nadragszijjat, akkor igenis magamtól vonom meg a dolgokat, hogy jusson a ferjemre (és a leendő gyerekemnek), bár ezt nem tudom mennyire ertheted.. ha a felesegednek nincs semmi ilyen gondja, akkor igazad van. Én is azt szoktam mondani, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szán. Magamból kiindulva a munkaból ugye nem lehet lecsipni, a gyerekből nem tennem, a hazimunkabol szivesen lecsipnek, de akkor szaladni fog a haz, abbol nem lehet, hat akkor nem megyek el a baratnommel teazni pl, de egy ido utan az nem jo a leleknek, és akkor egyeb dolgokból kell lecsipni, ami lehet, hogy teged zavar,beszeld meg vele.

Masreszt mindenkepp erdemes lenne beszelned vele.. en nagyon kövér voltam, amikor osszejottem a parommal (kb ugy neztunk ki mint stan es pan, o magas vekony, én meg nem :)), és negyven kilót lefogytam eletmodvaltassal, meg fogyokuraval (DE ez csak akkor ment, amikor igenis a hazimunkatol vontam meg az idot, vagy nem volt munkam)..ket eves folyamat volt amugy, most kezd visszajonni egy pici mivel terhes vagyok, de utana megint le fogok fogyni.. es nem szeret jobban a parom igy, mert azelott is pont ugy szeretett, és nem miatta csinaltam, hanem magam miatt (meg mert egeszsegesen akartam nekimenni a babaprojectnek).. csak azert irtam le, hogy elmondjam, hogy az ember sokkal jobban tudja motivalni onmagat, mint ahogy mas "noszogatja". viszont ehhez tenyleg az kell, hogy lehetosege legyen megvalositani onmagat.. es mielott ravagod, hogy igen,tudna, azert probald kiszedni belole, hogy mennyi szabadideje van, hogy mit tudsz segiteni, hogy tobb legyen.

viszont ha nincs rá igénye egy csepp sem, akkor nem igazan tudod motivalni.. esetleg vegyel neki egy csini fehernemut, ami csak egy szammal kisebb, mint az o merete :) amikor belefogyott, ismeteld meg :))

2008. okt. 30. 09:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, ezek tényleg hasznosnak tűnnek. Egyébb ötletek?
2008. okt. 30. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!