Szerintetek hány kilóra kell hogy le fogyjak?
Az orvosilexikon kalkulátora azt mondja, hogy a normál súlyod 44.6 - 55 közötti tartományban van.
Erős csontozatra pedig sosem fogjuk a túlsúlyt, mert még ha az is vagy, az nagyon minimális többletet jelent. Itt egy cikk erről:
Nem tudom mekkora adagokat eszel, de kalóriában nem lehet túl kevés. Például az a kis marék mogyoró, lehet akár 150-200 kalória(és jó sok zsír), pedig csak nasi. Csak viszonyításképpen, nekem egy átlag ebédem kijön kb. 320-350 kalóriából (Például: natúr csirke + zöldség, saláta vagy párolt formában, alkalomadtán barna rizs, vagy bulgur). A napi kalóriakeretem ülőmunka+ heti 5-6x1 óra mozgás mellé olyan 1300 kcal.
Mondjuk nem értek a gyerekekhez, de ha még szoptatsz, akkor kell is, hogy többet egyél. Ha már nem, akkor bizony érdemes lenne neked is számolgatnod, mert nem is hinné az ember, hogy csak egy kis ebben, meg csak egy kis abban mennyi kalória lehet, és hipp-hopp többet eszik, mint amit a szervezete felhasznál.
Nekem például a mai étkezésem így nézett ki:
Reggeli: 2 szelet teljes kiőrlésű vékony szeletes puffasztott búza, 15 g natúr joghurtsajt, 50 g csirkemellsonka, 50g kígyóubi, 40 g kaliforniai paprika, 2 dl zsírszegény tejből tejeskávé
Tízórai (torna után): 1 Corny free joghurtos müzliszelet, 1 adag Iso Whey Zero fehérje shake
Ebéd: 180g tengeri hal roston, 200g párolt zöldség
Uzsonna: 1 narancs
Vacsora: 100 g zsírszegény túró, 1 pohár jogobella 0%-os joghurt, 2 kiwi összekutyulva
Ez sem a legtökéletesebb étrend, de nekem így jó, nem éhezem mellette.
Te is jól csinálsz valamit, ha már 11 kilót fogytál, amihez gratulálok is :) , de azért szerintem próbáld valahogy számon tartani az elfogyasztott ételek mennyiségeit. A kalóriaszámlálás (szénhidrát-fehérje-zsír szentháromságra odafigyelve) szerintem a leghatásosabb módszer, ha fogyni kíván az ember.
Segítségképpen itt van néhány link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!