Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ma miért hirdeti magát az...

Ma miért hirdeti magát az emberek 90%-a tejérzékenynek? Ez divat lett?

Figyelt kérdés
10 éve pl. (mikor még iskolás voltam) senkiről nem tudtam a környezetembe, akinek ilyen baja lenne. Pedig körbe voltam véve 30 gyerekkel mindennap, emellett a családomba se és közvetlen környezetébe se. Ma meg már mindenhol a legtöbb ember tejérzékeny. Ezt most hirtelen mindenki kijelentette magáról?
2018. márc. 23. 13:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
27%
Gondolom 10 éve még nem ilyen szutyok tejeket árultak mint manapság.
2018. márc. 23. 13:34
 2/17 anonim ***** válasza:
52%

Ezen már én ig gondolkodtam.

Egyik kolléganőm kitalálta, hogy ő az. Rá pár hétre a mellette ülő kolléganőm is az lett. Talan elkapta? 😊

Közben úgy tolják befelé az óriás pöttyős rudit, mint a kisangyal.

A másik részlegen szülinapi vendéglátás címszó alatt csak laktóz, glutén, cukor és gyakorlatilag minden mentes sütiket visznek. Tehát igen, egy bolond százat csinál.

Valahogy úgy történhet ez, hogy mondja az egyik, hogy hasmenése és gyomor panaszai vannak a tejterméktől a másik meg hű, az nekem is volt tegnap, biztos attól. Közben lehet, hogy túlette magát töltött kápiból és az okozta a cifrát...

2018. márc. 23. 13:38
 3/17 anonim ***** válasza:
43%
Regen meg belehaltak a lazba... na hat , es? Akkor menj vissza par evet az idoben vagy szuless ujra.
2018. márc. 23. 13:39
 4/17 anonim ***** válasza:
76%

10 éve is RENGETEG laktózérzékeny volt, csak épp fosik-fosik, kit zavart, vagy meg sem nézették orvossal.

Nálunk:

- apa, én

- idősebb mostohaöcsém

- unokahúgaim - ők gluténra is pozitívak

- két barátnőm

És neked lehet hihetetlen, de baromi rossz ha pl megeszel egy tányér tejszínnel készült gyümölcselevest, és negyedórán belül a lelkedet kifosod.

2018. márc. 23. 13:40
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Honnan veszed azt a 90%-ot?
2018. márc. 23. 14:03
 6/17 anonim ***** válasza:
41%

Nem hirdeti magáról ezt az emberek 90%-a (honnan van az adat?) és nem, nem lett divat. Na jó, némelyeknél az.

De van alapja. Mondjuk az hogy rohadtul nem jó a bélrendszerednek a sok tejtermék. Egyetlen embernek sem, annak sem akinek nincsenek tünetei miatta. Oké, sok értékes dolog van benne, de nem kell minden nap 3 fajta tejterméket enni.

Az egyik kommentelőre rátérve pedig, én is tolom be magamba a pöttyös túrórudit, meg a sajtot. De ha tejet iszok, akkor gyerünk hasmenés egész nap, és fájó gyomor.

2018. márc. 23. 14:05
 7/17 anonim ***** válasza:
39%

Figyelj az tudományos tény,hogy a laktózlebontásért felelős gének felnőttkorunkra nagyrészt inaktívvá válnak. A gyerekek szervezet még képes lebontani,de az idő előrehaladtával egyre kevésbé. Az ázsiai népek pl kb egyáltalán nem tudják lebontani a laktózt,nekem van barátom aki ázsiai és mondta,hogy megiszik egy dl tejet és egésznap a wc-n ül,de ez is egy tudományos tény ők vannak kb a 90%-ban,mi európaiak csak kb 70%.

ÉS a tolerancia szint sem egyezik meg,lehet Julika megihat 4dl tejet anélkül,hogy ne fossa össze magát míg Marika már 2 dl után rohan a wc-re.

Én is azt hittem,hogy ez valami uri hóbort amikoris 21 évesen csak annyit vettem észre,hogy naponta 4-5x megy a hasam,főként délelőtt,így telt el fél év,már azt hittem bélrákom van, ja aztán valaki mondta,hogy talán laktóz. Elhagytam a laktózt és láss csodát azóta se fostam :D Nálunk pl egész rokonság azt mondja,hogy ja akkor isznak sima tejet,ha fosni akarnak :D

Örülj neki,hogy te jobban tolerálod,meg egy idő után kiürül az a sok laktóz szóval én is ha valahol ne adj sima tejet kapok a kávémban attól nem fosom össze magam,de ha ezt folytatom 4-5 napon át akkor bizony jönnek a tünetek.

2018. márc. 23. 14:22
 8/17 anonim ***** válasza:
64%
A laktózérzékenység nagyon gyakori, csak kevesen vizsgáltatják ki. Egyébként azért mert valaki megeszik egy laktózos terméket még nem jelent semmit, mert vannak gyógyszerek amik segítenek. Tehát én is szoktam enni, max. beveszek pár tabletát..
2018. márc. 23. 14:26
 9/17 anonim ***** válasza:
47%

"10 éve pl. (mikor még iskolás voltam) senkiről nem tudtam a környezetembe, akinek ilyen baja lenne. " Nálam 25 éve jöttek elő a tünetek, a hozzád hasonlóak csak legyintettek, amikor hasfájásra, görcsökre panaszkodtam, majd jött a csalánkiütés, végül anafilaxiás sokk, nézz utána mi is az.

Az egész fejem, ujjaim bedagadtak, egy tollat nem tudtam kézbe venni, mert nem tudtam behajíltani az ujjaimat.

De ugye ez csak hóbort...

Remélem te sem szedsz fájdalomcsillapítót, sem semmilyen gyógyszert és a hülye kérdések feltevésén kívül nem használod a géped, mert ugye az sem vót régen.

2018. márc. 23. 14:27
 10/17 anonim ***** válasza:
47%

Nyilván nem hirdeti magát az emberek fele se annak.

De sok orvosilag is laktózérzékeny van, igen, ahogy régen is, de nem törődtek vele, ami elég baj (sok családban ma sem értik meg, hogy van ilyen).

A többi ember zöme pedig "csak" rosszul emészti a laktózt (ez felnőtteknél elég tipikus, de bizonyos országokban még sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk) és nem esik neki jól pl. a tej. Orvosilag nem érzékeny, nem lesz nagy baja, de azért kicsit fáj, kicsit hígabb a széklet...

Én nem vagyok laktózérzékeny, hasmenésem semmitől nincs, de igenis érzem, hogy sok tejtermék nem esik annyira maximálisan jól, mint a normál ételeim. Úgyhogy kerülöm őket. Erről jóformán senki nem tud, nem hirdetem s adott esetben eszem is tejterméket, ha úgy jön ki a lépés. De nem tartom egészségesnek sehogysem, a testem tudja, mit szeret és megfelelően szokta adni a jeleit. Érdemes figyelni rá.

Hogy vannak táplálkozási exhibicionisták, akik sokszor inkonzisztensek is, hát ez van. Nagyobb baj ne legyen... De megértem, ha irritálnak néha, én is hallottam már vad sztorikat, csak szerencsére a saját ismerőseim jóval normálisabbak :)

De az emberek zöme nem törődik az egésszel, az biztos. Nem is mindenki unatkozó irodista, akinek ez az életében az érdekesség vagy nem tudom.

S a valódi tejérzékenyekség komoly dolog. Sosem szabad rossz szemmel nézni valakit, csak mert egy olyan csoportba tartozik, aminek vannak kétesebb elemei.

2018. márc. 23. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!