Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért lett divat elhízni?

Miért lett divat elhízni?

Figyelt kérdés
Az ország 60%-a elhízott, 40 felett már mindenki túlsúlyos szinte. Én normális súlyú vagyok, s az emberek, főleg az idősebb rokonok így is megjegyzést tesznek, hogy "hízni kéne". De kérdem minek? Ez lett a normális? Hallom a nőket is a buszon beszélgetni, hogy mondják egymásnak hogy "hízzál", de így is kövér már. Miért áll a feje tetején a világ?

2017. nov. 18. 15:33
1 2
 1/16 anonim válasza:
36%
mert finom a mekis kaja.
2017. nov. 18. 15:42
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Hogy ne érezzék egyedül magukat, ezért mondják másoknak is, hogy hízzanak:D
2017. nov. 18. 15:54
 3/16 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy nekem is mindenki mondja, hogy hízzak, pedig nem vagyok sovány(160/50)
2017. nov. 18. 15:55
 4/16 anonim ***** válasza:
77%

Kérdés, hogy te hogy definiálod az elhízást illetve a normális súlyt.

Rengeteg kórosan sovány valakinek a normál testsúly már elhízott!

2017. nov. 18. 15:59
 5/16 A kérdező kommentje:
BMI alapján definiálom. Én azt hívom elhízottnak, akin már látszódik. Én pedig nem vagyok kórosan sovány , 180 centi magas és 73 kilós srác vagyok és szoktam sportolni is. BMI értékem normális kategória, orvos szerint ektomorf testalkatú vagyok, nincs szükségem se fogyásra, se hízásra.
2017. nov. 18. 16:07
 6/16 A kérdező kommentje:
És amúgy azokat akik betegség miatt túlsúlyosak/elhízottak azokat nem akarom ezzel megbántani. De a nagy többség nem e miatt kerül ebbe az állapotba, hanem a táplálkozás miatt.
2017. nov. 18. 16:11
 7/16 anonim ***** válasza:
85%

Minőségi éhezés. Hallottál már róla?

Az ország többsége napról napra él. Kifizeti a csekkeket, albérletet/lakáshitelt, aztán beosztja a maradékot. Krumpli, kenyér, tészta, párizsis zsömle.

2017. nov. 18. 16:22
 8/16 A kérdező kommentje:
Én is ezeket eszem, csak keveset, nem eszem túl magam. Szerintem a mennyiségekkel is baj van, nem csak a minőséggel. Meg van aki alapból hízékonyabb gondolom, de ha tudja magáról, akkor szerintem meg kellene próbálni odafigyelni az egészsége érdekében.
2017. nov. 18. 16:37
 9/16 anonim ***** válasza:
57%

Ha te is ilyeneket eszel az emberek egy másik része téged is elhízottnak gondol hiába teljesen jó a bmi-d. Zsírosan vagy "normál/vékony".

Kérdésre is válaszolok, ezek "kedves/üres" szavak. Én 165/60-nál azoktól akik nem bírtak, sőt még a kb. 20 kilo súly felesleggel rendelkező orvos is baszogatót,hogy dagadt vagyok, fogyjak el stb., ezt mikor észrevették azok akik "törődtek" velem épp azt mondtak amit leírtam. A nagyon dagadtaknál (20-30 kg súly felesleg felett, pedig a társadalom egy része (például a fent említett orvos) már nem tzs ilyen megjegyzést, hogy kíméljen a kis lelkét. Nincs rajtuk nyomás nem akarnak fogyni.

Aki fogyni akar nagyrészt még mindig éhezik, ezért kilakul a yoyo effektus, ezért csak rakodnak le a kilok, még több dagadt ember, akit kedvességből nem bántanak.

A másik, átlag ember nem fog normalis etrendet tartani, mert "nincs rá idő/pénz, nincs kedve annyit főzni, nincs kedve enni", nem alakul ki rendszeres minőségi érkezés. Belefasulnak a hétköznapokba, nincs ido szakitva az étkezésekre, lasd: "majd evszek valamit az automatábol(cukoros mocskot legtöbbször), "mad beülök a mekib, kfc stb, mert az gyors/olcso" (szerintem egy olcsóbb étteremből ugyannnyi pénzből meg jol is lakok, normalis kajával, de ez az en velemenyem) stb.

2017. nov. 18. 17:23
 10/16 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy dagadtnak gondolnak, mert látszanak a kockák a hasamon. Meg nem vagyok rossz erőben sem. Nem lóg rajtam a zsír, nincs kerek hasam, se széles derekam. Normál alkatom van, ha tükörbe nézek.

Erőnlétem is egész jó.

Minőségi kaja meg drága, illetve nem biztos, hogy amiről azt gondoljuk, hogy egészséges, az tényleg az.

Én eszek annyit amennyi épp kell, nem eszem túl magam, nem piálok, nem cigizek, mozgok egy kicsit és kész.

Tudom, hogy nem egészség centrikus a rendszer amiben élünk, mert rossz kaját nyomnak le az emberek a torkán, meg heti 40 órát kell dolgozni és már nincs idő, kedv mozogni, de szerintem akkor is meg kellene próbálni odafigyelni a saját érdekünkben, mert jelentősen kihat ez az egész a közérzetre és ezáltal az életminőségre.

2017. nov. 18. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!