Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért lett divat elhízni?

Miért lett divat elhízni?

Figyelt kérdés
Az ország 60%-a elhízott, 40 felett már mindenki túlsúlyos szinte. Én normális súlyú vagyok, s az emberek, főleg az idősebb rokonok így is megjegyzést tesznek, hogy "hízni kéne". De kérdem minek? Ez lett a normális? Hallom a nőket is a buszon beszélgetni, hogy mondják egymásnak hogy "hízzál", de így is kövér már. Miért áll a feje tetején a világ?

2017. nov. 18. 15:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondják, túlsúlyos vagyok. Több kg-tól kéne megszabadulnom, mint amennyi zsír van a szervezetemben a BMI szerint.

Nagyon érdekel, hogy hogy néz ki az, akire azt mondják, hogy hízzon, és te már körvérnek gondolod!

Az egészségtelen testkép mindennapunk része. Ott van a TVben, a magazinokban, az Interneten.

Ráadásul nagyon kevesen tanulnak meg egészségesen élni: Táplálkozni és mozogni.

És vannak azok a hülyegyerekek, mint én, akinek kevés ideje a mozgásra a napi 13-14 óra munkával. :)

2017. nov. 18. 17:49
 12/16 A kérdező kommentje:
Én is ezt írtam, hogy a rendszer nem egészség centrikus.
2017. nov. 18. 17:55
 13/16 A kérdező kommentje:

Ennek szerintem van egyfajta kulturális háttere is, a teltség alapvetően jómódot, hiánytalanságot jelképez.

Nekem ezzel a súllyal idősebb emberek azt mondják, hogy belehalok egy náthába meg hasonlók...

2017. nov. 18. 18:05
 14/16 anonim ***** válasza:

BMI kitalálója elmondta, hogy arra a szűk rétegre, aminek segítségével felállította a rendszert, ott is csak az emberek 2/3-ára volt használható. Azaz minden harmadik embernél tévedett már a szűk rétegben is a BMI.

Ha megnézed az egészség kamiont, ami "turnézik" az országban, akkor láthatod, hogy a BMI értékeket ők sem szeretik. Sőt! Egyre több táplálkozási szakember elveti ezt az besorolást. A test felépítését már elektromossággal mérik és azzal elég jó megközelítéssel meg tudják mondani e lábak, karok, zsigeri és törzs felületi felületének izomzat és zsír tartalmát. Ebből sokkal több és használható információt lehet megtudni, mint a BMIből.

2017. nov. 18. 20:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az egészséges életmód, az 5x-i étkezés, minőségi ételek, rendszeresség, nyugalom, sportolás, elég alvás olyan szépen hangzó dolgok.Szerintem ezt az emberek többsége nem tudja megvalósítani.Sok a munka, ami még sz@r is, stressz, pénztelenség.Az én környezetemben legalábbis én ezt látom.Szerintem nem divat elhízni, nagyban hozzájárulnak a körülmények.Persze van lustaság, nemtörődömség is.Van genetika is.Pont mostanában olvastam azt írta itt egy valaki, 43 kg annyit ehet amennyit csak akar, nem hízik.Bonyolultabb ez annál minthogy csak divat legyen.
2017. nov. 18. 21:28
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, rosszul fogalmaztam. Inkább miért lett általás, vagy ilyesmi. Köszönöm a válaszokat.
2017. nov. 19. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!