Miért lett divat elhízni?
Nekem azt mondják, túlsúlyos vagyok. Több kg-tól kéne megszabadulnom, mint amennyi zsír van a szervezetemben a BMI szerint.
Nagyon érdekel, hogy hogy néz ki az, akire azt mondják, hogy hízzon, és te már körvérnek gondolod!
Az egészségtelen testkép mindennapunk része. Ott van a TVben, a magazinokban, az Interneten.
Ráadásul nagyon kevesen tanulnak meg egészségesen élni: Táplálkozni és mozogni.
És vannak azok a hülyegyerekek, mint én, akinek kevés ideje a mozgásra a napi 13-14 óra munkával. :)
Ennek szerintem van egyfajta kulturális háttere is, a teltség alapvetően jómódot, hiánytalanságot jelképez.
Nekem ezzel a súllyal idősebb emberek azt mondják, hogy belehalok egy náthába meg hasonlók...
BMI kitalálója elmondta, hogy arra a szűk rétegre, aminek segítségével felállította a rendszert, ott is csak az emberek 2/3-ára volt használható. Azaz minden harmadik embernél tévedett már a szűk rétegben is a BMI.
Ha megnézed az egészség kamiont, ami "turnézik" az országban, akkor láthatod, hogy a BMI értékeket ők sem szeretik. Sőt! Egyre több táplálkozási szakember elveti ezt az besorolást. A test felépítését már elektromossággal mérik és azzal elég jó megközelítéssel meg tudják mondani e lábak, karok, zsigeri és törzs felületi felületének izomzat és zsír tartalmát. Ebből sokkal több és használható információt lehet megtudni, mint a BMIből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!