Fogok attól fogyni ha heti 3 napon csak salátát eszem ebédre, vacsorára?
Egy ismerősöm szerint nem ér semmit önmagában.
Eddig mindig húst ettem körettel, krumplival vagy tésztával.
Elsősorban az összmennyiség számít, másodsorban az, hogy mit eszel. A saláta is lehet nagyon sokféle - a zöldségekkel nincs baj, de lehet benne hús, sajt, kenyérkocka, létezik tésztasaláta is, és a salátaöntet is elég kalóriadús lehet.
Ha mostantól több zöldséget eszel, és cserébe kevesebb krumplit és tésztát, az mindenképp egészséges. A húst mértékkel kell fogyasztani, mert kalóriadús, de más baj nincs vele.
Mindenesetre első lépésként jó lehet ez a módszer, mert elkezdesz ismerkedni, barátkozni az egészségesebb ételek ízvilágával. Utána még tovább javíthatsz rajta. Fogyni nem kúraszerűen érdemes, hogy mondjuk két hónapig keveset eszel, aztán visszatérsz a régi szokásokhoz, mert akkor egy idő után a súlyod is újra a régi lesz. Olyan változtatásokat kell bevezetni, aminek a nagy részét hosszú távon is tartani tudod.
Ez a kalóriaegyenlegedtől függ... Van, aki csak reggelivel képes súlyt tartani...
De a legtöbb embernél csökkenti a kalóriabevitelt az ilyesmi, kérdés, hogy megéri-e, mert én pl. igen ön- és közveszélyes lennék ilyen étrenden (s tudom, hogy vannak kalóriadús, fehérjedús, zsírdús saláták is, de még azok sem vigasztalnának)... Gondolom, neked azért van ilyen ötleted, mert jól bírod a salátákat, az több fokkal jobb helyzet :) De az, hogy "heti 3 saláta ebéd+vacsora", semmit nem mond az átlagos napi kalóriabeviteled és a kalóriaigényed kapcsolatáról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!