Kalória vagy szénhidrát-számolás? Melyiket kell alkalmazni, ha fogyni akarok? Ha valaminek alacsony a szénhidráttartalma, azt bátran lehet enni, akár este, vacsorára is?
Én mindkettőt alkalmazom, mert máshogy nem megy. Van, aki egyiket sem :)
Az összbevitel a döntő. Egy kicsit már zavar egyes oldalakon az, hogy "ó, ezt a lepényt este is ehetem!!!!". Én éjféli csokitortákkal is fogynék deficitben s ez nekem elég logikus is (most hagyjuk, hogy mennyire nem jó nekem éjfélkor enni s mennyire szénhidrátszegény a csokitortám. akkor legyen egy kiló banán, azt szeretem és nem árt nekem). Természetesen ez sokunknak nem lenne ideális, de azért nem kell vacsoránál úgy nézni a szénhidrátokra, mint ami az ördögtől van. Van, aki nem is tud sok szénhidrát nélkül enni, az éhezzen?
De a szénhidrátszegény ételek esti evése... Igen, az jól hangzik, amennyiben belefér az egyéb szabályokba. Mert nyilván azokból se edd magad túl.
Fogyáshoz alapvetően kalóriadeficit kell, nagyon, nagyon, nagyon egyéni, hogy ez hogyan valósítható meg élvezetesen és egészségesen, de a legtöbb fogyókúrás szabályt lazán fel lehet rúgni, ha arról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!