Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 97 kg vagyok, 167 cm,21 éves....

97 kg vagyok, 167 cm,21 éves. 2 gyerek mellett nem tudok eljárni mozogni, mert nincs segítségem. Hogyan álljak neki a fogyókúrának, melyik a leghatásosabb?

Figyelt kérdés

Amikor főzök, nem tudom megállni, hogy ne egyek belőle.Sőt! Amikor eldöntöm magamban, hogy holnaptól fogyózom, annál többet eszem, szinte pánikszerűen zabálok.Az éhezéstől félek a legjobban.Sajnos nincs elég akaraterőm. A férjemnek mondtam, hogy segítsen, támogasson, de azt mondja, hogy jó vagyok én így, és egyek nyugottan.(Ő nem túlsúlyos). Hogyan tudnám magam ösztönözni a fogyásra? És hogy állíthatnám meg magam, amikor már azt veszem észre, hogy a hűtőből "lopkodom" a sonkát, szalámit, szekrényből a nápolyit?

Légyszi segítsetek, mert már az egészségemen is érzem, hogy nem mehet így tovább.

egy-két dolog, amit válaszadás előtt nem árt tudnotok:

- kólafüggő vagyok, szinte csak azt iszom, napi 1 üveg felesbe a férjemmel.Erről is le kellene szoknom, de nem sikerül. Ideges leszek, ha nincs.

- zsíros ételeket főzöm, mert csak azokat ismerem, és nem tudom, hogy hogy kell egészségesen élni. Azon kívül, hogy sok zöldség és gyümölcs, konkrétabbat nem tudok.

- kevés pénzből élünk, nem engedhetem meg magamnak, hogy 30-40 ezret költsek havonta magamra.

Ha együtt fogynék valakivel, könnyebb lenne?

Előre is köszönöm mindenkinek,először hogy végigolvasott :), másodszor aki válaszolt.

Sziasztok

2008. okt. 28. 12:14
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

Igyál light cola-t ez már 400 kalória megtakarítás 1 nap (1 tábla csokival egyenlő). Egyél valamilyen salátákat 70-80 Ft-ért lehet kapni salátaönteteket azokba raksz olyan zöldséget amit éppen szeretsz, és van otthon, vagy szezonális, így olcsó. Vegyél otthonra egy szobabiciklit és tekerj vele napi 30-40 km-t ez olyan 2 órányi idő, de lehet TV nézés közben is csinálni. Reggelire egyél meg egy Danone Activiát, vmi müzlivel, vagy kukoricapehellyel, ettől rendbe jön az emésztésed... Hirtelen ennyit tudok mondani, de hidd el akaraterő nélkül nem nagyon fog menni, mert könnyebb 1-2 kilót felszedni, mint leadni, én tudom, mert 90 kiló voltam és 1 nyár alatt 70 kilóra fogytam (fiú vagyok és 190 cm), de az a nyár nagyon nehéz volt, de megérte szenvedni miatta. Mikor már érzed, hogy kibírod evés nélkül akár 1 napig is, akkor tart olyan napot, mikor csak Ásványvizet iszol. Ja és minden nap napi 3-4 liter vizet igyál, lehet, hogy soknak tűnik, de csökkenti az éhségérzetet és a sejtjeidnek is jót tesz:) (de váltogasd 2 hetente az ásványvizet, nehogy vmilyen ásványi anyagból túl sokat vigyél be a szervezetedbe)

És lehet sokan azt mondják, hogy nem lehet drasztikusan fogyni, meg hamar visszajön, de én tudom, hogy csak úgy lehet, és én vagyok a bizonyíték, hogy nem jön vissza...

2008. okt. 28. 12:34
 2/9 anonim válasza:
62%

Nem értek eggyett az előttem szólóval, mert a készen kapott salátaöntetekbe több a cukor mint egy tábla csokiba.Egy cipőben járunk, nekem 2 hónapos a fiam, és nem tudom mikor kezdjem el a fogyit, viszont nem lessz könnyű, pláne neked 2 gyerek mellett.

Én annó úgy tudtam lefogyni 3 hónap alatt 10 kg-ot, hogy nem ettem szénhidrátot.Ez abban merült ki, hogy nem éheztem abszolút.Csirkét vagy pulykát ettem roston vagy sülve, akár baconbe tekerve, de csak és kizárólag salátát ettem mellé körtenek.Erre meg az öntet max 0,1%os joghurt, vagy kefír.Tök könnyű leírni, de majd ha befejeztem a szoptatást/remélem jó sokára/, azt hiszem nehéz lessz elkezdeni.Vmi testmozgás tényleg nem árt, de nem tudom, hogyan tudod kivitelezni.Esetleg nézz használtan a teszveszen, vagy a vaterán vmi gépet, akár lépcsőzőt.Az a legkeményebb és nem drága, de készülj fel, hogy ki fogod köpni a tüdőd.

Ami még lehet az a 90 napos fogyókúra, de nekem nem jött be.Vmiért nem tudtam tartani.És a kóla....ááááá.... a liht kóla is tele van minden szarral, én már csak mentes vizet iszok, előszőr szar volt, de hidd el hamar megszokod és kvánni fogod.Kiürül a szervezetedből az a sok szar/kátrány stb...tudtad, hogy a kólával mossák a betonról a vért balaesetek után? más nem tudja felmarni/gondolj csak ezekre és talán menni fog.Sok sikert.És igen , érdemes keresnek neten vkit aki veled egy időben indul.www.hoxa.hu itt sok fogyókúrás csoport is indul.

Sok sikert!!!

2008. okt. 28. 13:57
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

3 gyerekem van, nekem az vált be, hogy este 6-7 óra után már egyáltalán nem ettem mert akkor már lassabb az anyagcsere folyamat, 26 kg-tól szabadultam meg szép lassan. Jelenleg 69 kg. vagyok. Férjemet nem zavarta a túlsúlyom, engem viszont nagyon, már az utcára sem mentem ki szívesen, azt hittem mindenki engem néz.

Kívánok kítartást és sok szerencsét!

2008. okt. 28. 15:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A kólafüggőséget kellene leghamarabb megoldani,mert a kóla ilyen mennyiségben teljesen tönkretszti a csontjaidat,kivonja a kálciumot a szervezetedből.Az idegességet az okozza ha nem iszol,hogy koffeinfüggő a szervezeted.Inkább igyál napi két-három csésze kávét,az kevésbé ártalmas.

Nem nagy ördöngősség úgy főzni,hogy ne hízlaljon.Pl. a brassói abszolút fogyis kajának számít,ha nem krumplit eszel hozzá hanem pl. összevágsz paradicsomot,paprikát,uborkát és már kész is a sali.Lehet venni fagyasztott zöldségkeverékeket is,ráteszel egy kis light majonézt és már eheted is. Pl. a sült csirkecomb is nyugodtan ehető vagy ha csirkemellet összedarabolsz, fűszerezed és egy serpenyőben megsütöd.Összekeverheted pl. egy kis gombával,tejföllel és már nem is unalmas.Többe sem kerül a saláta,mint más köret,mert gondolom paradicsomot stb. amúgy is veszel. Pl. ha reggelire csinálsz magadnak rántottát az is szuper,csak ne egyél hozzá kenyeret, max. egy szelet teljes örlésűt.Kerüld a fehér lisztet és pl. a cukros péksütiket.

2008. okt. 28. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Egy l kolaban 36 db kockacukor van. (dontsd el hogy tovabbra is iszod-e)

Szerintem amikor a ferjed otthon van, vagy reggel, vagy este, akkor menj el futni. Ez ingyenes, es nagyon hatasos! Kezdd 10-15 perccel, de fuss MINDEN NAP! A lenyeg a rendszeresseg.

Folyamatosan noveld az idot, es te erzed majd hogy mennyit birsz, tudsz futni MINDEN NAP.

Napi 45 perc futastol lehet fogyni, de nyilvan az elejen csak rovid ideig birod. Menjel szurkuletben ha zavar hogy neznek. A kajara pedig figyelj oda, egyel kevesebbet, az nem hizlal amit nem eszel meg.

Akaraterohoz pedig gyujts infot itt a neten.

Jo fogyit Neked!

2008. okt. 28. 19:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Hát... belevágok...csak még egy kicsit győzködöm magam.:)
2008. okt. 29. 09:39
 7/9 anonim válasza:

Kóláról le kell szokni sürgősen. Néha igyál, de az egészséged érdekében minél előbb szokj le róla. Annyi finom és nagyon egészséges ital van helyette. De ha te magadnak facsarsz levet az a legjobb és cukor mentes tutira.

Két gyerek mellett a futás, vagy menj el velük sokat sétálni és ha mész nem is tudsz annyira enni. Mivel ugye nincs ott a hűtő, spájz.

A másik még hogy ne vegyél sok mindent meg egyszerre. Ne legyen otthon nápolyi, túl sok felvágott stb. Csak épp annyi ami kell a gyerekeknek és a férjednek. Ezeket akár cimkézd fel és írd rá a nevüket ezzel is figyelmeztetve magad hogy te ehhez nem nyúlhatsz. Persze magadnak is csinálj kis csomagot ami csak a tied, de kevesebb legyen benne a hízlaló dolgokból és sok zöldség gyümölcs mellé, meg sok sok víz.

Sok ember azért hízik mert nem jó az anyagcseréje. Úgyhogy danone aktivia, actimel. Próbáld ki neked melyik jön be. Én ha tejet iszok is segít. Nem megy tőle a hasam de felgyorsítja az emésztésem.

Sok embernek már az is segít ha nem eszik kenyeret, tésztát. Illetve ha kicsit eszik is, azt rozskenyérből teszi és reggel és max egy szeletet. Este hat után semmi lehetőleg ha nagyon éhes vagy egy natúr joghurt magában, vagy egy alma. Persze ha későn fekszel le akkor még vmi belefér, de nagyon könnyű legyen és kenyér nélküli.

Olvastam valahol hogy valaki írta hogy ő úgy fogyott le heti egy kilót, hogy reggelire egy szelet rozskenyér meg amit hozzá akart, ebédre saláta vmi joghurtos fűszeres házi öntettel cukor nélkül, délután leves és este is leves, de ő későn fekszik le nagyon. De csak és szigorúan leves. Persze tészta nélkül, max egy két darabkával. Ne ilyen dús levesre gondolj. Egyszerű zöldségleves, paradicsomleves pl.

Játszál fogócskát a gyerekekkel, márha olyan nagyok. Ha a nagyobb jár oviba pl, és a kicsi otthon van, akkor vele babakocsival irány a falu, város és elég jó tempóban napi x táv megtétele.

Otthon is 5-10 perc torna csodákat tehet naponta, de legalább heti 3x.

Zsírosabb étel helyett próbálj párolni dolgokat, valamint olajosan, vagy csinálj mellé olyan köretet, salátát amit tudsz enni. Akkor eszel a zsírosabból kicsikét és salátát sokat. Így mindenkinek jó lesz.

Most hajts bele, jönnek az idénynövények és így olcsón tudsz venni mindent. Aztán ha sikerrel jársz ősszel már csak a megtartással kell foglalkoznod. Meg próbáld úgy csinálni hogy nyáron teszel be fagyóba ami olyan és így lesz télre. Főzeléknek, párolni.

Esetleg ha olyan helyen laksz, ültess be egy kis részt és termeld meg magadnak. Míg néha megkapálod, locsolgatod egy-két naponta addig is mozogsz és az a tied lesz. Meg tudod mit eszel.

Esetleg ha sehogy sem megy próbálj meg ilyen étrendkiegészítőt, éhségcsillapítót és akkor már nem fog beléd annyi férni miután megittad. De azért vigyázz ezekkel, nem szabad ezt sem ész nélkül és korlátlan ideig. Legalább is én így gondolom!

Amúgy olvastam már olyat is ha evés előtt megiszunk egy pohár vizet akkor már nem tudunk annyit enni. Meg ugye fontos hogy nyugodtan, alaposan rágjuk meg az ételt, mert akkor hamarabb megteltnek érezzük a hasunkat.

Vagy ha meg tudod tenni menj konditerembe ott személyre szabottan tudnak neked edzésprogramot írni. Persze ha a gyerekeket meg tudod oldani és ki tudod fizetni. Ott barátokra is szert tehetsz és könnyebb lesz lehet.

És ugye itt a neten is nagyon sok fogyifórum van, meg fogyókúrás oldal. Nézz fel rájuk, goggleba beírod tuti kidob párat. Hátha találsz barátot is és segítőtársat is egyben.

Ügyes legyél. Drukkolok neked. Majd írj mire jutottál!!!

2009. máj. 5. 16:49
 8/9 anonim válasza:

Lehet egyedül leszek a véleményemmel, de nem bánom...jöhetnek a kövek, vállalom.

Azt írod, hogy kevés pénzből kell gazdálkodnotok...hát akkor mi a fittyfenéért veszel naponta 2 liter kólát??

Nekem is volt olyan időszak az életemben, amikor össze kellett húznom a "nadrágszíjat" eszembe nem jutott volna naponta kólát iszogatni.

Nem szemét kajákkal tömtem magam és a családomat sem, főztem főzelékeket, készítettem salátákat, párolt húsok, halak, tojás, zöldségfélék, gyümölcsök. Ha nyáron kaptunk valakitől (nagyobb adag) gyümölcsöt zöldséget, fogtam lefagyasztottam stb...télen mindig jól jött.

Mondjuk kólát most sem iszom, mert nem szeretem és egészségtelen, szétmarja a fogzománcot stb..

Helyette lehet készíteni házi szörpöt gyümölcsökből, azt lehet inni télen is. Tavasszal bodzaszörp (még pénzbe sem kerül, csak egy séta valami erőben).

Télen lehet készíteni házilag kubut :-) Egy kis sárgarépa, alma, narancs leturmixolva isteni finom reggeli ital :-)) Mi imádjuk!!! és tele van vitaminokkal.

Nem kell naponta csokit enni!! Egyél helyette pudingot, ha édességet kívánsz. Természetesen házi készítésűt!

Könyörgöm használd az internetet, annyiféle finom recept közül lehet válogatni, ami egészséges...

2009. aug. 2. 23:45
 9/9 A kérdező kommentje:
a kóla ingyen van, mert el tudja hozni a munkahelyéről.
2009. aug. 4. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!