Zsírégetés biciklizéssel. Hogyan csináljam?
Ugyebár a biciklizés jó zsírégeto sport,de hogyan kell csinálni hogy tényleg zsírt égessek vele?Tudom hogy a pulzusnak a "zsírégeto pulzuszónában" kell lennie,hogy zsírt égessunk,de mennyi ideig tekerjek így,hogy hatásos legyen?Étkezésnél mire figyeljek oda?Rendszeres mozgás esetén mennyi ido után várhatok eredményt,és,csak a feneket és a combot formálja,vagy mondjuk az egész alakon látszódik?
Bocsi hogy ilyen sok kérdés egyszerre,de kezdo vagyok a témában!: )
Ha mozogsz, elöször a sejtjeid cukorból nyerik az energiát, mégpedig úgy hogy azt égetik el. Ha a cukor elfogyott, utána jöhet a zsír.
A tekerés idejét nem lehet megadni, mert az út ugye hol emelkedik, hol lejt, nem azonos a mozgás intenzitása végig. Csináld addig amíg jólesik, én úgy szoktam, vagy amíg bírod.
Étkezésnél nagyon fontos, hogy tekerés után 1-2 óráig NE egyél semmit, különben hiába mozogtál. Ez biciklizésnél és futásnál nagyon fontos!
Rendszeresen nekem napi 30km volt és már egy hét után lehetett látni hogy "fogytam"
Ne azt várd, hogy a súlyod csökkenjen, hiszem ha tekersz, a zsírszövet helyét átveszi az izom, ami ugye nehezebb, tehát elképzelhető, hogy a súlyod még nőni is fog, de vékonyabb leszel.
Azt nem tudom megmondani, hogy formálja-e más testrészedet is a vádlidon, combodon, fenekeden kívül, az biztos, hogy egy idő után a zsírszövetek (ha vannak) onnan is eltűnnek, de ugye azok az izmok nem annyira mozognak, így nem lesznek szép formásak. Erre viszont jó a fekvőtámasz. Már napi 20-30 !szabályos! gyakorlattól is érezhető eredményt várhatsz pár héten belül. (persze, ha előtte nem csináltad...)
Asszem válaszoltam az összes feltett kérdésre.
Az előző jókat írt, de én még sose hallottam olyat, hogy evés után 1-2 óráig ne együnk semmit. Pont azt szokták tanácsolni, hogy edzés után 10-15 percen belül együnk egy kevés szénhidrátot és sok fehérjét, hogy feltöltsük a lemerült raktárainkat. Nem ezen múlik, hogy fogyaszt-e a mozgás. Tehát nem sajtburgert kell enni, hanem pár szelet csirkesonkát pl. egy pici teljes kiőrlésű kenyérrel :-)
A biciklizés persze, hogy mindenhonnan fogyaszt. Azt a szervezet dönti el, hogy honnan veszi el a zsírt, nem az számít, hogy melyik testrészed mozog. Icipicit izmosodhat a lábad, de számottevően nem fog, mivel izomépítéshez sok kalóriát kell bevinni, fogyókúra alatt meg pont, hogy a normálisnál kevesebbet eszel.
Első vagyok.
Nem tudom hol, de olvastam, hogy biciklizés után 1-2 óráig nem szabad enni, meg is indokolták, és a hozzászólásokban is egyet értettek vele, bár már nem emlékszem, hogy mi volt az indok, most próbáltam megkeresni, hol olvashattam, de nem találtam :(
A lényeg, hogy én mindig betartom az 1-2 órát, sőt ha éjjel megyek bicajozni, akkor csak reggel eszem utána, és sokkal jobban esik úgy enni, mintha egyből utána ennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!