Milyen otthon könnyen elkészíthető fogyókúrás ebédeket ajánlotok?
Én azt szoktam csinálni, hogy készítek egy fazék levest vagy főzeléket, ami 3-4 napra is elég, és utána ehhez már csak valami apróságot kell csinálni, ami minden nap más is lehet.
Pl. most van tökfőzelék, tegnap natúr csirkemellet 10 perc alatt sütöttem hozzá. Ma tükörtojást.
Illetve a sütőzacskóban megsütött csirkemell és a párolt zöldség is mindig jó és gyorsan készen van.
Ha valami sült húst eszel, akkor jó mellé például a karfiolpüré.
Karfiolt kell megfőzni puhára sós vagy vegetás vízben, majd pürésíteni. Ezt megteheted krumplinyomóval is, de krémesebb lesz, ha összeturmixolod.
Szintén karfiolból lehet készíteni rizsszerű köretet. Ekkor még nyersen kell ledarálni apró szeműre, és így kifőzni, csak ne főzd túl.
A karfiol helyett lehet használni brokkolit is.
Ha olyan ételt eszel, amihez tészta kellene, a tésztát helyettesítheted cukkini csíkokkal, amit enyhén megfőzől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!