Heti 2-3 futással (60-80) perc kondigépen, ebben séta is van) lehet fogyni? Február 4. -e óta csinálom, de valamiért nőtt a mérleg. Az életvitelemben kicsit több az alkohol, nincs tömegelő étrendem. Mi lehet a baj? Vizet tarthatok?
Heti 3X mentem futni (febr 4, 7, 8, 9, 13, 18, 20, 23) ezeket vezetem. Ez kevés?
Mellette igyekszem sokat takarítani (tisztaságmániás vagyok) tudom, nem kéne / nem feltétlen lenne fontos, de 2naponta felporszívozok, mosogatás minden nap, felsöprés.
Ami változott, így hogy hideg van:
nyáron nyári melóm volt (sétálás volt benne, kinti szabad munka) most télen ugye nem végzem.
Nagyon hideg van, így pl. buszmegállókat sem szívesen gyaloglok le (nyáron minden feltétel nélkül, akár 4-6 megállót is legyaloglok, ha nem többet)
Többet buliztam most ősszel / télen (egyetem...) és valamiért ősz végén / tél elején észrevettem, hogy mintha feljött volna rám +1-2 kg (a lábaimon érzékeltem főleg).
A mérleg őszhöz képest +4-5 kg-al mutat többet.
A baj az, hogy ha nagyon sok szénhidrátot viszek be, valamiért tartom a vizet. Sót egyáltalán nem, vagyis nagyon kerülöm a sós ételeket, így ez nem tarthatja. Nem tudom, miért van ez, genetika, örököltem, vagy valahogy ilyenné váltam az évek alatt, de ha ch-t viszek be (akár lisztes cucc, akár cukor, akármi) akkor valamiért elkezdek vizet tartani (lábaim dagadnak be, nyáron az egész lábfejem bedagadt... meg a combjaim nyáron is, télen is.. karomon kevésbé látszik, de néha azt is nagyobbnak látom)
Többet piáltam az utóbbi fél évben (vodka, ez csak cukormentes üdítővel, cóla zéróval, vagy sima szódavízzel) + sör... gondolom a sör lehet a baj...
A kajálásaim kb. ugyanolyanok, nagyon max egy picivel többek.. a székletemen szoktam nézni (tudom, furi.. meg lehet hülye módszer..) de kb. ugyanúgy kajálok..
Elkezdtem futni, és nem tudom.. nem kéne a mérlegnek kevesebbet mutatnia?
Alapvetően nem iszok tejet, cukros lötyiket, nem eszem cukrot, nem eszem fehérlisztes dolgokat, nem megyek gyorskajáldába (ennek 6 év; 6 éve kezdtem egészségesen élni, hús, csirke, stb. )
1 éve nem edzettem.
Ősszel kezdtem 1-2X kondiba járni, de február óta járok csak rendszeresen.
A januárom pl. szörnyű volt, konditerembe járás szintjén.
Decemberbe jártam, de január valahogy nagyon sz._r volt..
Mit tegyek? Izmot nem fejleszthettem, vagyis értitek, nincs tömegelő étrendem,
tudom, van olyan, hogy mondják "a zsír az lemegy, de mellette izmot építesz, és az izom nehezebb, mint a zsír, így mutathat többet a mérleg), de ez nem lehetséges, mert a kajálásom kb. ugyanilyen évek óta, fehérjeport nem szedek, meg semmi pluszfehérjét, semmi ilyet.. ezért nem lehetséges az izomépítés.
Miért mutat többet a mérleg?
Az alkohol tényleg lehet? (heti 8-9, max. 10 sör... elosztva.. kb. 2naponta... tudom, lehet lány létemre gáz.. meg hozzá néha vodka)
A kajálásom ugyanolyan, évek óta... okozhat ennyi sör problémát?
Most vagyok egyetemista...
de szerintem nem kéne ennyit mutatnia a mérlegnek.
Ilyen szinten mit várjak?
- súlytartást
- lassú fogyást
- közepes mértékű fogyást
Mondják, heti 0,5-1 kg zsírvesztés optimális...
Ha ennyiszer járok futni (HIIT is van benne, meg közepes aerob edzéseket is csinálok) + napi 1,5 óra séta összesen + házimunka is, nem kellene súlyt vesztenem? Nem értem.. :S azt sem tudom, ez most tartott víz, vagy örökletes probléma hogy tartom ennyire a vizet, vagy az alkohol okozhatta, hogy a vesém szar valahogy vagy nem tudom... mert volt olyan, pl. hogy két napig léböjtöt csináltam, és akkor pl. utána vékonyabb lett a lábam sokkal, ez ugye a vízveszteség gondolom én, ez lehet 1-1,5 kg...
nem értem..
segítsetek!
Ennyi futással veszthetek zsírt? Ha igen, szerintetek milyen ütemben?
Vagy inkább súlytartást lehetne mondani, így ezzel?
Edzek többet? (tudom, a piát kéne csökkenteni... csak nehéz.. ) növeljem a futások számát heti 4-5re?
Miyen mértékben fogyhatok?
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!