Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A kacsacomb bőr nélkül mennyir...

A kacsacomb bőr nélkül mennyire diétás?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy bele fér-e a diétába ebédre egy kacsacomb bőr nélkül lesütve egy kevés petrezselymes krumplival, mellette tyúkhúsleves?

2018. febr. 21. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Diéta kérdése is, persze, de nekem kiválónak tűnik a kacsacomb. Nekem személy szerint a krumpli már kevésbé diétás, de ha belefér a makróimba, OK. Van, aki kerüli.
2018. febr. 21. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Munkahelyi kajáldában rendszeresen van, és örülni szoktam neki, mert itt párolt lilakáposztát adnak hozzá, más köretet nem szoktam kérni, és így tök jól belefér a napba. :)

A bőrét én sem eszem meg, így a zsírtaltama nem túl nagy, viszont fehérje van benne bőven.

2018. febr. 21. 16:18
 3/9 anonim ***** válasza:

Első voltam, azt kihagytam, hogy a bőr is simán lehet diétás (s ha nem az, akkor is belefér egy kevés)... A zsír jobban szokott laktatni, mint a szénhidrát.

Nem mintha egy kacsacomb bőrében sok zsír lenne, rendes hízott kacsánál alatta van háj, nem? Rég voltam gyerek s azóta sajna nem ettem kacsát, pedig jó cucc. De én még a nyúlon is szoktam találni jó kis hájakat.

Aki kerüli az állati zsírt, annak gondolom, eleve a kacsacomb se játszik.

2018. febr. 21. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kacsacombon kellene "aggódni" hanem inkább a krumpli mennyiségén, és a húslevesbe ha tésztát teszel az is sokat csal. Ilyenekre is érdemes odafigyelni.

Nem szoktam a diétást mint jelzőt használni ételekre, jobb szerintem, ha csak kalória szegény, kalória dús, szenhidrát, fehérje dús stb. jelzőkkel látja el az ember max az ételeket, mivel mindegyiknek megvan a helye, mennyisége és szerepe is még egy fogyni vágyó étrendjében is, nem csak a diétásnak kikiáltott ételek. Javaslom hogy mérd az ételeidet, és vidd fel kalória bázisra, így könnyen tudod ellenőrizni a kalória tartalmat és a szénhidrát/zsír/fehérje beviteled is.

2018. febr. 21. 17:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :-)

Egy kacsacomb volt sütőzacskóban sütve, kb. 100 g krumplival és egy bögre leves egy darab csirkenyakkal és zöldségekkel.

A bőrét nem szeretem, de magát a kacsát igen és érdekelt, hogy hetente egyszer bele férne-e egy ilyen ebéd. A leves nálam alap, erről nem is tudnék lemondani, de szerintem nem is kell. Köszönöm még egyszer és a tanácsokat is! :-)

2018. febr. 21. 18:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem kell, és ilyen adatokkal akár minden nap is ehetnél ilyen ebédet. :) A lényeg hogy belefér e a kalória keretedbe.
2018. febr. 21. 20:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, én úgy fogytam, hogy még a Mekis kaja is belefért, mondjuk két hetente egyszer.

A kacsabőrt én se szeretem amúgy. :)

2018. febr. 22. 07:58
 8/9 A kérdező kommentje:
De jó! Nagyon köszönöm a pozitív válaszokat! :-) Igazán jó volt olvasni és jó érzés, hogy nem kell megvonnom magamtól ezeket az ételeket! :-) A mekis étkezésnél is gondolom a mennyiség a mérvadó, kezdem érteni, hogy minden mindent alapon lehet enni, de mértékkel. Én pl. a kínai ételeket prefarálom havonta 1-2 alkalommal. De jobban szeretek magamnak főzni, akkor tudom kiélni a hobbym és az egészséges táplálkozásom egyszerre.
2018. febr. 22. 10:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem belefér,még szálkásítás alatt is és a bőrét is megeszem. Igaz ilyenkor a krumplit már nem árt kihagyni .

Egyébként a krumplival sincs semmi baj, ódzkodnak tőle az emberek,holott diétában pl sokkal előnyösebb mint a fehérrizs,lassabban szívódik fel . Egészségedre! :D

2018. febr. 22. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!