Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen gyakran mérjem magam?

Milyen gyakran mérjem magam?

Figyelt kérdés

Diétázom 1,5 hónapja és eddig nagyon jól megy. A kérdésem csupán az lenne, hogy mérlegen milyen gyakran mérjem magam, hogy valós eredményt kapjak? Illetve a centiket is lemértem az elején, ezeket lehet hetente mérni, vagy csak ritkábban? És mondjuk egy hét alatt hány centi mínusz a reális?

Köszi a válaszokat előre is! :)

23/L

2018. febr. 19. 08:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
5%

Ha nagyon adsz magadra, és nagyon profin diétázol, akkor bizony legalább napi egyszer, mindig ugyanabban az időben mérd magad, ruha nélkül, digitális mérlegen..(teljesen sík padlón)ha még fokozni akarod a statisztikát, akkor este, lefekvés előtt is méretszkedj..

érdekes dolgokat tapasztalsz. A körméreteket hagyd a francba, csak a súlyoddal foglakozz. A súlyvesztéssel alakváltozás is párosul, de azt ne akard befolyásolni. Majd a szervezeted eldönti.

Elegendő a kilókkal, dekákkal foglalkozni, a centikkel ne törődj.

2018. febr. 19. 08:50
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Az egyes válaszát véletlenül se kövesd. A centik számítanak, azok látszanak. Senki nem látja hány kiló vagy pontosan, és nőként bedilizhetsz a mérlegtől. Heti egyszer, max. kétszer ugyanabban az időben mérd magad. A nehéz napokon lehetsz 2-3 kilóval több, mint amit előtte mértél, a puffadás, vízvisszatartás miatt, ez a stagnálás, vagy néha pár deka, kiló gyarapodás alaposan elveheti a kedvet, a kitartást. Mellesleg ha edzel az izmok sokkal nehezebbek, mint a zsír. Tehát akkor is fogyhatsz, ha a mérleg épp nem mozdul. A centit használd inkább. Heti 1 kiló fogyás reális.
2018. febr. 19. 09:06
 3/13 Noblesse Oblige ***** válasza:
68%

Heti egyszer tudod mérni a valós súlyvesztést. Gyakrabban nem érdemes (gyakorlatilag csak dekákat fogsz mérni és azt is nagyon befolyásolja, hogy aznap mit ettél, mennyit mozogtál voltál-e wc-n stb)

Heti 1x reggel wc után, reggeli előtt érdemes magad megmérni. Az kb. reális súly.

2018. febr. 19. 09:08
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Én heti 1x mérem.

Minden vasárnap este 7-kor pontban.

Centiket is lemérem hetente ugyanekkor.

Van egy kis noteszem, abban jegyzem fel.

2018. febr. 19. 09:30
 5/13 anonim válasza:
54%
Én minden reggel mérem magam, mert engem ez motivál, akár pozitív akár negatív (és tudom hogy sok minden befolyásolja, amiket a fentiek is írtak). De szerintem mindenkinek más válik be, lehet ez téged elkedvetlenítene... Viszont egy próbát megér :)
2018. febr. 19. 09:31
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is hetente egyszer mérem magam, vagy amikor eszembe jut. Ha naponta mérném, beleőrülnék, hogy dekára kell számolni a fogyást. Sokkal jobb volt, amikor egyszer még 66 kiló voltam, aztán sok idő után ráálltam a mérlegre, és már csak 61-et mutatott.

A körméreteket azért fontos mérni, mert nem csak a fogyás a lényeg, hanem hogy miből fogsz. Ha súlyvesztés van, de a körméreteid nem változtak, akkor érdemes átgondolni a diétát, mert valószínűleg izomból veszítettél főleg, míg a zsír maradt.

2018. febr. 19. 10:04
 7/13 anonim ***** válasza:
48%

Havonta egyszer. Ha gyakrabban csinálod, az beteges.

Egy hét alatt nincs is jelentős változás.

2018. febr. 19. 10:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Ahogy neked jólesik.

Látod, van, akit a napi mérés motivál (én is ilyen vagyok), van, aki szerint még hetente egyszer is "beteges":D

A reggeli rutinban benne van a mérleg is. Ha csak 10 dkg fogyást mutat, az akkor is 0,7 kg/hét, ami nagyon szép. Igazából azt sem kedvetlenít el, ha akár 0,5 kg-val többet mutat a mérleg, ha tudom, hogy nem csaltam. Nekem a stagnáláson is könnyebben átsegít, ha látom, hogy mikor, mennyit mozdul (vagy nem) a mérleg, ha tudom, hogy nem tértem le a tervezett útról.

Azon kívül nekem túlsúlyosan sem volt soha gondom az önértékelésemmel:), így a mérleg az egyedüli, ami motivál a fogyásban (mert a közepes súlyfelesleget nem szeretném kórossá növelni)

Szerintem heti méréssel kezdj, az a középút, és tapasztald ki, neked mi válik be. (Viszont ha gyakran méred magad, akkor ne gondold túl az apróbb eltéréseket, a tendenciát tartsd szem előtt.)

2018. febr. 19. 10:37
 9/13 anonim ***** válasza:
29%
Naponta 3x.
2018. febr. 19. 12:03
 10/13 anonim ***** válasza:
73%

"A súlyvesztéssel alakváltozás is párosul, de azt ne akard befolyásolni. Majd a szervezeted eldönti."

Ja, csak ugye nem mindegy, hogy milyen alakváltozásról beszélünk! A többség nem formátlan, izomvesztéses, lógós, fatskinny testet szeretne, ami nem vonzó, de nem is egészséges. A fogyásnak ez az a része, amit legjobban befolyásolni lehet, sőt, muszáj befolyásolni az egészség miatt.

2018. febr. 19. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!