Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nektek mennyi pénz megy el...

Nektek mennyi pénz megy el összesen a diétára heti (vagy akár napi), illetve havi szinten? Mennyi kalóriát eszel egy nap? Miket szoktál enni?

Figyelt kérdés
Spórolnom kéne pár dologra,de relatíve nagyon sok pénz elmegy a kajára,főleg,amióta próbálok fogyókúrázni.Ezért szeretném,ha válaszolnátok a fentebbi kérdésekre,hogy tudjam én csinálok-e valamit rosszul vagy ez így "normális".
2018. febr. 9. 08:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%

#8 Nem kell személyeskedni, a kérdező véleményeket kért. Más véleményem van, mint neked (mondjuk fogalmam sincs, melyik válasz a tiéd, nem is érdekel), ettől még engedtessék meg, hogy mást tapasztaljak, mint te.

Edzőtől függetlenül is drágább az egészséges kaja, ha komolyan veszi az ember. Tészta, krumpli, hasonló alapkaják olcsók. A zöldség, a gyümölcs, a minőségi hús, a kalória csökkentett ételek sokkal drágábbak. Minden diéta nélkül, hacsak arra törekszem, hogy egészségesen éljek, már az is jócskán megdobja a havi ételköltségeket.

A költségek csökkennek, ha kevesebbet eszek, ez logikus, de az eredeti válaszomban is kiemeltem, hogy nem arról az esetről beszélek, hogy mennyi a minimum, amit muszáj megennem.

És nem, nem vagyok testépítő, nem járok versenyre.

2018. febr. 9. 12:42
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Tésztát, krumplit és "hasonló alapkajákat" miért kell enni? Milyen vitaminok vannak bennük, ami nélkülözhetetlen?

Én ugyanannyit költök egészséges étrendre, mint azelőtt, mert nem eszem a fentiekből és amit így megspórolok, azt elköltöm minőségi húsra és zöldségre.

2018. febr. 9. 13:27
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan mond el a véleményed, de általánosságban nem beszélhetsz arról,hogy az egészséges/diétás étkezés drágább mert egyáltalán nincs így.

Személyeskedés alatt pedig nem tudom mit értesz, semmi hasonlót nem irtam.

Mindenki a maga pénztárcájához tudja igazítani, ha minden nap lazacot eszeik valaki, desszertnek meg 4-5 szem licsit annak persze,hogy rohadt drága az étkezése.

De azt azért vegyünk már figyelembe miket vesznek meg hétköznapi emberek anyagi helyzettől függetlenül teljesen feleslegesen, jó pár ezer ft elmegy erre.

Csak néhány dolog: ilyen édesség, olyan édesség, egy kis chips, egy kis üdítő, felvágott,kechum,mustár,majonéz,nutella esetleg egy kis alkohol, netalán cigaretta stb...

Ha valaki úgy dönt,hogy neki nem fér bele a krumpli akkor ne egye, de édes krumplit sem kötelező enni helyette.

Rizs is szinte minden háztartásban van, valakinek belefér. Akinek nem az ehet pl. kuszkuszt,bulgurt semmivel nem drágább de egészségesebb.

Tésztát úgy ahogy van el lehet felejteni, nem kell mindenféle fehérjével dúsított, szénhidrát csökkentett tésztákat venni, minden csak nem alapfeltétel.

Ahogy különböző energiacsökkentett csoda élelmiszerekre sincs szükség.

(arról inkább nem is beszélek,hogy ezek a termékek az esetek 90%-ban semmivel de semmivel nem egészségesebbek. De egy példát azért mondok: nagyon mennek manapság a szénhidrát csökkentett kenyerek/pékáruk mert az milyen jó, csak azt elfelejtik kihangsúlyozni,hogy a zsírt megtriplázták benne de az nem számít :D és akkor csodálkoznak emberek,hogy nem fogynak)

Pékárú helyett reggelire nyugodtan lehet enni zabot ( 1 kg 500 ft) speciel nekem egy egész hónapra elég.

Valóban drága a minőségi hús de azt sem kötelező mindennap enni,sőt nem is kell.

Fehérje port sem kell venni!

A tojás is valakinek drága, valakinek nem de alapból is van otthon mindenkinek életmódtól függetlenül.

Zöldség, gyümölcs valóban drága télen (ez alól is van bőven kivétel) de ezek alapból is elő-elő fordulnak még ott is ahol botrányosan rosszul étkeznek.

A sok szemetet nem kellene meg venni, helyette mehet a sok zöldség, gyümölcs.

Borsó,lencse,cékla,répa, retek, kígyóuborka,hagymák,brokkoli csak néhány dolog amiből rengeteg mindent lehet csinálni a levesen át, salátán át a köretekig és igazán nem nevezhető drágának. Erre természetesen még rájönnek az idénytermékek is.

Tonnányi okot tudnék még írni,hogy miért nincs igazad de nem untatok tovább senkit.

Lehet,hogy neked nem sikerül ezt olcsóbban megoldanod de ezért nem mindenki más a "hülye" az meg külön vicces,hogy szerinted csak az veszi komolyan az egészséges étkezést aki minimum havi 70.000 Ft-ot költ kajára :D

Erre inkább nem is reagálok.

2018. febr. 9. 13:32
 14/22 anonim ***** válasza:
76%

Kevesebbe kerül a szálkásításom, mint a súlytartó ételem, hisz az étrend ugyanaz, de az étel kevesebb. Nem szoktam számolni, de egész életemben havi 30 ezer elég volt az ételemre (leszámítva a nyaralást s éttermezést, mindkettő igen ritka nálam). 15 ezerből is meg tudnám oldani kissé aszkétán, szálkásításkor még egész élvezetes is lenne, bár bizonyára hiányozna ez-az.

Napi kalória többnyire 1300-2000, tojás, zöldség, földimogyoró, kókuszzsír a zöme, bár mostanában a krumpli és a liszt sem kevés (ahhoz képest, hgy előtte nulla volt).

Gyakorlatom van a spórolásban, de amúgyis szeretem az olcsó szezonális zöldségeket. Gyümölcsöt is eszem, de keveset, az nem nagy tétel, de megéri (ma mandarint és grapefruitot ettem, plusz szederlekvárt és aszalt banános-meggyes gyümölcslapot).

2018. febr. 9. 16:12
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Az tyény, hogy egy olcsó egészségtelen étkezés kevesebből kihozható, de speciel én soha nem étkeztem úgy. Ha megnézi az ember egy boltban, mindenki veszi a túlárazott rágcsákat és feldolgozott mindenfélét, na abból remek egészséges étrend is kijöhetne.

Van, aki lejjebb van, de elég kevesen. Még a minimálbérből élőknek is telik drága telefonra, cigire, tapasztalat. Nyilván nem mindnek, de ha ezekre telik, akkor nem a kevés pénz miatt esznek rosszul.

2018. febr. 9. 16:15
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom , hogy tudsz többet költeni amikor lényegében pont, hogy kevesebbet kéne.

Én már több mint 1 milliót sporoltam a kaján. Habár én irdatlan kövér volt és rohadt sokat zabáltam.

2018. febr. 9. 17:47
 17/22 A kérdező kommentje:

Jó,hogy sokan leírtátok mit esztek,de végülis napi,heti vagy havi összeget alig írt valaki,aminek nem örülök.Pedig leírhatjátok,hiszen úgyis anonim az oldal!

Én napi kb 2-3 ezret költök kajára 90%-ban,néha kevesebbet,néha többet.Mivel bizonyos okok miatt nincs lehetőségem főzni,így pl főtt tojást és bulgurt úgy veszek készen meg egyéb dolgokat,mikor mit.Ezen kívül van hideg ételes bevásárlás általában heti 1*,akkor meg elmegy olyan 5-10 ezer forint körüli összeg,változó,de inkább majdnem 10.Nem vagyok szegény,de gazdag sem,és kéne most pár egyéb dologra a pénz,de nem nagyon tudok spórolni,mert így sem költekezek ész nélkül,csak,ami a fogyókúrához mindenképpen kell.Még mindig érdekelne TI mennyiből hozzátok ki!

2018. febr. 9. 18:42
 18/22 anonim ***** válasza:
Erre azért nehéz válaszolni forintra lebontva, mert én pl a férjemnek, gyerekeknek is veszek kaját, amikor magamnak, szóval nem egy személyre főzök. Ők ugyanazt a húst eszik, mint én, csak mondjuk krumplipürével, én meg salátával. Na meg mi a tescoba járunk hetente egyszer, akkor megveszek minden mást is, ami kell, mosópor, ruha a gyereknek, könyv, újság... Szóval ha azt mondom, hogy így otthagyok 50-60 ezret hetente, azzal te nem sokra mész. De mindig figyelem, hogy mi akciós, olyan húst és zöldséget veszek, amit épp akcióznak például.
2018. febr. 9. 18:48
 19/22 anonim ***** válasza:

Én azért nem írtam összeget, mert nem vezetem pontosan és nem figyelem, de nagyjából 2-3 naponta megyek boltba, és általában 2500-3000 ft körül költök. Ebből kijön 2-3 napig minden napra valami főtt étel, reggelire turmix (mert nem tudok szilárdat enni korán), és azon kívül még valami ha éhes vagyok, zöldségekkel elkevert túró, tojás vagy valami. Igazából nem tudom, hogy lehetne ezt egyáltalán drágábban kihozni, hacsak nem dupla adag ételt esznek mások vagy tényleg megvesznek mindent csak mert az van ráírva, hogy diétás és emiatt 3x annyiba kerül.

A zöldségek meg gyakorlatilag a legolcsóbb ételek szerintem. A kuszkusz meg konkrétan 200 ft amit én veszek és kb. 5 adag köret kijön belőle. (De a többi hasonló se drágább sokkal.) Az ásványvíz is 100 ft, míg egy üdítő pl 350-nél kezdődik. Igazából egyedül a növényi tej ami drága, de az meg mondjuk nem kötelező eleme talán egy diétának. (Meg egy zabtejet pl. otthon is kb 10 perc elkészíteni.)

2018. febr. 9. 18:54
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

havi 40-50,táplálékkiegészítőkkel együtt .

Ebben vannak rákok,illetve tengeri halak is,az dobja meg kicsit. Sajnos imádom őket ,de szűkösebb időkben napi 1000 ftból is elvoltam.

Reggelire zabpehely+fehérje

ebéd valamilyen hús,marha,csirke,vagy hal (30 deka átlagban) + zöldségek +krumpli vagy rizs kivéve szálkásításnál,akkor csak sok zöldség. Ezekből szerencsére mindent szeretek,nem vagyok milliomos és nagy mennyiség kell,tehát idényzöldségekre szoktam rámenni.

uzsi az mozarella,vagy túró, fahéjjal,kakaóval ,vagy fehérjés palacsintával

vacsora hús zöldséggel,vagy tojás zöldséggel

Persze ha időm engedi szoktam cifrázni,levest vagy főzeléket,de nem jellemző munkanapokon.

Amivel sok pénzt meg lehet fogni,azok a mindenféle "egészséges" lisztek ,kenyerek,péksütemények mellőzése . Ezek baromi drágák mindennapos fogyasztásra általában,és semmivel sem adnak többet mintha megeszel egy tál zabot ami gyakorlatilag filléres tétel .

ami még teljesen "szükségtelen" : tej és a joghurtok ,sok kicsi sokra megy,ezen is lehet spórolni.

Zöldségek közül,ha bírja az emésztésed ajánlom a hüvelyeseket, jó a tápértékük és egész évben olcsók .

Ha alacsonyan tartod a szénhidrátod,mehet a jó kis kacsazsírban sült káposzta,cékla ,én imádom és nem kerül sokba. Ugyanez igaz a zsírosabb húsokra is ,bár itt ezért kövezés jár,ha csirkemell helyett néha sertést ,vagy combot eszel.:D

"Diétás" nasik,édességek,csokik,zöldségchips,magvak ezek mind szintén drágák és nem létszükséglet .

2018. febr. 10. 00:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!