Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nektek mennyi pénz megy el...

Nektek mennyi pénz megy el összesen a diétára heti (vagy akár napi), illetve havi szinten? Mennyi kalóriát eszel egy nap? Miket szoktál enni?

Figyelt kérdés
Spórolnom kéne pár dologra,de relatíve nagyon sok pénz elmegy a kajára,főleg,amióta próbálok fogyókúrázni.Ezért szeretném,ha válaszolnátok a fentebbi kérdésekre,hogy tudjam én csinálok-e valamit rosszul vagy ez így "normális".
2018. febr. 9. 08:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
26%

Én nem diétára költöm a pénzt, hanem ételre. Bár valóban más dolgokat veszek, mint korábban.

Kenyeret például egyáltalán nem veszek, de van zabpehelyhem, ami nagyon nagy kiadás, kb. 250 Ft egy fél kilós zacsi.

Azon kívül puffasztott rizseket és búzákat szoktam venni, az se egy nagy tétel, 150 Ft körül van.

Minden más olyan, hogy amúgy is megvenném, a körcikkelyes sajtok, sonkák stb.

Ebédnél ugyanúgy megveszem a kaját, csak nem rizs vagy krumpli köretet kérek hozzá, hanem salátát, az meg ugyanannyiba kerül. Vagy ha végképp nem tetszik a kínálat, akkor szoktam egy tál levest enni.

Jelenleg 1300-1500 kcal körül szoktam egy nap enni, mikor hogy sikerül.

Reggeli: általában zabpehely, fahéjja, pici mézzel, vagy gabonapehely növényi tejjel.

Tízórai: puffasztott valami + sajt, vagy korpás keksz + sajt

Ebéd: fehér hús (csirke, pulyka) salátával

Uzsonna: itt szoktam kívánni az édeset, úgyhogy vagy gyümölcs, vagy valami kissebb süti

Vacsora: bármi, itt nem válogatok, mert a párom nem fogyózik, és nem akarok hatfélét főzni. Általában valami meleg kaja, bár ha rizs vagy krumpli a köret, abból nagyon keveset eszek, kb. két evőkanálnyit, ha meg tészta, akkor főzök magamnak durumtésztát.

2018. febr. 9. 08:38
 2/22 anonim válasza:

Én is alapból megvenném ezeket, szóval nem plusz kiadás.

Általában:

reggeli: főtt tojás/rántotta zöldségekkel,sajt+sonka+zöldségek, joghurt müzlivel/cornflakessel, zabkása, szendvics teljes kiőrlésű kenyérből

tízórai: gyümölcs/keksz/ropi/puffasztott rizs/joghurt

ebéd: csirkemell/pulykamell/hal különböző módokon elkészítve+rizs/saláta

uzsonna: valami apróság ami itthon van pl. Update rudi/puding/keksz/nápolyi

vacsora: az ebédből ha marad vagy valamilyen saláta (tonhal, görög, cézár vagy egyszerűen paradicsom-paprika-uborka és egy kevés sajt)

2018. febr. 9. 09:14
 3/22 anonim ***** válasza:

Én tulajdonképpen kevesebbet költök. Nem megy el a pénz a pékárura + édességekre + arra, hogy napközben kifőzdékben egyek.

Nem tudom, mennyi megy el, mert a családnak közösen vásárolunk, és persze egyszerre nem csak élelmiszert, hanem minden más, a háztartáshoz szükséges dolgot.

Kb. 1100 kal-t eszem (1200 van beállítva, de a napi kis nasimmal sem jön össze ennyi), kalóriaszámolással kombinálva ketogénezem.

Reggeli: 2 tojás vagy jó minőségű felvágott

Ebéd: zöldség- vagy húsleves, hús vagy hal borsóval vagy salátával, esetleg kevés krumplival. Néha túrógombóc, lecsó, ilyesmi.

Vacsora: túró, sajt, pár szelet jó minőségű felvágott, paprika, paradicsom vagy 2 jó minőségű virsli

Étkezések között, ha éhes vagyok, általában sajtot vagy pár szem olajos magot eszem (pl. dió)

Inni főleg teát iszom.

2018. febr. 9. 09:14
 4/22 anonim ***** válasza:

Miért te mennyit költesz ételre?

Én egész pontosan meg tudom mondani, mert mikor elkezdtem diétázni grammra pontosan tudtam mennyit fogok enni az elkövetkező héten :D

Szóval nekem mindennel együtt maximum havi 30.000 Ft volt. (ebben még a fehérjeporom is benne van)

Ez azóta sem változott, sőt még talán csökkent is mert mostanában egyáltalán nem kívánom a húst, körülbelül heti 1 alkalommal eszek.

Nagyban segít az a bevásárlásnál,spórolásnál illetve,hogy ne pazaroljak,hogy egész pontosan tudom mit fogok enni az elkövetkező héten pl és csak azokat veszem meg aki tényleg kell.

Amíg nem így csináltam és nem váltottam életmódot többet költöttem.

Ez nyilvánvalóan egy család életében már egészen más tészta.

Én 1700 kalóriát eszek körülbelül (ezzel tartok súlyt).

Reggelire szinte mindig zabot eszek, ezt variálom 1000 féle képpen, különböző oljaos magvakkal,csírákkal, gyümölcsökkel stb.

Tízóraira sokszor valamilyen szafis sajátkészítésű sós vagy édes pékárut eszek, palacsintát stb.

Néha olajos halat, túrót, natúrjoghurtot, gyümölcsöt.

Az ebédem lehet leves, főzelék, ragu hússal vagy hús nélkül bármi amit megkívánok.

Ha köretet eszek húshoz akkor az barna rizs, bulgur, köles vagy kuszkusz.

Vacsorám általában tojás, túró, chottage cheese,camambert zöldséggel.

Mindezek mellett persze rengeteg zöldséget is eszek.

2018. febr. 9. 09:40
 5/22 anonim ***** válasza:

2500kcal.

Reggeli:

Hétköznapokon zabkása (zabpehely, őrölt lenmag, chia mag, fagyasztott bogyós gyümölcs, szeletelt mandula, darabolt kakaóbab, Fage natúr joghurt)

Hétvégén sonkás-sajtos omlett, vagy pulyka bacon zsömlében, tükörtojással és sajttal. Vagy sonkás-sajtos-hagymás rántotta, esetleg tojásrántotta muffin. Néha proteines palacsinta. Zabkását kivéve mindenhez 2-300gramm zöldség (uborka, paradicsom, szárzeller, retek)

Ebéd: munkahelyi leves, és valami tartalmas húsos rizses étel (chili con carne rizzsel, csirkés-rákos paella, sütőzacskóban sült cajun vagy mediterrán csirke, csirkemájas rizottó, rakott kel/zöldbab), esetleg tonhalas rakott tészta, tonhallal töltött krumpli, esetleg túrós tészta tejföl helyett joghurttal, teljes kiőrlésű tésztából). Szoktam wrapot is enni, teljes kiőrlésű tortilla-ból. Ebben hol marhahús van, hol csirke. Hétvégén szoktam enni stake-et édesburgonyával. Nagy részükben eleve van zöldség, de még eszem hozzá, ami épp megy a kajához.

Vacsora sokszor az, ami a másnapi ebéd lesz, vagy ha még van az aznapiból, akkor az. Vagy túró édesen/sósan valami szénhidráttal, zöldséggel/gyümölccsel.

Napközben ezek, mikor mi: banán, alma, túrós zabkeksz, cukormentes müzliszelet, vagy olyasmi, mint a győri édes jó reggelt joghurtos töltött, csak cukormentes és teljes kiőrlésű.

Külföldön élek, úgyhogy nem releváns, mennyit költött kajára. Itteni viszonylatban közepes. Csak azért írtam le, hátha valaki merít belőle ötletet. :) Egy csirkemájas rizottót vagy a rakott cuccokat szerintem otthon is ésszerű áron el lehet készíteni.

2018. febr. 9. 10:08
 6/22 anonim ***** válasza:
24%

A diéta mindig drágább.

Egyébként nekem az edző mondta azt, hogy egy átlagos étrend (ami nem arról szól, hogy minél kevesebb kalória és haljunk éhen) átlagban 2000-2500 Ft naponta. Ő pl. kifejezetten felhívta rá a figyelmemet, hogy akkor vágjunk csak bele, ha én ezt fel tudom vállalni.

2018. febr. 9. 11:28
 7/22 anonim ***** válasza:
1300 kaloria korul eszem egy nap, nem a dieta miatt, mindig ennyit ettem, csak ezelott mondjuk ez ugy nezett ki, hogy egy adag foetel, a tobbi meg ilyen hirtelen kitalalt nasi meg kave. Ujabban nem veszek nasikat, meg hust se nagyon, hanem inkabb zoldseget, gyumolcsot, stb, es inkabb csinalok normalis reggelit, uzsonnat, stb, minthogy egy csomag piskotatallert egyek meg napkozben. Osszesegeben joval olcsobbnak talalom normalisan enni, egy kilo zoldseg kb annyiba kerul, mint 200 gr nasi, elobbi eleg 2-3 napra, mig utobbi kb 1-2 ora.
2018. febr. 9. 11:30
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 6-os.

Akkor a kedvedért leírom még egyszer, mióta életmódot váltottam (nem koplalok, nem éhezek, sőt, mennyiségre többet eszek mint az előtt) kevesebb összegből kijövök kaja terén.

Nem tudom az edződ milyen napi 2500 ft-ról beszél de nagyon el van tévedve.

Ez maximum annál áll van aki durván tömeget növel, versenyez és tonnaszámra tömi magába a csirkét.

2018. febr. 9. 11:34
 9/22 anonim ***** válasza:
#8. *meg a 8000-10000 Ft/kiló fehérjeport.
2018. febr. 9. 11:42
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Kevesebbet költök kajára,mint előtte - mert mennyiségre is kevesebbet eszek. Mondjuk én előtte is kb ugyanazt ettem, mint most, csak sokkal többet. Most megeszek egy szelet húst, régebben 3-4 szelettel simán megettem vacsorára. Leszoktam az üdítőről, úgyhogy annak az árát is megspórolom.
2018. febr. 9. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!