Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Soha nem voltam még edzeni,...

Soha nem voltam még edzeni, hogyan kezdjem?

Figyelt kérdés

Fitnesz-terembe szeretnék járni, ki is néztem többet a környéken.

Gondolkodtam személyi edzőn is, de anyagilag nem fér bele, hogy havonta 30ezret vagy még többet kiadjak érte.

Marad az, hogy magamtól lejárok, és használom a gépeket.

De sosem voltam ilyen helyen, nem tudom, melyik gép való nekem, hogy kell használni, meg úgy semmit.

Ilyen esetben hogyan tovább?

2018. jan. 29. 17:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
Olvasd el a fegyencedzés című könyvet + szobabicikli/futás kint.
2018. jan. 29. 17:51
 2/13 A kérdező kommentje:
Olvasd el a kérdésemet. Arra vagyok kíváncsi, hogy miképp működik kezdők számára a terembe járás, nem arra, hogy otthon mit csináljak.
2018. jan. 29. 18:31
 3/13 anonim ***** válasza:
46%

Padon gyors séta, esetleg kocogás.

Bicikli, kézi hajtásu bicikli, lépcsőzőgép, séta padon.

Ez szerintem kezdésnek bőven elég, ha nem szoktál mozogni. Jövő héten meg ha még lesz kedved mozogni beiktathatsz más gépet is. Azt meg láthatod első héten ki mit csinál a gépekkel. Sőt meg is kérdezheted hs épp pihenőt tart. Sokan szivesen segitenek.

Ha jól olvastam fogyni akarsz, ezért kardiózz.

Remélem segítettem valamit

2018. jan. 29. 18:45
 4/13 anonim ***** válasza:

Nő vagy férfi vagy?

Mi a célod a terembe járással? Izomépítés vagy fogyás?

2018. jan. 29. 18:52
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Ha nincs pénzed személyi edzőre, akkor két lehetőséged van:

1. Magad utánajársz, mit és hogyan kell.

2. Megkérsz valakit, aki járatos a témában, hogy segítsen.

Mi is szívesen segítünk, de 3-4 mondatban nem tudunk elmondani mindent, ami a konditermi edzéshez kell. Még azt se tudjuk, mi a célod a terembe járással. Ha fogyni akarsz (a kérdésed a fogyókúra kategóriába tetted), ahhoz nem feltétlenül szükséges edzened, bár hasznos.

2018. jan. 29. 19:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kérdezd meg a kiszemelt helyeken, hogy milyen segítség van, mit tudnak ajánlani, ha kezdő vagy.

Ahova én járok (egy kis terem csak nőnknek) ott jeleztem az elején, hogy kezdő vagyok. Ilyenkor az ottani edző első alkalommal megmutogatja, hogy melyik gép mire való és hogyan kell használni. Utána meg összeírt egy kezdő edzéstervet (melyik gépen mennyit csináljak), ami az én edzettségemhez passzolt.

2018. jan. 29. 20:12
 7/13 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszönöm, végre valaki érti a kérdésemet.

Pont ilyet kerestem (hogy egy-két alkalom alatt megmutatják, mi való nekem), de a környéken egyetlen teremben találtam ilyen lehetőséget, ők meg kb lekoptattak, szóval oda nem fogok járni. :/ És itt fújtam ki, nem tudom, hogyan tovább. Ezek szerint van rá esély, hogy normális helyen foglalkoznak velem anélkül is, hogy lenne ilyen meghirdetett opciójuk.

Olyan válaszokkal nem sokra megyek, hogy melyik gépet használjam. Olvasni tudok, nyilván odáig eljutok, hogy fogyáshoz kardio gép kell. Attól még nem fogom tudni, hogy melyik gép melyik, meg hogy egyáltalán mi történik, ha bemegyek egy terembe.

2018. jan. 29. 21:55
 8/13 anonim ***** válasza:
25%

Mert egy futópadhoz vahy egy kézi bicóhoz, lépcsőzőhöz, húzódzkodóhoz nagy ész kell.

YouTube on fenn van minden, jajj

2018. jan. 30. 06:54
 9/13 anonim ***** válasza:

Kezdetben válassz olyan gépet amit biztosan tudod,hogy kell használni pl. futópad

Közben tudsz nézelődni, lesni,hogy ki mit és hogyan csinál.

Persze a legegyszerűbb ha megkérdezel valakit, pl ha látod,hogy valaki végzett valahol akkor odamész és megkéred,hogy mutassa meg,hogy működik. Senki nem fogja leharapni a fejed :)

2018. jan. 30. 07:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Az jó ötlet, hogy először olyant csinálj, amiről tudod, hogy kell (pl bicikli), és addig megnézed, mások hogy csinálják. De simán megkérdezhetsz bárkit, keress egy látszólag szimpatikusabb embert. Én egy ideig edzővel jártam terembe, volt olyan, hogy odajött két tök fogalmatlan srác, hogy helló, bocs, megmutatnád lécci, hogy egyáltalán mit kell csiálni ezzel a géppel, meg hogy amúgy mire is jó? És az edzőm percekig magyarázta nekik, még kicsit nézte is őket, hogy jól csinálják e. Szóval ha normálisan kérdezel, segíteni fognak, ne aggódj.
2018. jan. 30. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!