Az első pár kg az csak víz? Mi ebből az igaz?
Van, amikor víz, van, amikor nem az. Amúgy salakanyag is lehet, ha kevesebbet kezd enni az ember.
Ennek az ellenkezője is lehet, bár az nem tipikus. Ha az ember elkezd fogyózni, de sokkal több szénhidráttal, mint addig, akkor várható, hogy feljön pár kiló víz. A glikogénraktárakban levő glikogén által megkötött vízről van szó. A raktárak ürülése a mozgással is összefügg, de azért az étrend elég hamar kihat rá.
A szervezetünk képes vizet visszatartani máshol is, persze. Van, akinek menstruáció előtt több az ilyen víz, másnak ez nulla.
Úgyhogy a fogyást csak nagyon sok hét után lehet jól látni, a testsúly sokat ingadozik. De valóban, erősen szénhidrátcsökkentő diétánál pár kiló víz lemegy az elején. Tartok tőle, hogy nemcsak az egyéni, hogy mennyi (van, aki 5 kiló vizet veszt az első héten, no persze, inkább nagydarab férfiak), hanem hogy mennyi szénhidrátnál van ez. Nekem napi 150 grammnál még a max. súlyom van, amennyire észrevettem (sok kísérletet nem végeztem özön szénhidráttal, de 300 grammnál sem jön fel mérhetően több víz, úgy látszik), 100g alatt lejön egy kiló víz, 50 gramm körül egy másik is, valami efféle. Nagyon sok szénhidrát még jelentősen csökkentve is töltve tarthatja a glikogénraktárakat, úgy hiszem.
Ezt viszonylag könnyen el lehet dönteni laikusként is,hogy ami lement az zsír/izom vagy víz/salakanyag.
Ha az első 1-2 hétben rögtön lemegy 2-5 kg nagyon drasztikus fogyókúra nélkül (súlytól függően értelemszerűen) az biztos,hogy víz illetve salakanyag, mert a zsír/izom vesztéshez jóval több idő kell, az nem megy le egyik napról a másikra.
attól függ , hogy mit mondanam mennyi idő alatt ment le nekik
ha valaki pár hétről beszél akkor itt vízről van szo mert ha nem evett volna semmit 1 hétig , akkorsem tudna pl 5kg fogyni
de ha 2-3 hónapról van szó az már valóban a zsír volt (és valamennyi izom is akár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!