Ti hogyan csináltátok?
Passz. Elhatároztam és kész. Mindig roppant fontos volt az egészségem s ezt láttam is (mert mindenkinek fontos, csak valamiért nem törődnek vele), csak sokáig nem volt elég tudásom a témában. Amikor utánanéztem, jobban figyeltem a testem jelzéseire, akkor kissé megvilágosodtam (mert ez azért egy folyamat) s automatikusan nem ettem azt, ami nekem nem jó. Max. csak elvétve. Aztán ha ezt csinálod pár évig, akkor már tartósan kilépni belőle lenne nehéz, legalábbis nálam ez volt, bár vannak lazább korszakaim is (olyan ételekkel, amiket nem tartok károsnak, ha ideálisnak sem).
Az elhatározás túl egyéni, nem hinném, hogy meg lehet mondani, hogyan csináld. Bizonyos lelkiállapotokban nem is megy, nem érdekel semmi... De amikor eleged van, olyankor jó meglovagolni az elszántságot s minél tovább megfelelően táplálkozni s akkor egyre könnyebb lesz. Már ha nem sanyargatod magad, az bizonyára kontraproduktív sok esetben, nekem nincs róla tapasztalatom.
A kalóriadeficit már nem ment ilyen jól, de próbálkozni kell, a hibákat felkutatni és kiiktatni s akkor egyre jobban megy az is. Apropó kalória. Ha komoly, drasztikus az életmódváltás, akkor az épp elég nehéz, érdemes lehet eleinte nem foglalkozni a fogyással (ami megtörténhet automatikusan, de nem mindenkinél teszi), csak az életmódváltás megszilárdításával.
Egyszerűen kitűztem célomul.
Jó ideje már úgy működöm, hogy célt választok és le sem veszem róla a szemem, amíg el nem érem.
Lassan 35 vagyok. Nem úgy van mar mint régen, hogy akármennyit eszem nem hízom.
Ragadnak a kilók pillanatok alatt.
Vagy lesz egy elhízott, egészségtelenül élő anyja a fiamnak vagy egy egészséges és fitt.
A másodikra szavaztam.
Nekem nincsenek szigorú szabályaim.
Eritritre cseréltem a cukrot, a lisztet mellőzöm, vagy teljes kiőrlésűvel helyettesítem.
A krumplipüré helyére zöldség került (vagy esetleg fele-fele) és nem eszem édességet.
Heti 3-5 alkalommal jól megtornáztatom magam és ennyi.
Híresen nagy csoki és házisüti rajongó vagyok/voltam.
De egyszerűen nem kívánom már. Ehhez kellett pár hét azért.
Sütikből és szinte mindenből rengeteg egészséges alternatívát kínál az internet.
Bevallom sokkal jobban vagyok, mióta így élek.
Én most ketogénnel kombinálom a kalóriaszámolást.
Mivel egyelőre egyenletesen fogyok heti min. 1 kg-t, motivál a mérleg:), és ez a diéta amúgy sem esik nehezemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!