Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyit fogyhatok...

Szerintetek mennyit fogyhatok így?

Figyelt kérdés

Kevesebbet eszek (fél adagot), és tornázok napi 20 vagy 40 percet.

Eddig sokat ettem és nem is tornáztam..

Mikor lesz eredménye?

120 kg vagyok

2010. jún. 5. 20:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

A féladag szép elhatáozás, de ugye figyelni kell, miből áll össze az a fél adag. Az ételek minőségét is javítsd ne csak a mennyiségét. Szóval sovány húsok, gabonafélék, gyümölcsök, zöldségek, sok folyadék.

A torna inkább 40 perc legyen, a 20 perc kevés - 20 perc intenzív mozgás UTÁN kapcsol be a zsírégetés, tehát akkor abbahagyni a legnagyobb hiba.

A túlsúlyod minőségétől és saját testi adottságaidtól függ, hogy hogyan indul be a fogyás, ha kitartóan és lelkiismeretesen csinálod, heti 2 kilós sebességgel mehet, és úgy két hét alatt indulhat be...

Én 85 kilóról kezdtem fogyókúrázni + 40 perces aerobicot csinálni naponta, és egy hét alatt indult be a fogyás, kb heti másfél kilóval haladtam, a közepe felé már heti kettővel :) 65 kilóig meg sem álltam.

2010. jún. 5. 20:38
 2/4 A kérdező kommentje:

De 20 perc után már esek össze :(

Amúgy alapból nem eszek rossz kajákat, sok sovány húst eszek... stb stb.. most fáradt vagyok leírni :P

2010. jún. 5. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Oké, kajákkal kapcsoltos dolgot csak a biztonság kedvéért írtam :)

A 20 perc dologgal kapcsolatban meg annyit, hogy nyilván nem fog menni a 40-50 perc egyből, mert ehhez edzettséget kell szerezni, és azt hiszem, 120 kilóból valamennyit fogyni is kell ahhoz, hogy kitartóbban tudj mozgást végezni. Eleinte csináld addig a mozgásokat (aerobot javaslok), ameddig bírod, és fokozatosan tartson egyre tovább egy alkalom. Egy idő után ebben is lendületet szerez az ember, és elkezded majd élvezni, ha nem hiszed, akkor is így van :) Nálam nagyobb antisportoló nem volt a világon, tavaly már biciklimaratont tekertem :)

Javaslom, hofy változatops mozgást végezz (ne mindig csak délután a nappaliban tévétorna), mert halálra unod magad. javaslom a bicajt, ami szórakoztató is, kikapcsol, közben mozgat, de próbálkozhatsz futással is, ami csoportosan (legalább 1 társsal) élvezetesebb.

Itt találsz egy tök kezdőknek való futástervet, fokozatosan van felépítve, ha tetszik, esetleg gondold meg:

[link]

Próbálj zenére mozogni (futás és bicaj közben veszélyes, de az otthoniaknál nem), az fokozza a kitartást és a jókedvet.

Lehet, hogy először tíz percig se bírod, de ha következetesen edzed magad, hamarosan bírpd majd a negyvenet.

Ha aerobicot csinálsz, akko azt tanácsolom, ha nem bírod tovább, akkor ne kapcsold ki, hanem csinálj valamit, amíg kipihened magad annyira, hogy tudd folytatni. Pl ők valami koreográfiát csinálnak, te kifulladsz, nem baj, kezdj el rugózni, kicsiket ugrálni, esetleg oldalra lépkedni (nyit-zár), a lényeg, hogy ne állj le, mert kihűlsz és leesik a pulzusod. A lényeg, hogy mozogd végig a kazit (cd-t), és ne állj meg. Ameddig tudod, csináld velük a programot, ahol kell, ott kilépsz, de nem állsz le. Minden nap toivább fogod bírni a koreográfiát.

Egyelőre ennyi tanács jut eszembe ezzel kapcsolatban. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok és segítek :)

Szép estét!

2010. jún. 5. 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:
ekkora súlyfelesleggel szerintem fordulj dietetikushoz, hogy megfelelő étrendet állítson össze, amellyel fogyni is tudsz, és az egészségedet is megőrzöd!
2010. jún. 5. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!