Mennyire "rossz", ha puffasztott rizsszeleteket eszem?
Nem rossz, de van, akinek nem előnyös. Neked kell tudnod, belefér-e s főleg mennyi, mert pár gramm nekem is bármikor belefér, csak általában nem vonz.
Szénhidrátbomba, de a legtöbb ember nem eszi nagy mennyiségben, ropogóssága miatt igen szórakoztató tud lenni (pláne ha még ízesítve is van), de mennyivel kevésbé jön belőle a kalória, mint szívem csücskéből, a pörkölt földimogyoróból (ezzel együtt is a mogyoró a sokkal diétásabb nekem, de nem működünk egyformán).
Gondolom, elerve sok szénhidrát van az étrendedben, semmi gond nincs vele, ha ennek egy része rizsből jön. A rizs teljesen korrekt összetett szénhidrát, bár nem annyira lassú, főleg a fehér (puffasztottból barna is van egyébként).
Ha kicsi a szénhidrátkereted, akkor pedig mérlegeld, mennyire fontos s tervezd bele, ha akarod.
"ha nagyon akarok még enni valamit"
Ezesetben rágcsálj sárgarépát, karalábét, káposztát nyersen magában vagy egyél gyümölcsöt, olajos magvakat. 100szorta egészségesebbek, mint a rizsszeletek. De ha belefér és neked ez így jó, akkor nincs kérdés.
"100 g kb 80 g szénhidrátot tartalmaz, amiből kb 0,5 g a cukor. Igazából ezek alapján nem tudom, hogy most akkor az a maradék (jó sok) szénhidrát mennyire jó vagy nem. "
A cukor egyszerű szénhidrát, a maradék meg összetett. Testépítő vagyok, az összetett szénhidrát a tömegnövelő étrendünk szerves része. Az egyszerű cukrokat pedig dobd ki az étrendedből.
Ha fogyni akarsz számold ki a napi kalóriaigényed és legyél kalória mínuszban. Az ételed pedig legyen minőségi. Barátunk az élelmi rost
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!