Hogy fogyhatnék le annyira? Milyen módszereket ajánlanátok?
A dedicit a lényeg. Mindegy igazából, hogy miket eszel(persze, jobb lenne, ha egészségesen táplálkozhatnál, főleg ebben a korban), ha több kalóriát használsz el, mint amennyit beviszel, akkor fogyni fogsz.
Szóval csak egyél kevesebbet(de ne koplalj, ne túl keveset, mert fejlődő szervezet vagy!) és mellette mozogj, amennyit tudsz.
Szia!
Ne keress kérlek, 1200 kalóriás étrendet az nagyon kevés lesz neked. 1500-1600at javaslok.Igen azzal is lehet fogyni, saját tapasztalat, nem sokkal többről indultam mint te, 2 cm-el vagyok magasabb és most vagyok 60kg.(egy pár kg-t szeretnék még leadni) a 48-49 kg nekem egészségtelennek tűnik, ne a számokad nézd, legyél kalóriadeficitben, mozogj és a tested meghálálja. Az fogyás mínősége és egészséged szempontjából persze az se mindegy, hogy mit eszel :) Ha gondolod, írj privit és segítek elindítani az úton. Ha nem, remélem ezzel is segítettem! Sok sikert :)
"az én koromban ő 45 kg körül volt és 4-5 centivel magasabb is."
Szóval egy ronda, anorexiás csontváz volt; milyen szép példa. Most is magasabb nálad?
166centidhez max. 55kg-ig menj le, nem kell egészségtelen csontváznak lenni.
Javaslom, te is rendszeresen szólj be neki az egészségtelen, cukros dolgok miatt, amiket állandóan vesz.
Genetikáról meg annyit, hogy te nem a klónja vagy, így az, hogy ő milyen volt, nem jelenti azt, hogy te is olyan vagy/leszel.
1500-1600 kalóra. Minimum 1400. Ajánlom a Kalóriabázis nevű oldalt. Fejlesztik folyamatosan, én is vele fogytam le 20 kg :)
Hagyd el a fehér cukrot, helyette vegyetek eritrit-stevia keveréket, az sokáig elég, és rövid időn belül kitapasztalod az adagolását.
Fehér lisztes dolgok helyett válaszd a teljes kiőrlésűt.
Étcsokoládé egy-két cikk párszor a héten, a többi édességet inkább hanyagold. Szépen fokozatosan állj le, a szervezeted kiüríti a "méreganyagokat" és nem lesz túl kellemes. Sajnos ha sok ilyen (elnézést) szemét ételt ettél, akkor lesznek "elvonási" tüneteid. De hamar elmúlik.
Az üdítőket cseréld le mindenképpen! Inkább főzz otthon teát, ha édesre vágysz, és keverd édesítőszerrel, azzal, amit ajánlottam. Sok víz. Sok zöldség és mondjuk egy-két alma, vagy narancs naponta.
Sétálj hetente többször is, fél-egy órát. Ha szeretsz biciklizni vagy úszni, az nagyon jó lesz. Sok sikert kívánok :) Minden azon múlik, hogy komolyan veszed-e.
ajaj 48-49 kg-nál csak halkan megsúgom, hogy elkezd majd összeomlani a hormonális rendszered - átéltem, tudom.
üdv,
egy ex-anorexiás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!