Terhesség alatt hogyan tudnék fogyni?
2 kg-ról lenne szó, hogy az előírt gyarapodást ne haladjam meg, mire mérésre kerül a sor. (2 hét múlva.)
Nem véleményt kérek.
Hanem hogyan kivitelezhető a dolog, hogy közben ne legyek rosszul. Mert sajnos van, hogy farkaséhség jön rám, és akárhogy számolom, nem tudok 1900 kcal alá menni :S
Szedek magnéziumot egy ideje.
Fehérjét is igyekszem napi 100 g-ot megenni.
Reggel szoktam enni aszalt szilvát, mert a wc-re menetel is probléma, de nem nagyon segít semmi.
A zöldségeket, gyümölcsöket szívesen enném, csak eléggé sérült a fogzománcom a terhességeim alatt, és ha nyersen eszem, különösen érzékeny rá.
Amire gondoltam, inkább sütök kekszet zabpehelyből, édesítővel, és akkor azt eszem a bolti helyett.
Meg fogsz lepődni, nem a diéta miatt eszem ezeket, hanem a gyomrom nem bírja a zsírosakat, a sertés szagától egyenesen rosszul vagyok, ha nem vagyok terhes, akkor is. A szárnyasoknak is csak a mellét eszem meg, mivel a többitől undorodom. Ez szerintem annyira nem vicces.
Ahogy az sem lenne az, ha pl elmennék egy Mc Dolald's-ba (ami nem sűrűn fordul elő, de nem ez a lényeg), betolnék egy menüt, és light kólát kérnék mellé. Mert így lenne. És nem a kalóriák miatt, hanem azért, mert folyadék formájában egyszerűen nem bírom a cukrot, rosszul leszek tőle. Én sem tudom az okát, mert ha édességet eszek, nincs ez. De ha olyat iszok, minden bajom van.
Amúgy a sajtkrém, amit eszek, 14% zsírtartalmú. Megeszek belőle a 4 szelet abonettre kb 20 grammot, az durván 3 g zsír. A trappistából is megeszek 2 dekát, kb 5 g...
A kefírben meg a csokiban több van, az jobban aggaszt, mert megiszok fél litert, az 15 g zsír... Az ajánlott napi mennyiség meg kb 50 :S
Első terhességemnél kaptam a beszólásokat, pedig akkor nem a gyarapodás volt a sok, hanem az alapsúlyom nagy. Hát rosszul érintett, főleg 1 hét vészes hányás után, hogy ahhoz hasonlította a gyarapodásom, mikor nem ettem semmit.
Másodikkal nem oda jártam, nem mondtak semmit erre soha.
De most megint új helyen vagyok, és nem tudom, mire számítsak.
Számolom a ch-kat, mindent bele szoktam számolni (azt is tudom, hogy 1 szem aszalt szilva tartalmaz kb 5 g-ot), de kb 190 alatt nem tudok maradni.
Az elméleti részével tisztában vagyok, mert nem terhesen 150-et is tudtam tartani, de most valahogy nagyon kínkeservesen megy a dolog...
A tojást a zsír miatt nem nagyon ettem eddig, mert kb 4 db nekem kellene egy étkezésre, az meg már megint nem túl baráti. Régebben ettem sokat, de akkor bírtam úgy, hogy ne egyek mellé mást.
Ne haragudj a 11-es válasz miatt, nem sértésnek szántam. Sokan csinálják, amit írtam, és nem az általad felsorolt indokok miatt, hanem mert nem gondolkodnak.
Mindenesetre azt írod, hogy próbálsz 190 g ch alatt maradni, de közben aggódsz a tojás 5g/db zsírtartalma miatt. Ez így nem megy. Vagy a ch kevés, vagy a zsír, mindkettőt nem lehet drasztikusan csökkenteni, mert akkor miből lesz energiád? Nekem csak úgy sikerül levinni a ch-t, ha a zsírt emelem, pl. nekem a 150 g ch-hoz kb. 100 g zsír kell. Ennél kevesebbel állandóan éhes lennék, pedig én nem is vagyok terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!