Mivel tudnék terhesség alatt fogyni?
9 hetes kismama vagyok. Voltam védőnőnél, kiállította a kiskönyvet. Megmérte a súlyom, és sajnos túlsúlyos vagyok :(
10 kg plussz van rajtam..kérdeztem a védőnőt a sportolással kapcsolatban, és elvileg vetélést okozhat. Tudna esetleg valaki segíteni, ti hogyan fogytatok terhesség alatt? Válaszokat köszönöm!
En is plusz 10-el kezdtem.
Ami fontos: tapanyag kell! Viszont lehet esszel enni. Pl. elhagyod a feher lisztet, es edesseget csak kethetente egyszer eszel, pl. egy fagyi erejeig, vagy turo rudi.
Ebedre en kimelot eszem (csirke, bulgur, fozelek, levesek, rakott zoldbab, stb.), vacsorara meg zsirszegeny sonka, sovany sajt, paradicsom, uborka.
Most 33 hetes vagyok, a babam 2 kilo, en meg masfelet hiztam osszesen a 33 het alatt, azaz sajat sulybol pucit fogytam. Vedono megdicsert, hisz nem esz nelkul koplalok hanem egeszsegesen etkezem, de nem zabalok. Elso terhessegemnel ilyenkor mar plusz 11-nel jartam. Mondjuk akkor csinosan lettem terhes :)
Én rajtam legalább 30 kiló plussz volt mikor terhes lettem, mert előtte derült ki, hogy IR-em van. Kaptam gyógyszert 8 kiló lement és terhes maradtam. Jobb lett volna kisebb súllyal, de ez van. 17. hétig nem híztam egy dekát se, azóta viszont a +10 kiló rámjött, a baba is 3,5 kiló, most vagyunk 38 hetesek. (apuci és tesói mind 4kiló felettiek voltak, aztán most meg gebék XD )
Terhesen fogyókúrázni tilos. Ésszel lehet enni, semmi cukor, semmi liszt és akkor nem fogsz hízni a baba meg elveszi ami kell. Végül a súlyod szülés után kevesebb lesz :)
Most az nem lenne jó, ha csökkenne a súlyod, mert akkor nagyon kevés tápanyag jutna be a szervezetedbe. Mivel a terhesség végén a + dolgok, baba, méhlepény, magzatvíz, vér, közel 6-8 kiló, ezért ha annyival lennél több a szülésnél megmaradna a kezdő súlyod, ha ennél kicsit kevesebb + jönne fel akkor már kevesebb súllyal végeznéd. Egyébként vannak olyanok akik végig diétázzák még is felmegy 18 kiló is. Sajnos a terhesség ilyen, ha úgy érzi a szervezet, keveset eszel többet fog raktározni.
Húú bocsánat kicsit hosszú lett. A CH diétát szabad terhesen csinálni, terhességi cukor esetén is azt ajánlják, nem terheli meg a szervezetet, viszont egészséges :)
Ha ügyes vagy jól fogsz kijönni belőle, de a +10 kilót véletlen se most akard leadni :D
Szoptatás utántól meg majd mehet a fogyókúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!